Anasayfa » Yazılar » barla da gezilecek yerler?

barla da gezilecek yerler?

Barla’da mutlaka görmeniz gereken turistik yerleri keşfedin. Barla’da gezilecek doğal güzellikler, tarihi yapılar ve diğer turistik yerler hakkında detaylı bilgi edinin. Hayallerinizdeki tatil için Barla’yı ziyaret etmenin tam zamanı!

Barla’da Gezilecek Yerler

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Konya’nın Seydişehir ilçesine sadece 40 km mesafede bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Kanyonun içerisinde bulunan antik köprü, rafting alanı ve trekking rotalarıyla harika bir doğa deneyimi sunuyor.

Barla Kanyonu

Barla Kanyonu, ziyaretçilere yayla ve kanyon manzaralarının yanı sıra, tarihi harabeleri, antik yollardan kalma kapıları ve kiliseleriyle de gezilecek yerler sunuyor. Kanyonun içinde bulunan baraj gölü de piknik ve kamp yapmak için ideal bir yer.

Barla Dağları Yaylaları

Barla Dağları, dağcılar, doğaseverler ve yürüyüş tutkunları için eşsiz bir yerdir. Yaylaları, gölleri, ormanları ve rengarenk doğası ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Seydişehir Hünkar Hamamı

Osmanlı dönemine ait Seydişehir Hünkar Hamamı, 1750 yılında yapılmıştır ve orijinal yapısı korunmuştur. Hamam, tarihi dokusu, özgün mimarisi ve kronik rahatsızlıklara iyi gelen sıcak sularıyla ziyaretçileri cezbetmektedir.

Aya Eleni Kilisesi

Aya Eleni Kilisesi, 18. yüzyılda yapılmıştır ve Barla Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Kilise, Konya’daki en eski kiliselerden biridir ve kendine has özellikleriyle ziyaretçilerini etkilemektedir.

Barla Gölü

Barla Gölü, Seydişehir’in en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Göl, ziyaretçilere muhteşem bir manzara, doğa yürüyüşleri, gün batımı ve balık tutma fırsatları sunmaktadır.

Tirit Çorbası

Barla, tirit çorbası ile ünlüdür. Bu yöresel lezzet, et suyu, çömlek ekmeği ve sarımsakla yapılmaktadır. Barla’daki restoranlarda tadına bakabilirsiniz.

Barla Halıları

Barla halıları, el dokuması ve yün ipliği ile yapılmaktadır. Halılar, Türkiye’nin dört bir yanında tanınmıştır ve Barla’da elde yapılan halıları satın alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir