Anasayfa » Yazılar » büyükçekmeceye yakın gezilecek yerler?

büyükçekmeceye yakın gezilecek yerler?

Büyükçekmece’ye yakın birçok doyurucu turistik mekanlar var. Gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz sahil, tarihi bölgeler, göl, gölete ev sahipliği yapan parklar gibi seçenekler ile çok sayıda gezilecek yerler mevcut. Tüm bunlar arasında, Büyükçekmece’nin sunduğu tarihi mirastan, doğa harikalarına kadar her şeyi keşfetmek için bir gün bile yetmeyecek. Bu yüzden, burada yer alan tüm yerleri keşfe çıkmadan önce, sayfamızı takip edebilirsiniz.

BÜYÜKÇEKMECEYİ KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?

Büyükçekmece’ye Yakın Gezilecek Yerler

Büyükçekmece, İstanbul’un harika semtlerinden biri. Gündüzleri denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz, ancak akşamları güneş batana kadar gezebileceğiniz birçok yer vardır. Büyükçekmece’nin yakınında gezilecek birçok yer var. İşte bu gezilecek yerlerden bazıları:

Tarihi Zenginlikler

Rumelifeneri Kalesi

İstanbul’un en güzel kalelerinden biridir. Beldibi Burnu’nun batısında Boğaziçi’nin tam karşısında yer almaktadır. Kale, I. Mehmed tarafından 1451 yılında yaptırılmıştır. Kaledeki surların doğu kısmı çökse bile birkaç yüz yıllık bir tarihi korumaya devam ediyor.

Atatürk İlkokulu

1936 yılında yapılan Atatürk İlkokulu, ilçenin kalbinde yer alır ve büyük bir tarihi semboldür. Bu okul, bir zamanlar Türkiye’nin en iyi okulu olarak kabul edilirdi ve günümüzde hala ziyaretçileri cezbeder.

Eğlence Mekanları

Marmara Park AVM

Marmara Park, göl manzaralı bir alışveriş merkezidir. Eğlence alanları, disko salonları, sinema salonları, restoranlar ve dükkanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda, İstanbul’daki en popüler tatil beldelerinden biri olan Büyükçekmece sahiline sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Sea Life Akvaryum

Sea Life Akvaryum, İstanbul’da bulunan yediinci SEA LIFE merkezidir. İstanbul’daki en büyük akvaryumlardan biridir ve dünya genelinde 40’tan fazla farklı ülkeden 100’den fazla su altı türünü barındırır.

Doğal Güzellikler

Büyükçekmece Sahili

Büyükçekmece sahili, büyüleyici deniz manzarası ve benzersiz doğası ile turistler ve yerliler arasında popüler bir destinasyondur. Kumsalda gün batımını seyrederek harika manzaranın tadını çıkarmak için bir şezlong kiralayabilirsiniz.

Akrep Kayalıkları

Büyükçekmece’nin doğal güzelliklerinden biri de Akrep Kayalıkları’dır. Bu kaya oluşumları, denizle kaynaşarak sıcak yaz günlerinde harika bir yüzme yeri oluşturuyor.

Büyükçekmece’nin yakınındaki noktalara kadar uzanan bu turistik yerler listesi, İstanbul’a gelecek olan gezginlere muhteşem bir ziyaret sunmakta. Buradaki görülmeye değer bu yerler sayesinde, şehrin tadını çıkarmak isteyen herkese unutulmaz bir İstanbul gezisi sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir