Anasayfa » Yazılar » Antalya Hayvanat Bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi

Ülkemizde turizm denildiğinde ilk akla gelen şehir olan Antalya, doğru bir hamle ile turistlerin ve şehirde etkinlik yapmak isteyenlerin mutlaka gitmek isteyeceği güzel bir hayvanat bahçesi yapmıştır. 20 yıldır aktif olarak hizmette olan Antalya hayvanat bahçesi, ücretli girişi olmasının yanı sıra eğlenceli ve düzenli mimarisi ile ilgileri toplamıştır. Dünyanın dört bir yanından gelen hayvan popülasyonları arasında 400’den fazla çeşit hayvan türü içermektedir. Hatırı sayılır bir büyüklükte olduğu için genellikle yaz mevsimi Antalya’da ziyaret edilen popüler yerler arasındadır.

Antalya Hayvanat Bahçesi İçinde Neler Var ?

İçerisinde dinlenme alanları ve hayvan türlerinin yaşam alanına müsait alanlar bulunmaktadır. Biraz taşlı ve yayvan bir yola sahip olsa’da araçla rahatlıkla gelebileceğiniz hayvanat bahçesinde deniz hayvanından uçan memelilere kadar bir çok tür bulunmaktadır. Çok uzun boylu Zürafaalar, oldukları alanda üreyen Kuğuların yanı sıra turistlerin en çok ilgisini çeken Maymunlar’dır. Bir türlü yerinde durmayan maymunlar kafesin içerisinde sürekli aktif oldukları için ilgiyi en fazla onlar topluyor. Antalya hayvanat bahçesi içinde bulunan hayvan türleri; Uçan memeliler, sürüngen türleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, solungaçlılar ve deniz canlıları vardır.

Antalya Hayvanat Bahçesi

Pony

Sarıya çalan yelesi ile inanılmaz bir güzelliğe sahip olan at türüdür. Nesli tükenme tehlikesi geçirdiği için bu hayvanlara karşı davranış sergilerken nazik olun.

Geyik (Türü Zor Bulunanlardan)

Altın sarısına benzer tüyleri ile nesli tükenmeye doğru ilerleyen geyik türüne ev sahipliği yapmaktadır. Burada güvenle beslenip çiftleştirilen geyikleri besleyebilir ve izleyebilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti 2023

Bu güzel hayvanlar alemini görmek ve vakit geçirmek istiyorsanız sizlere tüm tarifeleri son güncel değişimine göre yazıyoruz.

Normal bireyler için Antalya Hayvanat Bahçesi’ne giriş ücreti 7 TL‘dir.

Öğrenci olanlar içinse iyi bir indirim yapılıyor, öğrenci giriş ücreti ise 2 TL‘dir.

Eğer aracınızla birlikte geldiyseniz araç giriş ücreti ise 20 TL‘dir.

Fiyatlara baktığımızda gayet makul gözükmektedir. Devlet tarafından yapıldığı için olabildiğince fiyatların düşmesine sebep olmuştur. Antalya’da düzenli bir hayat yaşıyorsanız bu fırsattan faydalanmanızı öneriyoruz. Yabancı turistler için ayrı bir fiyat tarifesi olmadığı için yabancı uyruklu kimliğe sahip olanlar’da gönül rahatlığıyla bu hizmetten faydalanabilirler.

Antalya Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri 2023

Hayvanat bahçesi sabah ve akşam belli saatlerde kapanıp açılmaktadır. Hayvanların bakımı içinde oldukça önemli olduğundan dolayı ziyaret saatleri içerisinde girmeye özen göstermelisiniz.

GünAçılış SaatiKapanış Saati
Hafta İçi09:0018:30
Hafta Sonu09:0018:30

Bu bilgiler Antalya Hayvanat Bahçesi resmi sayfasından alınmıştır, değiştirildiği takdirde sürekli güncelliğini koruyacaktır.

Her gün sabah 09:00 saatinde ziyarete açılan Antalya hayvanat bahçesi, akşam 18:30 saatinde kapanmaktadır. Yaz ve kış mevsimini ayırt etmeden değişmeyen çalışma saatleri içerisinde serbestçe gezebilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi Nerededir ?

Adres: Nebiler Mahallesi, Kepezaltı piknik sahası içerisi, 07192 Döşemealtı/Antalya

Özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluktan dolayı eğer sakin bir gezi geçirmek istiyorsanız hafta sonu buraya gitmek iyi bir seçim olmayabilir. Hayvanlarla birlikte sakince vakit geçirip huzur bulmak için hafta içi turistlerin akın etmediği kış aylarında çok daha sakin ve huzurlu bir havası oluyor.

Nasıl Gidilir ?

Antalya’nın merkezinden 15 dakikalık mesafede olduğu için ulaşımı çok kolaydır. Antalya Bulvarı üzerinden karayolu ile akışkan trafikte 35 kilometrelik bir mesafe vardır. Macera Ormanının bulunduğu bölgenin karşı tarafında yer almaktadır. Otobüsle gidiş için her yerden otobüs kalkmıyor bu yüzden merkez kesimlerden gitmelisiniz. 75. Yıl Bulvarı ve Dumlupınar Bulvarı’da gitmek için alternatif yollardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir