Anasayfa » Yazılar » bodrum gümüşlük gezilecek yerler?

bodrum gümüşlük gezilecek yerler?

Bodrum Gümüşlük, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir yerdir. Gezerken antik kalıntılarla karşılaşabileceğiniz gibi, denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajları da bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere Bodrum Gümüşlük’te mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerleri tanıtıyoruz.

Bodrum Gümüşlük Gezilecek Yerler

Gümüşlük Koyu

Gümüşlük, Bodrum’un huzurlu köşelerinden biri. Sahil boyunca uzanan yürüyüş yolu ve restoranları ile gün batımını izlemek için harika bir yer.

Tarihi Gümüşlük

Köydeki antik taş sokakları ve korunmuş tarihi dokusuyla Tarihi Gümüşlük, ziyaret etmeniz gereken bir yer. Hemen yanında yer alan kalıntılar, antik Myndos şehrine ait.

RAB – Resim Heykel Müzesi

Gümüşlük RAB, Türkiye’nin ilk özel resim heykel müzesi. Çağdaş Türk sanatçıların eserlerinin yanı sıra uluslararası sanatçıların sergileri de müzede görülebilir.

Karakaya Köyü

Birkaç kilometre ötede yer alan Karakaya Köyü, Bodrum’un bilinmeyen güzelliklerinden biridir. Taş evleri, dar sokakları ve muhteşem doğasıyla keşfedilmeyi bekliyor.

Adaboğazı ve Bitez Koyu

Gümüşlük’ün yakınında yer alan Adaboğazı ve Bitez Koyu, Bodrum’daki diğer güzel plajlardan birkaçıdır. Burada deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

İskele Sokak

Gümüşlük’ün kalbinde yer alan İskele Sokak, köyün en canlı noktası. Burada restoran, kafe ve dükkanlar arasında gezip eğlenebilirsiniz.

Yalıkavak

Gümüşlük’e yakın bir diğer turistik yer Yalıkavak. Burada da ünlü plajları, restoranları ve alışveriş merkezleri var. Ayrıca yat limanı da oldukça ünlü.

Ören Yeri Koyu

Gümüşlük’ün güneyinde yer alan Ören Yeri Koyu, doğal güzellikleriyle bilinen bir yer. Burada tarihi kalıntılarla dolu bir sahil var. Yüzmenin yanı sıra doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.

Sonuç:

Bodrum Gümüşlük, sakinliği ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil sunuyor. Gümüşlük Koyu, Tarihi Gümüşlük, RAB – Resim Heykel Müzesi, Karakaya Köyü, Adaboğazı ve Bitez Koyu, İskele Sokak, Yalıkavak ve Ören Yeri Koyu, ziyaret etmeniz gereken en güzel yerlerden bazıları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir