Anasayfa » Yazılar » Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Kafkasya’nın güneyinde en büyük yüz ölçümü alanına sahip ülkedir. 1918 yılında kurulan bu ülke taş devrinden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bölgenin tarihi bu açıdan geçmişi bol turistik yerler ve tarihi mekanlara sahip olmasını sağlamıştır. Bu nedenle bu ülkede bir yılda binlerce turist ağırlayan gezilip görülecek oldukça çok yer vardır. Bunların başında Şirvanlar Sarayı, Kız Kalesi, Bakü TV Kulesi, Bayrak meydanı, Targovu Caddesi ve Göygöl milli parkı yer almaktadır.

Şirvanşahlar Sarayı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün tarihi yerleri ile meşhur İçeri Şeher olarak bilinen eski şehri tarafında bulunan Şirvanşahlar Sarayı gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alır. 2000 yılında UNESCO Dünya Miras listesine giren bu görkemli saray mimari eserlerin en tanınmışı hatta incisi olarak bilinmektedir.

Kız Kalesi

Bakü’nün en değerli sembolleri arasında yer alan Kız Kalesi ayrıca Abşeron yarımadasındaki en ihtişamlı yapı olarakta geçmektedir. 3000 yıllık bir maziye sahip olduğu düşünülen bu kale, 28 metre yüksekliğe sahip olduğundan zirvede etrafı izleyebilir ya da tarihin dokularını hissetmek için kale içerisinde dolaşabilirsiniz.

Bakü Televizyon Kulesi

1996 yılında tamamlanarak hizmete açılan Bakü televizyon kulesi tam 310 metre yüksekliği ile ülkenin en yüksek yapısı konumundadır. Akşamları ışıkları ile dikkat çekip harika görüntüler sunan bu kule, aynı zamanda içerisinde bulunan şık restorantı ile şehir manzarasını izleterek hizmetleri üst seviyeye çıkarmıştır.

Bayrak Meydanı

Bakü’nün Sebail ilçesinde yer alan bayrak meydanı 162 metre uzunluğundaki Azerbaycan bayrağı ile Guinness yetkilileri tarafından dünyanın en uzun bayrak direği rekoruna kabul görülmüştür. Azerbaycan ve Bakü’yü ziyaret eden turistlerin en çok ziyaret ettiği bu meydanda eşsiz deniz manzarası sayesinde güneş batımıyla gün sonlandırılmaktadır.

Azerbaycan’da Gezilecek Yerler

Targovu Caddesi

Bakü’nün en popüler yerinden biri olan Targovu Caddesi çekici ışıklandırması, rengârenk parke taşları ve peyzajlı alanlarıyla yerli halk ve turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Caddede bulunan yüzlerde kafe restoran ve otel sayesinde hem farklı lezzetle yemekleri tatma imkânı hem de merkezde bir odada konaklama imkanı elde edilmektedir.

Göygöl Milli Parkı

Eğer ki taş yapıt görmek istenmiyorsa Göygöl milli parkı sayesinde yaban hayatına tanıklık edilip muhteşem doğa manzaralarını deniz seviyesinden 1000 ile 3060  metre yükseklikten izleme olanağına sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir