Anasayfa » Yazılar » Bir Çin Masalı : Suzhou Gezilecek Yerler

Bir Çin Masalı : Suzhou Gezilecek Yerler

Bir Çin Masalı : Suzhou Gezilecek Yerler

Suzhou, Şanghay’ın 100 Km. kuzeydoğusunda, doğu Çin’in Jiengsu eyaletinde bulunan büyük bir şehirdir. Eyaletteki en büyük 2. şehir olup nüfusu sürekli olarak artış göstermektedir. 514 yılında kurulan Suzhou, köklü bir tarihe sahiptir. Kuzey Çin’den gelen göçler sebebiyle dünyanın en büyük 10.şehrinden biri haline gelmiştir. Çin’in önemli ekonomi ve ticaret merkezlerinden biri konumunda. Çin masalı Suzhou iklimini ve gezilecek bazı yerlerini tanıyalım.

Suzhou Hakkında Bilgiler

Nemli bir subtropikal iklimi olan Suzhou’da 4 mevsim yaşanmaktadır. Kış aylarında Sibirya’dan esen kuzeybatı rüzgarları gece boyunca sıcaklıkların düşmesine sebep olurken, yazın esen güneybatı rüzgarları sıcaklığın artmasına neden olur.

Suzhou’da Gezilecek Yerler

Suzhou, bir iki günde gezilecek yerlerden biri değildir. Bahçeleri, 40 tane müzesi, birbirinden güzel dağları, tapınakları ile en az bir haftanızı bu güzel şehre ayırmalısınız.

Suzhou Klasik Bahçeleri

Suzhou, bahçeleri ile ünlü bir şehirdir. Yaz ve kış aylarında ayrı çekiciliği olan bahçeler, sakinliği arayan ve şehrin kaosundan kurtulmak için ilk duraklardan biridir. Geleneksel Çin mimarisinin yeşil cennet ile buluştuğu bahçelere hafta sonu çok kalabalık olduğundan özellikle hafta içi ve erken saatlerde gidilmesi önerilir.

Luohan İkiz Kuleleri

Farklı mimarileri sevenler için uygun bir ziyaret yeridir. Geleneksel Çin mimarisi ile yapılmış iki büyük kule yapının içinde bulunduğu Luohan ikiz kuleleri içinde farklı eserleri de barındırıyor.

Lion Forest Garden

Suzhou’daki en çok rağbet gören yerlerden biri de Lion Forest Garden’dir. En çarpıcı kaya bahçelerinden biri olan bahçe, hafta sonu kalabalık olduğundan hafta için ve erken saatlerde gidilmesi gereken bir yer. Güzel bir göletin etrafındaki çok sayıda kaya oluşumundan meydana gelen bahçe diğer bahçelere oranla daha küçük. Etkileyici bir atmosfere sahip alanda güzel bir bahçe turu yapıp Nilüfer çiçeklerini görmek istiyorsanız tam size göre.

Feng Bridge

Çin’in en eski yapılarından biri. Suzhou’nun simgelerinden biri olan köprü Fengqiao caddesi üzerinde. Çok eski olmasına rağmen hala mükemmel durumla olan köprü, şehrin görülmeye değer yerlerinden biri.

Xiyuan Temple

Suzhou’nun Budist tapınaklarından biridir. Tapınağın içinde resim çektirmek yasak olduğundan sadece dış çekime izin veriliyor. Girişin ücretli olduğu tapınak, görülmesi gereken yerlerden biri.

Suzhou Su Çeşmesi

Suzhou gecelerinin vazgeçilmek etkinliklerinden biri de fıskiye showlarıdır. Her gece yapılan fıskiye showlarında suyun renklerle dansı büyüleyici bir ortam oluşturuyor. Geceye renk katacak etkinlikleri kaçırmamak çok akıllıca olur.

Hanshan Temple

Çin’in en iyi 10 Budist tapınağından biri olan Hanshan Temple’nin adı efsanevi keşiş ve şair Hanshan’dan geliyor. Nisan ve Mayıs aylarında gittiğinizde sakuralar (kiraz çiçekleri) muhteşemliği ile tapınağa eşsiz bir tat katıyor. Suzhou’da görülmesi gereken yerlerden biri olan tapınak, Çin mimarisinin karakteristik özelliklerini taşımakta.

Suzhou Müzesi

Suzhou’daki 40 müzeden biri olan Suzhou müzesi, I.M. Pei tarafından tasarlanmış modern ve güzel bir binada yer alıyor. Ming ve Quing hanedanlığına ait porselenler, antik hat sanatı, birbirinden güzel ipek nakışlarının sergilendiği müzede askeri ve ticaretle ilgili eserler de yar alıyor. Müzeye giriş ücretsiz ancak bir gün önceden yabancıların rezervasyon yaptırma şartı var. Bu uygulama yaşlılarda geçerli değil. 7000 yıllık eserleri görmek istiyorsanız gitmeniz gereken bir yer.

Beisita Tapınağı

İpek müzesi ve ipek fabrikasının karşısında bulunan tapınağa giriş ücretsizdir. Bir Budist tapınağı olan Beisita, etkileyiciliği ile ziyaretçilerin gözdesi yerlerden biri.

Suzhou Bahçe Müzesi ( Suzhou Garden Museum)

Suzhou’nun klasik bahçelerini henüz ziyaret etmemiş iseniz Suzhou Bahçe Müzesi’ni ilk sıraya alın. I.M.Pei tarafından tasarlanan modern binanın çevresindeki ve içindeki bitki örtüsü dikkatinizi çekecektir. Klasik bahçelerdeki bitki türlerini müze içinde görmeniz mümkün.

Kun Opera Müzesi

Klasik Çin mimarisinin hakim olduğu müzede Kun Operasına dair tüm bilgiler gözler önüne seriliyor. Kun Opera sanatçılarının giydiği birbirinden renkli ve işlemeli kıyafetleri, sanatçıların kullandığı müzik aletleri sergileniyor. Ayrıca müzede maskeler, minyatür Kun operası figür heykeller, belgeler, fotoğraflar da mevcut. Suzhou’daki görülmesi gereken yerlerden. Çok bakımlı ve temiz bir yer.

Six Art Museum

Işık ve mimarinin güzel kullanıldığı etkileyici Çin eserlerinin sergilendiği müzede Ming ve Xing hanedanlığına ait eserler sergileniyor. Çin’in renkli tarihini tanımak için ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Müzede antik taş ve ahşap oymalar ile büyük mobilya koleksiyonu mevcut.

Suzhou Su Parkı

Suzhou’ya gelmişken biraz eğlencenin dibine vuralım, su ile rahatlayalım diyorsanız su parkı ideal. Ailece vakit geçirip çeşitli aktivitelere katılıp, yöresel lezzetlerin olduğu restoranlarda yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Spa hizmetleri de var ama onun için ayrıca ücret ödemek zorundasınız.

Qinglang Dağı

Suzhou eski kentinin batı bölümünde, Tai gölü yanında yar alan Qinglang Dağı, dinlenmek ve yöresel lezzetleri tatmak için muhteşem bir yer. Klasik Çin mimarisine özgü yapıları ile doğanın bir araya gelmesiyle harmanlanmış bir yer. Bir dağ nasıl güzel değerlendirilir diye düşünüyorsanız, bunun en güzel örneği Qinglang Dağı’dır. Gidilmesi öncelikli yerlerden biri konumunda.

Shihu Lake

Suzhou’nun simgelerinden biri olan Shihu Lake, Çin klasik evlerinin doğa ve göl ile birleşiminden oluşmuş. Göl içindeki köprüler ile kıyılar arası geçiş sağlanmış. Romantik bir gezi yapmak, doğa ile iç içe kalmak ve huzurlu bir ortam istiyorsanız Shihu Lake tam size göre.

Suzhou Art& Crafts Museum

88 Wibei caddesinde yar elen müze, klasik Çin yapısında inşa edilmiş. İçinde birbirinden farklı figürler, ejderha figürleri ile Çin kültürü sanata yansımış. Giriş ücreti makul olan müzeyi biraz vaktiniz varsa değerlendirebilirsiniz.

Suzhou City Wall Museum

Klasik ve modernizmin bir arada olduğu, tarihi yazıtların paylaşıldığı bir müze. Oldukça bakımlı ve temiz. Tek problem eserlerin Çince olması. Akıcı bir Çinceniz yoksa yanınıza Çinceyi tercüme edecek birini bulmanız gerekecek.

Shangfang Dağı

Suzhou’nun belki de en güzel yerlerinden biri. Birbirinden güzel çiçekler, erik çiçekleri ile görülmesi gereken bir yer. Şehrin kalabalıklığından bunalıp muhteşem bir atmosferde, güzel bir gün geçirmek için ideal. Yel değirmenleri farklı bir hava katmış. Ayrıca gezinti sırasında birbirinden güzel tavus kuşlarını ve başka kuş çeşitlerini de görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir