Anasayfa » Yazılar » ardahan gezilecek görülecek yerler?

ardahan gezilecek görülecek yerler?

Ardahan gezilecek görülecek yerler, Türkiye’nin doğu bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri barındıran bir şehirdir. Ardahan Kalesi, Şeytan Köprüsü, Damal Kalesi, Kura Nehri gibi yerler Ardahan’ın turistik yerleri arasındadır. Ardahan ziyaretinizde bunların yanı sıra Yalnızçam Kayak Merkezi, Karagöl gibi doğal güzellikleri de keşfedebilirsiniz.

Ardahan Gezilecek Görülecek Yerler

Ardahan, Türkiye’nin doğu bölgesinde yer alan ve ülkemizin en yüksek rakımlı ilidir. Ardahan, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel mirası ile ziyaretçileri büyülemektedir. İşte Ardahan’da mutlaka gezilmesi gereken yerler:

1. Çıldır Gölü

Ardahan’ın en önemli turistik mekânlarından biri olan Çıldır Gölü, ülkemizin en büyük doğal gölüdür. Göl, kışın donduğu için ziyaretçiler, buz pateni yaparak eğlenebilmektedir. Yaz aylarında ise göl çevresinde piknik yapmak ve balık tutmak mümkündür.

2. Kale-i Bala Kalesi

Kale-i Bala Kalesi, Ardahan’ın Posof ilçesinde yer alan tarihi bir kale. Kale, İpek Yolu ticaretinde stratejik bir konumda olduğu için birçok medeniyet tarafından kullanılmıştır. Tarihi dokusu ve manzarasıyla ziyaretçileri büyülemektedir.

3. Öküz Mehmet Paşa Camii

Öküz Mehmet Paşa Camii, Ardahan Merkez’de yer alan bir Osmanlı yapısıdır. Cami, 18. yüzyılda Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. İçinde yer alan süslemeler ve kaligrafi eserler caminin dikkat çeken özellikleridir.

4. Ardahan Kalesi

Ardahan Kalesi, Ardahan Merkez’de yer alan tarihi bir kaledir. Günümüzde kalede herhangi bir yapı kalmamış olsa da, tarihi dokusu ve manzarası ziyaretçileri etkilemektedir.

5. Sarıkamış Şehitliği

Sarıkamış Şehitliği, Ardahan’ın güneyinde yer alan bir şehitlik. 93 Harbi’nde yaşanan Sarıkamış Harekâtı’nda hayatını kaybeden askerlerin anısına yapılmıştır. Şehitliğin manzarası ve tarihi önemi ziyaretçileri etkilemektedir.

6. İspirli Kaşarlı Kilisesi

İspirli Kaşarlı Kilisesi, Ardahan’ın Posof ilçesinde yer alan tarihi bir kilisedir. Kilise, 19. yüzyılda yapılmıştır ve mimari açıdan oldukça özgün bir yapıya sahiptir. Tarihi dokusunu korumaya devam etmektedir.

7. Sançar Yaylası

Sançar Yaylası, Ardahan’ın Göle ilçesinde yer alan bir yayla. Yayla, doğal güzellikleri, tarihi yayla evleri ve bölgeye özgü yemekleri ile ziyaretçileri kendine çekmektedir. Yaylada yapılacak doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve at gezileri ise unutulmaz deneyimler sunmaktadır.

8. Damal Kalesi

Damal Kalesi, Ardahan’ın Damal ilçesinde yer alan tarihi bir kale. Kale, 17. yüzyılda yapılmıştır ve tarihi dokusunu korumaya devam etmektedir. Kale, manzarası ve tarihi önemiyle ziyaretçileri etkilemektedir.

Ardahan, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kültürü ve insanlarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Bu doğal ve tarihi güzellikleri görmek için biran önce Ardahan’a gitmenizi ve bu güzellikleri yerinde keşfetmenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir