Anasayfa » Yazılar » Borabay Gölü Nerde? Nasıl Gidilir?

Borabay Gölü Nerde? Nasıl Gidilir?

Borabay Gölü Nerde? Nasıl Gidilir?

Doğanın dokunuşu ile oluşan Borabay Gölü, Amasya’nın Taşova ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Denizden 1.050 m. yükseklikte bir krater gölü olarak bilinsede, aslında küçük bir akar suyun etraftan gelen taşların tıkaması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Turkuaz mavisi renginden dolayı, doğal ortamda konaklamayı sevenler için bungolov evleriyle, içerisinde çoşkuyla yüzen balıklarıyla, insanoğluna kattığı yaşama sevinciyle bambaşka bir tatil imkanı sunmaya çoktan hazır.

Çevresinde bulunan kestane ,sedir, kayın ağaçları ile çevrili olan gölün manzarası sizleri büyüleyecektir. Bu kadar ağaç çeşidi bulunduğu için bölgede belirli yerlerde mangal yapmanıza izin veriliyor. Çevresi ve kendi bozulmadan günümüze kadar doğal güzelliği ile ulaşan Borabay Gölünde yapılabilecek etkinliklere yakından bakalım.

Borabay Gölünde Neler Yapılır ?

İlk olarak bu doğa harikası yere geldiğiniz piknik yapmak ilk göreviniz olmalı.Çevresinde bulunan piknik alanları sayesinde yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.Piknik için malzeme bulmaktan korkmayın .Boraboy Gölü’nde günlük gıda ve diğer ihtiyaçlarınız için bakkal ve restaurantta bulunmaktadır.

Sonbahar ve kış aylarında farklı renklere bürünen Borabay Gölü fotoğrafçılık için çok güzel bir yerdir.Her mevsimde farklı bir havası ve manzarası olan göl etrafında fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız.Ek olarak göle yansıyan doğa da fotoğraflanacak şeyler arasında geliyor.

Şehrin stresli ve yoğun hayatından uzaklaşıp , ter temiz havayı ciğerlerinize çekerek huzuru bulabilirsiniz.Zarif gölün tadını çıkarmak için çevresinde yürüyüş yaparak ,bisiklete binerek, koşu yaparak çıkarabileceğiniz gibi ayrıca göl bisikletinde pedal çevirerek, sandal gezintisi yaparak gölün keyfini sürebilirsiniz.

Muhteşem gölün kenarında bulunan kahvaltı mekanlarında sabah kahvaltını yapabilirsiniz.Çayınızı manzaraya karşı yudumlarken çok rahatlayacaksınız.Dilerseniz geleneksel Türk alışkanlığından dem vurup mangalınızı ve közde çayınızı kahvenizi zerafet abidesi manzaranın karşısında hazırlayabilirsiniz.Ancak mangalı her noktasında yapamıyorsunuz.İzin verilen alanlar da rahatça mangal yapabilirsiniz.

Borabay Gölü Nerde? Nasıl Gidilir?

Borabay Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Amasya’nın Taşova ilçesinde dağlık bir bölgesinde yer alan Borabay Gölüne ulaşım sandığınız kadar zor değildir.Ankara’dan Amasya’ya kara yolunu kullanmak isteyenler Kırıkkale Sungurlu Çorum hattını tercih edip ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan yola çıkacaksanız eğer Bolu Gerede Çerkeş Merzifon hattından Amasya’ya ulaşmak mümkündür. Amasya’ya 62 kilometre uzaklıkta olan Taşova’ya ise yaklaşık 1 saat  bir sürede gelebilirsiniz. Taşova’dan sonra 15 kilometre kalan bu büyüleyici güzelliğe tek şeritli bir yoldan yaklaşık yarım saatlik bir sürede ulaşabilirsiniz.Eğer Amasya merkezinden toplu taşıma araçları kullanacaksanız merkezden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Borabay Gölü Konaklama

Borabay çevresine yakın bir çok konaklama tesisi bulunmaktadır.Ancak sizler doğa ile iç içe olmak istiyorsanız Borabay gölü yardımlaşma derneği mensupları tarafından gölün etrafında doğayla uyumlu bungalov evler inşa edilmiş. Doğayla yalnız başınıza kalabileceğiniz bu evlerde cırcır böceğinin şarkıları eşliğinde, doğanın inzivaya çekilmiş güzelliğinde, serin serin esen rüzgarın teninizi okşadığını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bu yerde konaklayabilirsiniz. Bu evlerde konaklamak istemeyenler için çevresinde bulunan Kamp alanları sayesinde çadırlarınızı kapıp burada güzel günler geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir