Anasayfa » Yazılar » Atakule: Ankara’nın Meşhur AVM’si Hakkında Bilgiler

Atakule: Ankara’nın Meşhur AVM’si Hakkında Bilgiler

Assos Gezilecek Yerler

Başkentimiz olan Ankara’nın göz bebeklerinden birisi olan Atakule, mimari yapısı ve şaşırtıcı tasarımı ile dikkat çekiyor. Alış veriş merkezi olarak yapılmasına rağmen inanılmaz bir turistik bölge haline geldi. İki önceki hükumet zamanında 1986 tarihinde inşa edilen Atakule, bir çok siyasi ve politik sarsıntı yaşadığı için bir defa kapatılmıştır.Çok ilgi görüp Ankara halkı tarafından açılması istenilince tekrardan restore çalışmalarına başlanıp 2023 yılının Nisan ayında çalışmaların bitip hizmete açılması planlanıyor.

Atakule Hakkında Bilgiler

Ankara’da ilk kurulduğu zaman yıllar boyunca 90 yılların neslinin çocukluk rüyası olmuştur.Atakule evli çiftlerin, sevgililerin, doya doya mutlu anlar yaşamak isteyenlerin kulesi olmasına rağmen kapatılmak zorunda kalmıştır.Lakin 120 metreden fazla yüksekliği ile tekrardan o anıları canlandıracak olan Atakule bizleri sevindiriyor.İçerisinde alış veriş merkezi’de bulunuyor.40’dan fazla mağaza ve yemek yerleri ile birlikte sadece hayallerinizi süsleyen bir kule değil, yaşam alanı olarak karşınıza çıkacak.Geçmişinden biraz daha bahsedecek olursak rahmetli Turgut Özal’ın başbakan olduğu zamanlarda 1986 tarihinde başında olduğu hükumetle birlikte Ankara belediyesiyle anlaşma yaparak özenle açtırdığı kuledir.Açıldığından beri 2018 yılına kadar şehrin önemli ve gezilecek yerler listesine girecek bir mekanı olmuştur.Kalabalık metropol şehre yakışır bir duruşu olan, kilometrelerce öteden kulenin en üstündeki top şekline benzeyen yeri görünen Atakule, her yerden görünmesi sebebi ile hafızalara kazındı.

Atakule’ye Çıkmak için Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Atakule’nin en üst kule kısmı tadilatta olmasına rağmen giriş ücretleri şimdiden 10 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Atakule Nerededir ?

Uzun mu uzun gökyüzüne uzanan Atakule Ankara’dadır.Şehir merkezi üzerinden yada çoğu ilçeden otobüs ve minibüsler kalkmaktadır.İlerde daha fazla turistik bir yer olacağı için ulaşım çok daha kolay olacaktır.

Nasıl Gidilir ?

Atakule’ye varıp en tepesine çıkmak ve Ankara’nın uzak diyarlarını görmek istiyorsanız merkezden şahsi aracınızla maksimum yarım saatlik trafik yolu çekersiniz.Otobüs ve minibüs kullanımı ile’de maksimum 45 dakika sürmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir