Anasayfa » Yazılar » Beauvais Gezilecek Yerler

Beauvais Gezilecek Yerler

Beauvais Gezilecek Yerler

Fransa ülkesinin kuzeyinde yer alan Beauvais, Picardie bölgesinin Oise ilinin merkezinde bulunan bir şehirdir. Paris’e de yakın konumda bulunan Beauvais kenti, kuzey ve Manş denizi üzerine giden bir yolda bulunuyor. Beauvais, Fransa’nın başkenti Paris’e 80 km kıyıya ise 90 km mesafede yer alıyor. Beauvais ile Tille kentinin ortak kullandığı havalimanı kullanılıyor.

Beauvais Gezilecek Yerler Listesi

Beauvais kentine uçakla gelme imkanı varken gezilecek yerleri görebilirsiniz. Yerleşim yeri olarak nüfusun da hayli düşük olduğu Beauvais şehrinde 60 bin civarında insan yaşıyor. Oldukça sakin olan kent turistlerin gelmesiyle yoğunluk yaşıyor. Beauvais kentinde iklim sürekli değişkenlik gösteriyor. Yazları sıcak olsa da ara ara yağışlar yaşanıyor. Kış aylarında da soğuk günler yaşayan şehri ziyaret etmenin en uygun zamanı yaz ayları olduğunu belirtmek isteriz. Beauvais gezinecek yerler konusuna metnimizin devamında daha ayrıntılı değindik.

La Cathédrale Saint-Pierre

Beauvais Aziz Peter Katedrali olarak da anılır. 13. yüzyılda yapılan katedral oldukça tarihi bir yapı. Beauvais kentinin en bilindik tarihi eser olarak da kayıtlara geçmiştir. Katedralin Resmi açılışı 1225 yılında yapıldı. Mimari tarzı Fransız Gotik yapısına uygun şekilde yapılmıştır. Katedral Beauvais’in kuzey kasabasında yer alıyor. Roma katolik kilisesi olarak da geçer. Devasa bir yapıya sahip olan katedral görenleri kendine hayran bırakıyor. Dışı kadar iç yapısı da süslü ve tarih kokuyor. Beauvais şehrine gelince ilk olarak La Cathédrale Saint-Pierre gezebilirsiniz.

MUDO – Oise Museum

La Cathédrale Saint-Pierre’nin hemen yanı başında bulunan Beauvais şehrinin en eski müzesi. Tarihi müzede birçok eser turistlerin ilgisini çekiyor. Müzeyi insanların 1-2 saat kadar kullanıyor ve geziyor. La Cathédrale Saint-Pierre yanında bulunan müze her ikisini aynı günde gezme olanağı sağlıyor. İki tarihi yapının birbirine oldukça yakın olmasıyla size büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlayacaktır. Salı günleri hariç diğer günler açık olan MUDO – Oise Müzesini 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müze aynı zamanda tarihi bir anıt olarak sınıflandırılmaktadır.

Maison Greber

Beauvais kentinde bulunan bina dönemin tarihi çizgilerini taşıyor. Maison Greber, farklı yapısıyla yanındaki diğer binalardan ayırt etmek hemen mümkün oluyor. Tarihi eserlerin olduğu binada döneme ait eşyaları inceleme imkanı sunuyor. Maladrerie Saint-Lazare de Voisinlieu Tarih eser ve binalarla dolu olan Beauvais şehri, turistlerin ilgisini çekiyor. Maladrerie Saint-Lazare de Voisinlieu dönemin çizgilerini yansıtıyor. Romanesk mimari tarzında bir yapısı var. Pazartesi günleri kapalı olan yer diğer günler ziyarete açık.

Parc Saint-Paul

1983 yılında ilk resmi açılışı yapılan Fransa’nın eski lunaparklarından biri. Sadece Beauvais kentinden değil, Fransa’dan da bu lunapark için insanlar geliyor. Turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan Parc Saint-Paul eğlenmek isteyen herkes için uygun.

Le Quadrilatère

Beauvais şehrinin sanat müzesi etkin şekilde kullanılıyor. İçinde birbirinden farklı tarihi ve modern resimlerin, heykellerin bulunduğu sanat merkezi Katedrale de yakın yerde bulunuyor. Beauvais de birçok yerin birbirine yakın olmasıyla bu bölgede bulunan otellerde konaklama yapmak sizin için daha iyi olacaktır. Yakın alacağınız otelle zaman kısıtlaması gibi bir problemle karşılaşmamış olursunuz.

Beauvais Gölü

Beauvais’da yer alan gölde dinlemek için güzel bir alternatif. Yeşilliklerin içinde bulunan parkta gezi aralarında uğrak noktanız olabilir. İnsanlar Beauvais Gölü’nde ortalama 1 saat vakitlerini burada geçiriyor ve akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle park yoğun oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir