Anasayfa » Yazılar » Arsuz Gezilecek Yerler

Arsuz Gezilecek Yerler

Arsuz Gezilecek Yerler

Akdeniz’in parlayan yıldızı ve medeniyetler beşiği olan Hatay ilinin bir ilçesi Arsuz, Amanos Dağları ve Akdeniz kıyısı arasında yer almaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ön plana çıkan Arsuz, yıl içerisinde bir çok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Günümüze kadar farklı medeniyetlere ve farklı dinlerden insanlara ev sahipliği yapan şehir, birilikte barış içerisinde yaşadıkları bir kent olmuştur. Mavi ve yeşilin muhteşem uyumu ve güneşin deniz üzerinden batışının ayrıcalıklı olarak izlenebileceği en güzel şehirlerden biridir Arsuz.

Plajlarıyla,dinlenme tesisleriyle, kamp alanlarıyla,nehir kenarında bulunan lokantalarıyla, çay bahçeleri ile kafe ve barlar ile eşsiz bir turizm bölgesidir.

Arsuz Gezilecek Yerler Listesi

Gün geçtikçe bir cazibe merkezi haline gelmekte ve herkes tarafından fark edilmektedir.İnanç Turizminde de oldukça gelişmiş olan Arsuz’da camilerin yanı sıra Aziz Hanna tarafından yapılan Ortadoks kilisesi Maryo,Hacı Ahmetli Köyünde ise Meryem Ana’nın Kudüs’ten Efes’e giderken dinlendiği ve yıkandığı rivayet edilen, Meryem Ana Havuzundan tutun gezilecek bir çok yer vardır.Gelin bu yerlere yakından bakalım.

Arsuz Gezilecek Yerler

Arsuz Kalesi

Merkeze 30 kilometre uzaklıkta yer alan Arsuz Kalesi, Kale Mahallesinde yer almaktadır. Kalenin yapımı Selçuklular döneminde inşa edildiği düşünülmektedir.Zamanında denize paralel olarak 10 metre yükseklikte bulunan bir tepede bulunmaktadır.Ancak bu yer günümüze kadar dayanamamıştır ve kaleden çok az bir kalıntılar kalmıştır.

Meryem Ana Havuzu

Yukarıda da bahsettiğim gibi Hristiyanlar tarafından oldukça kutsal olarak kabul edilen havuz,Meryem Ana’nın Kudüs’ten Efes’e doğru çıktığı yolculukta dinlenmek için durduğu bu havuza daha sonradan ismi verilmiştir. Havuz içerisinde betondan yapılan bir sunak bulunmaktadır. Meryem Ana Havuzu Susuz Tepe mevkinde bulunan yoğun çamlık bir orman içerisindedir. Arsuz’a gittiğiniz zaman mutlaka buraya uğramalısınız.

Arsuz Deniz Feneri

Suriye sınırına en yakın deniz feneri olan Arsuz Deniz Feneri,Kale Mahallesi Akıncı Burnunda yer almaktadır. 1993 yılında inşa edilen fenerin denizden yüksekliği 109 metre, kule yüksekliği 5 metredir. Görüş mesafesi 22 deniz milidir. Ayrıca içerisinde gardiyan binası da yer almaktadır.

Arabın Gölü

Arsuz şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta  bulunan Konacık Mahallesinde dağlar arasında ufak bir vadide yer alan Arabın Gölü,Doğa kendi elleri ile Karaçay deresinin taşıdığı sular yüksekten düşerek oluşmuştur. Gölün etrafı yüksek kayalarla çevrilmiş, çam ağaçlarının arasında bulunmaktadır. Berrak suyu ile sizleri büyüleyecek olan gölü ziyaret etmeden buradan ayrılmayın.

Yanan Taş

Roma dönemlerine ait mezar ve maden ocaklarının yer aldığı tepe hiç sönmeyen bir ateş vardır.Roma döneminde kalma maden ocağından kaynaklanan  bazı kaya ve taş aralarından hiç sönmeyen ateşler bulunmaktadır. Hiç sönmeden sürekli yanması nedeniyle bölge halkı buraya Yanan Taş ismini vermiştir.Burada harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. 

Maryo Hanna Kilisesi 

Hıristiyanlık dinin ilk yıllarında birçok rahip  Hz. İsa’nın bilgilerini diğer insanlarada aktarmak için Arsuz ve çevresine yerleşmişlerdir. Yerleşen rahiplerden biri olan Aziz Hanna ise burada bir kilise yaptırmıştır. 1514 yılında tekrardan inşa edilen kilisede bir çok eser bulunmaktadır. Önceki yıllardan kalma bez üzerine yapılmış çok değerli iki baskı resim vardır. Bu resimler günümüzde hala özenli bir şekilde korunup sergilenmektedir.

Şehrin merkezinde bulunan Maryo Hanna Kilisesi,günümüzde hala faaliyetlerini devam ettirmektedir ve inanç turizminde oldukça gelişmiştir.

Sütunlu Liman

Arsuz merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Konacık Mahallesi’nde yer alan Sütunlu Liman, Kleopatra’nın gemilerinin yanaştığı liman olarak bilinmektedir.Tarihi ile oldukça önemli olan liman şehri Helenistik ve Roma Dönemi’nin Port Bonnel olarak bilinirmiş.

Sıcak Su

Hüyük Mahallesi’nde yer alan şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Sıcak Su kaplıcası, romatizma, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları ve daha bir çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. Bu kaplıcada da Roma döneminden kalan kalıntılar bulunmaktadır. Bölgede doğa yürüyüşü yapıp sıcak suyun keyfini çıkarabilirsiniz.

Arsuz Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Hatay iline bağlı 15 ilçesinden biri olan Arsuz ilçesi şehir merkezine yaklaşık 87 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür. Hatay’a ulaşmak içinde havayolu ve karayolunu tercih edebilirsiniz.Her şehirden kalkan otobüsler ile buraya ulaşmanız mümkündür.İstanbul üzerinden 13 saate varabilirsiniz.

Arsuz Konaklama

İlçede bir çok konaklama tesisi bulunmaktadır.İçlerinde tatilde yapabileceğiniz bir çok otel vardır.Sizler için en iyi yorum ve puan alan otelleri listeledik.Her bütçeye uygun olan otellerden birini seçip konaklayabilirsiniz.

  • Palm Beach Arsuz
  • Odin Butik Otel
  • Gümüş Hotel & Resort

Boutique The Anilife Hotels

  • Kulubeci Otel
  • Eba Otel
  • Yıldız Aile Pansiyon
  • Reyda Boutique Otel
  • Alev Palace Otel
  • İssos Otel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir