Anasayfa » Yazılar » Antalya’da Ne Yenir ?

Antalya’da Ne Yenir ?

Antalya’da Ne Yenir ?

Antalya sadece plajları ve gezilecek yerleri ile değil yemekleriyle de oldukça popüler bir yerdir. Deniz kıyısında olması nedeniyle çok fazla deniz ürünü ile yapılan yemek bulunmaktadır. Antalya mutfağına ait de pek çok yemek olmasıyla yıl içerisinde gelen turistler buradan kilo alıp gitmektedirler. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra harika lezzetleri Antalya’da tadabilirsiniz. Birbirinden lezzetli yemekleri ve restoranları ile Antalya kesinlikle gidilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. Turizm cenneti Antalya’da tadına bakmadan dönmemeniz geren çok fazla lezzet bulunmaktadır.

Antalya’nın Meşhur Restoranları 

Antalya’da güzel bir tatil yapmışken lezzetlerini tatmadan ayrılmak olmaz. Kebaptan deniz mahsüllerine kadar çok fazla seçeneği olan Antalya mutfağında, damak zevkinize hitap edecek bolca yemek ve mekan bulunmaktadır. Antalya usulü çorba ,börek, nohut, bulgur, mercimek ve tatlıları ile sizler için listelediğim restoranlara göz atalım.

Antalya’da Ne Yenir ?

Lara Balık Evi

Eşsiz deniz manzarası eşliğinde harika balık yiyebileceğiniz bir mekandır. Harika deniz ürünlerin ve salataların bulunduğu Lara Balık Evi’ne tereddüt etmeden gidebilirsiniz. Akdeniz lezzetlerini bulabileceğiniz bu restoranda ayrıca çocuklar için oyun parkı da bulunmaktadır. Ailecek gidip akşam yemeği yiyebileceğiniz bu yere uğramadan Antalya’dan ayrılmayın. 

Lara Balık Evi Adres :Konyaaltı Kent Meydanı, 07070 Konyaaltı/Antalya
Lara Balık Evi Telefon :(0242) 229 80 15 – (0538) 443 74 65

Börekçi Tevfik

Antalya’da kahvaltı nerede yapılır diye merak ediyorsanız, bunun cevabı tabi ki de Börekçi Tevfik’tir. Antalya usulü börekleri ile güne harika başlayabilirsiniz. Akdenize özgü lezzetlerden tatmak istiyorsanız burası tam da sizlere göre. Buraya gitmeden önce öğlene kadar açık olduğunu ve Pazar günleri kapalı olduğunu bilmenizde fayda var.

Börekçi Tevfik Adres :Sinan Mah, Peker Cad, 1255 Sok. Ay İşhanı, 07050 Muratpaşa/Antalya
Börekçi Tevfik Telefon :(0242) 241 58 13

Panaroma Restaurant

Mükemmel bir doğa içerisinde yer alan ve eşsiz manzaraya sahip olan

Panaroma Restaurant, kapısından daha girer girmez sizleri çok güzel bir şekilde karşılıyor. Harika Akdeniz mutfağı ve göz alıcı sunumları ile sizleri hayran bıraktıracak bir mekan. Kahvaltı ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz bu yerde geniş yelpazesi ile çok çeşit yemek bulabilirsiniz. Antalya’da ne yenir diye merak ediyorsanız bu restoranda cevabını bulabilirsiniz.

Panaroma Restaurant Adres :Beycik Mahallesi, 07980 Kemer/Antalya
Panaroma Restaurant Telefon :(0242) 816 12 20

Akdeniz Dondurma

Sıcak havaların vazgeçilmezi olan dondurma Antalya’da çok daha güzeldir. Bunaltıcı havalarda serinlemek için tercih edebileceğiniz dondurmacıların en iyisi olan Akdeniz Dondurması farklı lezzetleri ile sizleri serinletecektir. Antalya’ya özgü yayla dondurmasını tatmadan buradan ayrılmayın.

Akdeniz Dondurma Adres :Ali Çetinkaya Cad. No:24 Muratpaşa / ANTALYA
Akdeniz Dondurma Telefon :(0242) 312 47 19

Şişci Şen Baba

Ceplerinizi yakmayacak ve harika lezzetler tatmak istiyorsanız Şişci Şen Baba tamda sizlere göre harika Antalya usulü şişleri, kebapları, kelle paça çorbası ile kesinlikle gidilmesi gereken mekanlarda yer alıyor. Hizmet kalitesi ve servisi ile ön plana çıkan bu yer Un Helvası ile de bilinmektedir. Sadece un helvası için bile gidilir. Antalya’da ne yenir listesinin en gözde mekanlarından birisidir.

Şişci Şen Baba Adres :Hükümet caddesi no 52 Elmalı / Antalya
Şişci Şen Baba Telefon :+90 242 618 16 52

7 Mehmet

Antalya’da ne yenir listesinin en çok bilinen yeri olan 7 Mehmet , Antalya’ya gitme sebebiniz olabilir. Bence Türkye’nin en iyi restoranları arasına girmektedir. Harika et ürünleri ve eşsiz doğa manzarası eşliğinde Akdeniz lezzetleri tadabileceğiniz gözde mekanlardan biridir. Damak zevkine güvenen ve yemek yemeği severlerin oldukça hayran kaldığı bu yere mutlaka uğramalısınız. 

7 Mehmet Adres :Meltem Mahallesi, Atatürk Kültür Parkı, Dumlupınar Bulvarı No:201 Muratpaşa/Antalya
7 Mehmet Telefon :(0242) 238 52 00

Kaleiçi Çorbacısı

Akdeniz mutfağının ve pek çok yöreye ait çorbaların bulunduğu Kaleiçi Çorbacısı, oldukça popüler mekanlardan biridir. Uygun fiyatlı ve eşsiz lezzetler tatmak isteyenler için oldukça uygun bir yerdir. Güzel bir sokakta konum olan bu yere uğrayıp lezzetli çorbalar içebilirsiniz.ya

Kaleiçi Çorbacısı Adres :Kılınçarslan Mahallesi, Yeni Kapı Sk. 17-17/A, Muratpaşa/Antalya
Kaleiçi Çorbacısı Telefon :(0242) 244 78 11

Anadolu Park Restaurant

Anadolu Park içerisinde yer alan restoran, tertemiz orman içerisinde ve lezzetli yemekleri ile Antalya’da ne yenir listesinin güzel restoranlarından biridir. Organik sebzeler ile yapılan salatalar ve harika Akdeniz mutfağını burada bulup deneyimleyebilirsiniz. Ayırca çocuklarınız için eğlenceli parkurlar bulunmaktadır. Ailecek gidilebilecek güzel parklardan biri. 

Anadolu Park Restaurant Adres :Konak Mahallesi, Serik Cd. Yanyolu, Çıkışı/Antalya
Anadolu Park Restaurant Telefon :(0242) 426 24 00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir