Anasayfa » Yazılar » Ayder Yaylası’na Arabayla Çıkılır mı?

Ayder Yaylası’na Arabayla Çıkılır mı?

Ayder yaylasına nasıl gidilir ?

Karadeniz’in en çok merak edilen turistik bölgelerinden olan Ayder Yaylası hem doğal güzellikleri hem de kaplıcalarıyla tatil için ideal bir noktadır. Bölgeye olan yoğun talebin kolayca karşılanması ve insanların sorunsuzca bölgeye ulaşabilmesi için yollar yenilenmiştir. Ayder’e kadar yollar asfalt olduğu için şahsi aracınızla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra havalimanından ya da şehir merkezlerinden araç kiralayarak da konforlu bir gezinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ayder Yaylası’na Araba Olmadan Nasıl Gidilir?

Arabanız yoksa Ayder Yaylası’na düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Aynı zamanda Trabzon ve Rize’den kalkan dolmuş ve otobüslerle de bölgeye ulaşmanız mümkündür. Ayder’e varabilmeniz için Trabzon’dan Pazar ilçesine gitmeniz gerekir. Doğrudan bölgeye ulaşmak istiyorsanız, Rize’den kalkan araçları kullanabilirsiniz. 

Ayder Yaylası’nda Gezilecek Yerler

Tatilden ne anladığınıza bağlı olarak Ayder Yaylası’nda farklı noktaları ziyaret edebilirsiniz. Çoğu insan, otellerin ve restoranların olduğu bölgede vakit geçirir. Sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar ise gözden uzak noktalarda doğayla baş başa tatil yapmayı tercih eder. Ayder Yaylası’na yakın noktalarda farklı yaylalar da vardır. Buraları da gezi programınıza dâhil ederek tüm güzellikleri keşfedebilirsiniz. 

Ayder Yaylası’na Ne Zaman Gitmeli?

Yaz aylarında Ayder Yaylası’a yoğun bir turist akını olmaktadır. Bu nedenle kalabalıkları sevmeyenler için diğer mevsimler daha uygun olabilir. Her mevsim güzel olan bölgeye kış aylarında gelmeniz halinde soğuk hava şartlarına karşı hazırlıklı olmalısınız. Bunun yanı sıra her mevsim yağış alan bölgeye yazın gelseniz bile yanınızda yağmurluk ya da hırka bulundurmanızda fayda var.

Ayder Yaylası’nda Ne Yenir?

Karadeniz’e özgü birçok lezzeti, Ayder Yaylası’nda tatmanız mümkündür. Bunlardan en meşhuru muhlamadır. Bölgede kahvaltıların vazgeçilmezi olan bu lezzeti, hemen hemen tüm restoranlarda bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra çılbır, hamsi buğulama, lahana çorbası ve hamsili pilav… Tadı damağınızda kalacak bu lezzetler, seyahatinizi daha da keyifli hale getirir. 

Ayder Yaylası’nda Konaklama

Konaklama konusunda farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bütçeniz müsaitse beş yıldızlı otelleri tercih edebilir; daha uygun bir fiyat için pansiyonda kalabilirsiniz. Bölgede konaklayarak Ayder’in eşsiz güzelliğinin tadını uzun süre çıkarabilirsiniz. Ayder Yaylası Turları

Ayder Yaylası Yolu Asfalt mı?

Tatil planı yapanlar, bilmedikleri bir yere giderken yol durumunu göz önünde bulundurmalıdır. Engebeli ve tehlikeli yollardan bir yerlere ulaşmaya çalıştığınızda hem aracınız zarar görebilir hem de farklı sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Karadeniz Bölgesi her ne kadar engebeli arazileri ile biliniyor olsa da Ayder Yaylası için aynı durum söz konusu değildir. Asfalt kaplı yoldan her mevsim rahatlıkla bölgeye ulaşabilirsiniz. 

Ayder Yaylası’na Ulaşım

Arabanızla ya da turlarla bölgeye ulaşarak ister günü birlik ister konaklamalı olarak keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Ayder’e ulaşmak için bulunduğunuz ilden Trabzon’a ya da Rize’ye gitmeniz gerekir. Trabzon’dan otobüs ve dolmuşlarla Pazar ilçesine gittiğiniz zaman, buradan Ayder Yaylası’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Rize’den ise doğrudan bölgeye ulaşma şansınız vardır. 

Ayder Yaylası’nda Otel Var mı?

Karadeniz’in en güzel noktalarından olan Ayder’de, konaklayabileceğiniz otel ve pansiyonlar vardır. Fiyatları sezona göre değişkenlik gösteren bu işletmeler arasından bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Dilerseniz kalabalıktan uzak bir alanda kamp yaparak doğanın tadını da çıkarabilirsiniz. 

Ayder Yaylası’na Kışın Gidilir mi?

Asfalt kaplı yolu sayesinde kış aylarında da rahatlıkla bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Bölge karların altında ayrı bir güzelliğe bürünür. Bu güzelliğin tadını çıkarırken soğuk havaya karşı tedbirinizi almalı; kıyafet, ayakkabı yönüyle donanımlı olmalısınız. 

Ayder Yaylası’nda Gezilecek Yerler

Ayder Yaylası’na gitmişken sadece bölge ile sınırlı kalmayıp farklı noktaları da gezebilirsiniz. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan yaylanın her noktası ayrı bir güzelliğe sahiptir. Buraya geldiğinizde etrafta bulunan diğer yaylaları da görebilirsiniz. Bölgede sağlık sorunlarınıza şifa olacak kaplıcalar da vardır. 

Ayder Yaylası Kaç Günde Gezilir?

Tüm güzellikleri keşfetmek isteyenler, bölgede konaklayarak birkaç günlük keşfe çıkabilir. Bunun için en mantıklı yöntem kamp yapmaktır. Çadırınızı yanınıza alarak her yeri sırayla gezebilir ve günün sonunda dinlenmek için çadırınıza çekilebilirsiniz. Gün doğumunu izlemek ve gün batımının eşsiz manzarasıyla buluşmak için Ayder Yaylası’na birkaç gününüzü ayırabilirsiniz. Yöreye gitmişken Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini de denemenizi tavsiye ederiz. Kahvaltı da muhlama yiyebilir; ağzınızı tatlandırmak için Laz böreğini deneyebilirsiniz. 

Diğer Rize Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir