Anasayfa » Yazılar » Dalaman Gezi Rehberi

Dalaman Gezi Rehberi

Dalaman Gezi Rehberi

Muhteşem doğası, tarihi ve denizi ile Dalaman, sakinliği ile sizlere unutulmaz bir tatil sunuyor. Deniz,kum,güneş tatilinin yanı sıra burada gezilecek çok fazla tarihi yapı ve antik kent bulunmaktadır. Kültür turizminde oldukça gelişmiş olan kent, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek için oldukça ideal bir yerdir. Yalnızca yaz aylarında değil, bahar ve kış aylarında da gelerek doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Birbirinden güzel koyları,temiz havası ve harika yemekleri ile huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Dalaman Gezilecek Yerler

Ülkemizin doğa,tarih ve deniz gibi bir çok güzellikleri aynı yerde buluşturan nadir ilçelerden biri olan Dalaman’da gezilmesi gereken bir çok yer vardır. Ziyaretçilerine mavi denizi ve harika doğası ile büyüleyen kentin gezilecek yerlerine birlikte göz atalım.

Hippokome Antik Kenti

Dalaman ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hippokome Antik Kenti,Eski Karya dilinde At Şehri anlamına gelmektedir. Roma ve Bizans döneminde ait bir çok kalıntı barındıran antik kent, Çöğmen Köyünde bir tepesi üzerinde kurulmuştur.Antik kenti çevreleyen 3 büyük kaya mezarı bulunmaktadır.Tarihi ayaklarınıza seren Hippokome Antik Kentine mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Dalaman Çayı

Fethiye ve Marmaris arasında kalan Dalaman Çayı, 229 kilometre uzunluğundadır. Yaylacık  ve Batı Torosların Göktepe dağlarından inen çat dar ve derin bir vadi içine akarak Ortaca ilçesinde 8 kilometre güneyinde Akdeniz’e dökülmektedir. Adrenalin tutkunların uğrak yeri olan Dalaman Çayı’nda bir çok rafting etkinlikleri düzenlenmektedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Dalaman Çayı,ilçenin doğa harikalarından biridir.

Asma Eski Köprü

Tarihi M.S 3.yüzyıla kadar dayanan Asma Eski Köprü, Fethiye ve Köyceğiz ilçelerini Muğla merkeze bağlamak için inşa edilmiştir.30 metre yüksekliğinde ve 50 metre uzunluğunda olan köprü yıl içerisinde bir çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizin en iyi rafting parkurlarından biri olan Dalaman Çayı hemen altından geçtiği için burayı gezerken rafting yapanların çığlık seslerini duyabilirsiniz.

Kapıdağı Yarımadası

Hurmalı ve Sarsala koyları arasında kalan Kapıdağı Yarımadası, Batı Akdeniz Bölgesinin en büyük ikinci yarım adasıdır. Çevresinde bulunan tarihi yapılar,koylar ve adalar ile süslenen Kapıdağı eşsiz manzarası ile tarih severlerin gezi listesinde en başlarda yer almaktadır.

Oktapolis Antik Kenti

Sabunlu ve Kızılkaya köy sınırları içinde kalan Oktapolis Antik Kentinin tarihi Likya dönemine kadar uzanmaktadır. Şehir içerisinde bir çok tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Yapılan kazılar sonucunda halen daha bir çok esere rastlanmaktadır. Kesinlikle görülmesi gereken antik şehirlerden biridir.

Antik Demirciler Çarşısı

Gürkoy yolu üzerinden yer alan Antik Demirciler Çarşısı, merkezden 30 dakikalık mesafede bulunduğu için yaya olarak gidebilirsiniz.Çarşı Rumlar tarafından 13.yüzyılda yapılmıştır.Çarşı içerisinde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan Demircilik burada oldukça yaygındır.Dar sokaklarında gezerken demir ustaların iş üzerindeyken izleyebilir ve ustaların yaptığı harika eserleri görebilirsiniz.Buradan sevdiklerinize güzel hediyeler alarak dönebilirsiniz. 

Sarsala Koyu

Mest eden doğal güzelliği ve içerisinde barındırdığı canlı çeşitliliği ile kendine ait bir ekosistemi olan Sarsala Koyu, eşi benzeri olmayan bir deniz ve mis gibi temiz hava ile tekne turlarına çıkarak koyu detaylı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Yıl içerisinde bir çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan koyde harika zamanlar geçirebilirsiniz. 

Kleopatro Hamamı

Tekne turların vazgeçilmez duraklarından olan Kleopatra Hamamı, tarihi Likya dönemine kadar uzanmaktadır. İçerisinde bir çok tarihi yapı ve dönemine ait izler taşımaktadır. Her ne kadar günümüze kadar ulaşamamış olsada Hamam içerisinde olan kalıntılar bile gelen ziyaretçilerin ilgisini bir hayli çekmektedir. Ayrıca bir çok kalıntıda su içerisinde yer almaktadır.Dalış ile ilgileniyorsanız su içerisinde bulunan yapıları da görebilirsiniz.

Dalaman Gezi Rehberi

Sarıgerme Plajı

Dalama’nın Sarıgerme bölgesinde yer aldığı için ismi buradan gelmektedir. Köyün en çok ziyaret edilen plajlarından olan Sarıgerme, temiz sahili ve berrak denizi ile yıl içerisinde bir çok yerli ve yabancı turisti çekmektedir. Sığ suları olduğu için yüzme bilmeyenler ve çocuklar için oldukça uygun bir plajdır. Dalgasız olması ile birlikte burada yüzmek çok ayrı bir keyif oluyor. Ayrıca plaj mavi bayraklı olması ile bir çok kişi deniz,kum ve güneş için burayı tercih etmektedir. Plajın bir diğer özelliği ise burada nesli tükenmekte olan kum zambakları burada yetişmektedir. O yüzden buraya geldiğinizde bu nadir olan bitkileri görebilirsiniz.

Tlas Antik Kenti

Dalaman bölgesinin yüksek tepesinde Akdağların güneybatısının altında yer alan Tlas Antik Kenti,şehir merkezine uzaklığı 15 kilometredir. M.Ö 2000 yılında kurulduğu düşünülen antik kent, Likya bölgesinin en eski yerleşim yeri olduğu söylenmektedir. Ayrıca mitolojide kanatlı at olan Pegasus’un sahibi olan Bellaforonte’nin burada yaşadığı söylenilmektedir. Çok fazla ayakta kalan yapısı bulunamamasına rağmen günümüzde açık hava müzesi olarak geçen Tlas Antik Kenti gezilmesi gereken çok eşsiz antik kentlerden biridir.

Kaunos Antik Kenti

Dalaman’ın en güzel antik kentlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti, Antik Çağlarda ticari açıdan önemli bir liman kentidir.Antik kent çevresinde olan ve çok rahat bir şekilde görülebilen kaya mezarları ise  M.Ö 4.yüzyılda yapılmıştır. Kent içerisinde 152 metre yükseklikteki tepeye kurulmuş Akropoller bulunmaktadır. Ziyaretçilerin en çok ilgisin çeken akropoller,sarp kayalığa kadar uzanmaktadır.Ayrıca kentte Helenistik dönemden kalan örülmüş ve yivsiz sütunlar yer almaktadır. Liman kenarında yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkan  stoa burada sergilenmektedir.Yüzyıllar önce yaşananların izlerini taşıyan kenti gezerken geçmişe doğru bir yolculuk yapacaksınız.

Dalaman Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Ege Bölgesinde Muğla ilinin bir ilçesi olan Dalaman,ülkemizin en popüler tatil beldelerinden biridir.Dalamana ulaşım havayolu ve karayolu ile sağlanmaktadır. Fethiye ve Muğlayı birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan Dalaman, İzmir ile arasında 375 kilometre, İstanbul ile arasında 700 kilometre bulunmaktadır.Otobüs ile bir çok ilden düzenlenen seferler ile buraya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.Eğer özel aracınız ile İstanbul’dan gelecekseniz 9 saatlik bir yol süresi sonunda buraya gelebilirsiniz.En çok tercih edilen ulaşım yolu olan havayolu ile düzenlenen bir sefer sayesinde Dalaman Havalimanına rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir merkezi ile havalimanı arasında 10 kilometre mesafe bulunmaktadır. Transfer ve taksileri tercih ederek Dalaman merkeze ulaşabilirsiniz.

Dalaman Konaklama

Doğal güzellikleri ve sahip olduğu bir çok antik kent ile Dalaman içerisinde her bütçeye uygun konaklama tesisi bulunmaktadır. Lüks otelleri, butik otelleri ve pansiyonları ile harika tatil geçirebilirsiniz.Dalaman şehir merkezinde yer alan en iyi yorum ve puan almış otelleri sizler için listeledik.Aşağıda bulunan otellerden dilediğinizde konaklayabilirsiniz. 

  • Hilton Dalaman Sarigerme Resort
  • Karacan Park
  • Hafızoğlu Otel
  • Romantik Villa Dalla
  • Karacan Park Otel
  • Çaktuğ Otel
  • Hotel Dalya Life
  • TUI Blue Sarıgerme Park
  • Sarıgerme Otel
  • Hotel Kybele Gocek
  • Olive Garden Otel

Bir yanıt yazın