Anasayfa » Yazılar » Ayder’e Gelmeden Önce Nasıl Giyinmeliyiz?

Ayder’e Gelmeden Önce Nasıl Giyinmeliyiz?

Ayder’e Gelmeden Önce Nasıl Giyinmeliyiz?

Ayder’e Gelmeden Önce Nasıl Giyinmeliyiz?

Karadeniz’in en popüler turizm noktalarından biri olan Ayder Yaylası, gelişen konaklama olanakları ve ulaşımı kolaylaştıran yol çalışmaları ile daha da cazip hale gelmiştir. Siz de doğanın tüm güzelliklerinin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, bölgeye gelmeden önce nasıl hazırlanmanız gerektiğini bilmelisiniz. 

Ayder’in Havası Nasıldır?

Ayder Yaylası hava durumu hakkında meteoroloji verilerini takip ederek gezi programınızı daha sağlıklı planlayabilirsiniz. Yoğun yağış alan Karadeniz Bölgesi’nde bazı dönemler, yağış sıklığı artar. Bu nedenle yaz ayları yağmurlara yakalanmadan gezebilmek için daha idealdir. Ayder Yaylası Turları

Ayder’e Giderken Nasıl Giyinmeliyiz?

Ayder Yaylası geziniz sırasında yanınızda hırka, yağmurluk gibi kıyafetleri bulundurmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yanınıza şemsiye de almalısınız. Yağışların etkisiyle ıslanan zemin, ayakkabılarınızın kaymasına ve kirlenmesine yol açabilir. Bu nedenle ayakkabınızın kaymaz tabanlı ve su geçirmez yapıda olmasına dikkat edebilirsiniz. 

Ayder’de Kamp Yapmayı Planlayanlar Nasıl Giyinmeli?

Sakin ve huzurlu bir alanda, doğayla baş başa bir tatil isteyenler Ayder Yaylası’nda otel ve restoranların uzağında ormanlık alanda kamp yapabilir. Kamp için kıyafet seçimi son derece önemlidir. Aksi takdirde tatiliniz sona erdiğinde, hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Hava her ne kadar gündüz sıcak olsa da geceleri soğuyabilir. Bu nedenle termal içlik ve kalın kıyafetler, çantanızda muhakkak yer almalıdır. 

Ayder Yaylası’na Ulaşım Zor mudur?

Yaylaya giden yolların yenilenmesi, Ayder Yaylası’na ulaşımı çok daha kolay hale getirmiştir. Bu nedenle şahsi arabanızla ya da rent a car hizmetinden yararlanarak bölgeye ulaşabilirsiniz. Trabzon ve Rize’den kalkan otobüslerle de bölgeye varabilirsiniz. 

Ayder Yaylası’nda Nerede Konaklayabilirim?

Ayder Yaylası konaklama açısından farklı alternatiflere sahip olan bir bölgedir. Her şey dört dörtlük olsun derseniz, beş yıldızlı otelleri; daha mütevazı bir konaklama için pansiyonları kullanabilirsiniz. Kaldığınız yerde kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti yoksa bölgede bulunan restoranlarda mıhlama, lahana çorbası ve laz böreği gibi Karadeniz’in muhteşem lezzetleri ile buluşabilirsiniz. Unutulmayacak bir tatil için siz de Ayder Yaylası’nı tercih edebilir, doğanın sunduğu güzellikleri sevdiklerinizle beraber keşfe çıkabilirsiniz. Diğer Rize Yazılarımız İçin Tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir