Anasayfa » Yazılar » Bartın Gezilecek Yerler

Bartın Gezilecek Yerler

Bartın Gezilecek Yerler

Karadeniz’i adeta çevreleyen Bartın Batı Karadeniz Bölgesinde konumlanmış durumda yer almaktadır. Bölgede ekonomi tarımdan ziyade kömürden sağlanmaktadır. Bu durumun altında yatan neden ise bölgede tarım arazilerinin çok küçük ve aynı zamanda da engebeli bir yapıya sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra oldukça verimli arazileri bünyesinde barındıran Bartın gezilecek yerler listenizin bir hayli kabarık olacağından endişeniz olmasın.

Bartın’dan Sizde Memnun Ayrılın

Bartın Karadeniz kuşağında yer almasının yanı sıra bulunmuş olduğu konum itibari ile de plajları , mağaraları ve pek çok tarihi doğa güzelliği ile siz ziyaretçilerine her geçen gün daha güzel olanaklar sunmaya devam etmektedir. Bartın gezilecek yerler adına sizlerin burası tam benlik diyebileceği bol oksijenli bir seyahat geçirmenizi temenni ediyorum.

Gürcüoluk Mağarası

Bartın- Amasra’nın turistik değer taşıyan yapısı konumunda olan Gürcüoluk Mağarası Bartın’da görülmeye değer mekanlar arasında ön sırada yer almaktadır. Tek galeriden oluşan bu mağara binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmuş durumdadır. Damlataş sütunlarının oluşturmuş olduğu odacıklar sizlerde de büyük hayranlık uyandıracaktır.

Balamba Tabiat Parkı

Bu tabiat parkında birçok yaşlı meşe ve gürgen ağaçlarına rastlamanız mümkün olmaktadır. Ayrıca Balamba Tabiat Parkı Bartın ili merkezde yer alıyor olmasından dolayı da özellikle de yaz aylarında siz ziyaretçilerinin en önemli dinlenme amaçlı da olsa uğramış oldukları bir parktır.

Direkli Kaya

Muhteşem bir deniz manzarası olsa diyorsanız Bartın Direkli Kaya tam size göre bir mekan olabilir. Bartın’ın Amasra ilçesinde yer alan Direkli Kaya da kaya üzerine oyulmuş mermerden iskele’nin amacına değinecek olursak buradan denizi seyretmek ve gözetlemek amaçlanmıştır. Söylentilere göre bu kaya Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir.

Tavşan Adası

Burası bir ada evet yanlış duymadınız burası Amasra’da bulunan bir Tavşan Adası.Tarihi Amasra Kemere Köprüsü karşısında yer alan bu ada içerisinde Cenevizlilerden kaldığı bilinen Bizans Kilisesi ve Manastır gibi tarihi kalıntıları bir arada barındırmaktadır. Ada’ya Tavşan Adası denilmesinin nedeni ise yıllar öncesinde yerliler tarafından adaya bırakılmış olan tavşanlardan almaktadır. İşin en ilginç tarafı ise adada hala yaşamakta olan tavşanları daha yakından görmek için sizleri de Tavşan Adasına bekliyoruz.

Amasra Delikli Şili

Söylenen rivayetler bakılacak olursa Amasra Delikli Şili ismini birbirini seven ve isimleri de Delkianus ve Shilla olan çiftten almaktadır. Bu oldukça farklı bir görünüm sergileyen doğa harikasını görüp adeta bir çerçeve niteliğinde olan kaya arasından poz vermeyi de unutmayınız. Günümüzde ise Delikli Şili bir dilek yerini temsil ederken tekne turları esnasında önünden geçerken dilekler dilenmeye devam edilmektedir.

Büyük Liman Plajı

Amasra’nın en büyük plajı olması sebebiyle yoğun ilgi ile karşı karşıya kalan Büyük Liman Plajı Amasra merkezde bulunmasından dolayı da kolayca ulaşım sağlanabilen serinlik kaynağı konumundadır. Yaz aylarında oldukça dolu olan bu plajı ne zaman sakin olarak görebilirim diyorsanız rotanızı Temmuz ve Eylül aylarında Büyük Liman Plajına çevirebilirsiniz.

Bartın Irmağı

Bartın’ın aynı zamanda en önemli ırmağı konumunda olan Bartın ırmağı daha önceleri Parthenios adı ile anılmaktaydı. Karadeniz’e kadar ulaşan bu görkemli ırmak iki ayrı çay’ın birleşmesi sonucu Karadeniz’e kadar ulaşmayı başarmıştır.

Bartın Gezilecek Yerler

Göldere Şelalesi

Göldere Şelalesi küçük olmasının yanı sıra eşsiz manzarası ve yeşilliği sizleri kendisine çağırmaktadır. Bartın’ın Kuruçaşile ilçesi sınırları arasında yer alan Göldere Şelalesi’nde su sesleri eşliğinde huzuru bir arada yaşama imkanına da sahip olmaktasınız. Vadi içerisinde tüm yeşillikleri ile şelale bir nevi terapi kaynağı konumunda yer almaktadır.

Ağlayan Ağaç

Ağaç da ağlar mı? Elbetteki ağlar diyenlere bu durumu daha yakından görmeleri için Amasra Boztepe’de yer alan Ağlayan Ağaç denize karşı konumlanmıştır. Bu nedenle de denizden aldığı nemi yılda bir kaç kez de olsa yapraklarından damla damla akıtmaktadır. Bu da ağaca ağlıyor görüntüsü süsü katmaktadır.

Orta Camii

Bartın çarşısı’nın tam da ortasında yer almış olmasından dolayı ismi de belki Orta Camii olan yapının tarihinin nerelere dayandığı kesin olarak bilinmemektedir. Camii’nin bir diğer adının da İbrahim Paşa Camii olarak bilinmesinde yatan ana neden ise Bosna Valisi İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış olduğundan ileri gelmektedir.

Amasra Antik Tiyatro

Tiyatro severlerin birde Amasra Antik Tiyatro‘yu görmeleri tavsiye edilmektedir. Fakat tiyatro’nun günümüzde sadece nişleri ayakta kalabilmeyi başarmış olsa da tarihin tüm sahne tozunu üzerinde hissettiren bu yapıyı ziyaret ederek kendinize adeta yeni bir senaryo çıkarmanız mümkün olmaktadır.

Amasra Çekiciler Çarşısı

Amasra’nın en hareketli çarşısı konumunda yer alan Çekiciler Çarşısı’nda birçok yöresel ürünleri de bir arada bulmanız mümkündür. Ayrıca hediyelik eşya adına da el emeği niteliğinde Amasralı esnaflar tarafından yapılmış olan, ahşap işleme ürünlere de ulaşıp satın alma imkanını da sahip olmaktasınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir