Anasayfa » Yazılar » arifiye gezilecek yerler?

arifiye gezilecek yerler?

Arifiye gezilecek yerler açık hava müzesi, tarihi yapılardan oluşan Şeyh Edebali Külliyesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Kaplica Tesisleri, Uludağ’ın doğal güzelliklerinde yürüyüş yapabileceğiniz Mesudiye Tabiat Parkı gibi birçok cazibe merkezine ev sahipliği yapıyor. Arifiye seyahat planınızda mutlaka bu yerleri ziyaret notlarınıza eklemelisiniz!

Arifiye Gezilecek Yerler

Kompleks Ayosofya

Kompleks Ayosofya gezinize başlayacak ideal yer. Burası Bizans döneminden kalma ayasofya maketi, Bizans dönemi imparatorlarına ait mezar taşları vb. gibi tarihi eserlerin bulunduğu bir komplekstir.

Kaplıca Hamamı

Arifiye’nin en meşhur yerlerinden olan kaplıca hamamı 1350 yılından bu yana kullanılan bir hamamdır. Kaplıca hamamında hamam keyfi yaptıktan sonra sıcak su havuzlarında dinlenmek mümkündür.

Lale Bahçesi

Harika bir bahçe olan Lale Bahçesi ziyaretçilerini doğanın en güzel manzaralarından biriyle karşılıyor. Burada görebileceğiniz lalelerin sayısı oldukça fazladır ve bahçede yürüyüş yaparak zamanınızı keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Merkez Cami

Arifiye’nin en bilinen camisi olan Merkez Cami, şehrin kalbinde bulunur. İnanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan cami oldukça mimari açıdan da ilgi çekicidir.

Zeytinli Ada

Arifiye’de termal ve doğal güzelliklerin yanı sıra deniz turizmi için de alternatif yerler bulmak mümkündür. Zeytinli Ada denize sıfır bir ada olup, kamp yapmak veya doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Tarihi Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi, Orta Çağ’dan kalma bir kale ve müze olarak hizmet vermektedir. Kaleye çıkarak eşsiz bir manzara seyredebilirsiniz.

Açık Hava Tiyatrosu

Arifiye’de bulunan açık hava tiyatrosu turistlerin ilgisini çekmektedir. Burada çeşitli etkinlikler ve gösteriler düzenlenmektedir.

Kültür Merkezi

Arifiye Kültür Merkezi, müzik, dans, tiyatro ve çeşitli diğer etkinlik ve sanat faaliyetleri için ideal bir yerdir. Geziniz sırasında uğramanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir