Anasayfa » Yazılar » Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Akvaryum giriş ücreti

Akdeniz Bölgesinde yer alan Antalya her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Tam anlamı ile deniz, kum ve güneş’in bir arada sunulduğu bu ilimizde kemikleriniz D vitaminine doymuş olarak dönecektir. Akdeniz iklimi Akdeniz Bölgesinde yer alan Antalya her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Tam anlamı ile deniz, kum ve güneş’in bir arada sunulduğu bu ilimizde kemikleriniz D vitaminine doymuş olarak dönecektir. Akdeniz iklimi etkisi altında olan bu ilimizde yazlar sıcak ve kurak kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıyılarında küçük adacıklarında yer aldığı bu şehir adeta özellikle de yaz aylarında sizi kendisine çekmeyi başarıyor. etkisi altında olan bu ilimizde yazlar sıcak ve kurak kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıyılarında küçük adacıklarında yer aldığı bu şehir adeta özellikle de yaz aylarında sizi kendisine çekmeyi başarıyor.

Antalya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Antalya’ya geldikten sonra tatiliniz sadece o muhteşem otellerle sınırlı kalmasın. Tarihinin de bir hayli önemli olduğu Antalya narenciye bahçeleri ile sizleri cezbetmeye hazır. İçerisinde en çok antik kent bulunduran şehir olmasının nedeni ise çok eskilere dayanan bir tarihe sahip olmasıdır. Bu tarihi sizlerde yerinde hissetmek için elinizi çabuk tutup erken rezervasyon fırsatlarından yararlanma şansına sahip olabilirsiniz.

Antalya Gezilecek Yerler

Manavgat Şelalesi

Adını bulunmuş olduğu ilçeden almış olan Manavgat Şelalesi turizm açısından da birçok ziyaretçiyi bir ara ağırlamaktadır. Antalya denildiğinde akıllara gelen şelaleyi görmeden şehirden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz. Antalya il merkezinden gelecek olanlar için şelale merkeze 72 km uzaklıkta iken Manavgat ilçesine ise 3 km mesafede yer almaktadır. Antalya gezilecek yerler arasında ön sıralarda olup yerini kimseye kaptırmamıştır. Geniş bir dökülme alanına sahip olması nedeniyle de etrafındaki insanlar için çeşitli oturma alanları oluşturulmasına imkan tanımıştır.

Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak Müzesi’nin çalışmalarına Eylül 2010’da başlanılmıştır. Çalışmalara İstanbul Oyuncak Müzesi sahibi olan Sunay Akın’da danışmanlık yapmak amacıyla katılmıştır. Müze’nin açılış tarihi ise 23 Nisan 2011 olup 23 Nisan’da çocuklara hediye niteliğinde bir açılış olduğu söylenebilmektedir. Türkiye’nin üçüncü oyuncak müzesi konumunda olan müze çocuklardan ziyade her yaş kesiminden ziyaretçi toplamaya devam etmektedir.

Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti Anadolu’nun en eski halkları arasında bilinen Luviler’in soyundan gelme Solym’ler tarafından kurulmuştur. Çok geniş tapınaklara ve mezarlara sahip olan Termessos mezarlarının çeşitliliği ve bezemeleri ile dikkatleri çekmektedir. Aynı zamanda Büyük İskender döneminde komutanlık yapmış olan Alketas’ın mezarı şehir tarihine ışık tutuyor olması açısından büyük önem taşımaktadır.”Köpek Lahdi” olarak bilinen Stefanos isimli köpeğe sahibi tarafından yazılmış olan şiirsel kitabe benzersiz olması ile ziyaretçilerin beğenisini kazanmaya devam etmektedir.

Tahtalı Teleferik

Beydağları Milli Park içerisinde yer alan Tahtalı Dağı Kemer sahil şeridinde yer alan bölgenin en yüksek noktası konumunda nitelendirilen yerde konumlanmıştır. Kemer’e gelip de buraya uğramadan gitmeyi düşünmeyiniz. Muhteşem manzaranın seyir keyfine Tahtalı Dağı Olimpos’tan teleferik ile çıkmanız mümkündür. Aynı zamanda Dünya’nın en uzun ikinci Avrupa’nın ise en uzun telefiriği kategorisinde sırasını kimselere kaptırmamıştır. Ayrıca bununla da sınırlı kalmayıp Tahtalı Dağının restoran, toplantı ve çeşitli organizasyonlara sahne olan çok amaçlı salonları ile seyir terası ve zirve panoraması ile de büyük beğeni toplamıştır.

Perge Antik Kenti

Helenistik Dönem içerisindeki genişleme ile aşağı kente kadar taşınmış olan Perge Antik kenti Antalya gezilecek yer listesinin merak uyandıran bir diğer mekanı arasında yer almaktadır. Savunma sistemi’nin Genç Antik Dönemde onarılması ile Perge bir adım daha öne çıkmayı başarmıştır. UNESCO Dünya Mirası Listesine önerilen bu kent aynı zamanda değerli bir bilgi kaynağı olarak da günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.

Kaleiçi

Antik çağ kalıntıları içermesi ile büyük öneme sahip olan Antalya Kaleiçi turizm sektörü açısından da büyük ilgi görmektedir. Bölge’yi adeta bir kalkan niteliğinde içten ve dıştan saran surlar Roma, Bizans, Osmanlı ve Selçuklu gibi devirlere ait sunulmuş ortak bir eserdir. Binanın mimarisi Antalya’nın gelenek ve göreneklerini de yansıtır niteliktedir. Surların içerisinde 3000′ e yakın ev olması ziyaretçilerini hayrete düşürmeye yetmektedir. Günümüzde ise bu binalar çevresinin de eğlence merkezi konumuna gelmiş olması ile de butik oteli kafeterya, alışveriş yapılabilecek hediyelik eşyaların satılmış olduğu yer ve pansiyon olarak kullanımını sürdürmektedir.

Side Antik Kenti

Antik dönemlerde Pamfilya’nın en önemli liman kenti olan Side Antalya’nın doğusunda geniş bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side Antik Kenti’nin kalıntıları üzerine Giritli göçmenler tarafından Selimiye Köyü kurulmuştur. Anıtsal cadde boyunca uzanan Side tapınaklar yakınında büyük meydanda sona ermektedir. Side Antik Kenti ziyaretçilerine yaz kış açık olmasının yanı sıra saatlerinde değişkenlik gösterebilmektedir. Girişin de ücretsiz olması ve ziyarete her gün açık olması Antalya gezginlerini sevindiren unsur olmaya devam etmektedir.

Karain Mağarası

Paleolitik bir merkez olan Karain Mağarası arkeolojik çalışmalarda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mağaranın katmanlaşmış olması ile de Avrupa ve Yakın Doğu arasında uzanan bağlantılardan da göç yolları hakkında önemli fikir vermektedir. Ayrıca Karain Mağarasında en eski insan kalıntıları ele geçirilmiştir. Mağara’dan çıkan sanat ürünleri bizlere Anadolu sanatı’nın örneklerini sunmaktadır. Bitki ve hayvan kalıntılarına rastlanmış olduğu da gözden kaçmayan başka bir detaydır.

Minicity

Antalya’ya genellikle tatil amaçlı geldiğinizi tahmin edebiliyoruz. Fakat otelleri yanı sıra Antalya’nın gezilmesi gereken pek çok yeri olduğu da sizleri şaşırtmasın. Özellikle de şirinliği ile adete herkesi büyülemeye yeten Minicity son zamanların fotoğraf tutkunları tarafından keşfedildiği sayılı mekanlar arasında yerini almıştır. İlk bakışta İstanbul’da bulunan Miniatürk’ü andıran bu yapı büyük küçük demeden herkesin ilgi odağı olmuştur. Türkiye’nin en zengin mimari yapılarını hiç bu kadar şirin görmemiş olmanız kaçırdığınız anlamına gelmez. Antalya gezilecek yerler arasında siz de listenizde bulundurmayı unutmayınız. Ayrıca Minicity’nin Antalya merkezde yer alıyor olması sizleri ulaşım konusunda da zorlamamış olacaktır.

Aspendos Antik Tiyatro

Aspendos kentinin en önemli yapısı konumunda olan bu kent Antalya’nın Serik ilçesinde konumlanmıştır. Tiyatro Romalılar tarafından inşa edilmekle kalmamış aynı zamanda da tarihte en iyi korunan tiyatro kategorisinde yerini almıştır. Tiyatro’nun günümüze kadar ulaşabilmiş olması da siz ziyaretçilerimiz içinde oldukça sevindirici bir unsur olmaktadır. Bu eşsiz yapıya sahip tiyatronun mimarı ise Aspendos’lu Theodoros’un oğlu Zenon olarak bilinmektedir. Çeşitli konserlere ev sahipliği yapan tiyatro günümüzde de canlılığını korumaya devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir