Anasayfa » Yazılar » Batum’da Nerede Kalınır? Gezi Önerileri Nelerdir?

Batum’da Nerede Kalınır? Gezi Önerileri Nelerdir?

Batum’da Nerede Kalınır? Gezi Önerileri Nelerdir?

Batum Karadeniz’in doğu kesiminde kalan Gürcistan’ın güney batısında kalan ufak bir şehirdir. Türkiye ile sınır komşusu olan bu şehir, Sarp Sınırı Kapısıyla ülkemize bağlanmaktadır.

Batum’da Nerede Kalınır?

Ufak bir şehir olan Batum, konaklama açısından bakıldığında çok fazla seçenek bulunmamaktadır. Şehirdeki konaklama seçenekleri genel olarak şehir merkezinin içerisinde bulunmaktadır. Şehir merkezinde kaldığınız zaman Batum’da gezilecek yerlere yakın olursunuz, ulaşım açısından sorun çekmezsiniz ve zamandan tasarruf etme şansını yakalamış olursunuz.
Batum’da konaklama maliyetleri ziyaretçileri üzmemektedir. Bu şehirde 3 ve 4 yıldıza sahip otellerde bütçenize uygun şekilde konaklayabilirsiniz. Daha düşük bütçeye sahip olan ziyaretçiler içinse şehirde bulunan hostel ya da pansiyonlarda konaklama şansınız bulunmaktadır.

Batum’da Gezilecek Yerler?

Batum’da gezilecek pek çok yer vardır. Yerli yabancı pek çok turist tarafından rağbet gören Batum’da gezilecek yerler sizin için listelendi

1- Astronomik Saat

Medea Heykeli ile aynı güzergahta bulunan Astronomik saat, UNESCO tarafından koruma altında alınmış Banka Binası’nın üzerinde yer almaktadır. Viyana’daki Yahudi Mahallesi’nde ve Prag’daki Old Town Meydanı’ndaki tarihi örnekleri olduğu gibi burada da tarihi bir önem taşımaktadır. Her saat başında çıkan çan sesleri güneşin ve ayın bulunduğu konumları göstermektedir.

2- Avrupa Meydanı

Şehrin ana meydanı olarak bilinen Avrupa Meydanı, klasik tasarıma sahiptir. Avrupa Meydan’nın en önemli simgesi elinde altından yapılmış koyun postu tutan Medea Heykeli’dir. 1 Milyon Larilik değeri ile turistlerin gözdesi haline gelmiştir ve şehrin en çok fotoğraflanan yerlerden bir tanesidir.

Batum’da Nerede Kalınır? Gezi Önerileri Nelerdir?

3- St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas kilisesini Osmanlı Döneminde Batum’da yaşayan Rumlar, padişahlarına hediye niyetinde sunmuşlardır. Padişah da çanlarının hiçbir zaman çalınmaması şartıyla bu kilisenin yapımına izin vermiştir. Kilisenin inşaatına 1865 yılında başlanmıştır. Çanlar ise 1878 yılında yerleştirilmiştir. Osmanlı devleti Batum topraklarını kaybedene kadar Rumlar verdikleri sözü tutup çanları hiç çalınmamıştır. Kaybettikleri gün çanlar Osmanlı Devleti için çalınmıştır. Günümüzde ise Batum şehrinin ana kiliselerinden birisidir ve ibadete açıktır.

4- Piazza

İtalyan’ca meydan anlamına gelen Piazza, Gürcistan’nın en güzel meydanlarından birisidir. Meydanın etrafında birçok restoran, cafe ve otel alternatifleri bulunmaktadır. Günümüzde ise burası konser, etkinlikler için popüler yer haline gelmiştir. Chris Botti ve Macy Grey gibi dünyaca ünlü sanatçılar Piazza meydanında konser vermiştir.

5- Batum Bulvarı

Ana sahil hattında olan 1884 tarihinde yapılan 7 kilometre alan sahip Batum Bulvarı, içerisinde bulunan parkları, palmiyeli yolları, heykelleri, çeşmeleri, cafe ve barları ile Batum’un yaşayan hayatını yansıtmaktadır. Bulvarın kuzey kesimi ise Yeni Bulvar olarak bilinmektedir. Burada lazer ışık şovları ve müzikle dans eden fıskiye havuzları bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir