Anasayfa » Yazılar » Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Tatil denilince akla gelen yerlerin en popülerlerinden biri şüphesiz ki Alaçatı. Hem yerli hemende yabancı turistler için eşsiz tarihi yapıları, yöresel lezzetleri, harika koyları ve sıcak yöre insanı sayesinde Alaçatı tatili bulunmaz hint kumaşı. Özellikle yaz aylarında genç yaşlı herkesin vakit geçirmekten hoşlandığı Alaçatı için Çeşme’nin en gözde tatil yeri diyebiliriz. Yaz tatili için sunduğu harika olanaklar ve sörf yapmaya elverişli koylarıyla size keyifli vakit geçirmenin garantisini sunsa da Alaçatı aynı zaman gurme lezzetleri barındırdığı Ot Festivaliyle bahar aylarında da bütün ilgiyi üzerine toplamaya devam ediyor . Alaçatı sunduğu farklı alternatifler ile çok geniş bir kesimin tatil zevkine hitap etmekte. Her geçen yıl daha fazla insana ev sahipliği yapmasına rağmen tarihi yapıları ve kültürel izleri Alaçatı sokaklarında özellikle Alaçatı Çarşısında gezerken görmek mümkün.

Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Alaçatı’da Nerede Kalınır

Alaçatı lüks, orta seviyeli ve ucuz otelleri bünyesinde barındırıyor. Bu sebeple Alaçatı tatil rezervasyonu yaparken kendinize uygun tatil programını oluşturmanız gayet mümkün. İster nostaljik şık evlerinde konaklamayı tercih edebilir isterseniz sörf merkezli otellerin bünyesinde keyifle tatilinize devam edebilirsiniz. Alaçatı Merkez en çok ilgi gören ve turist çeken yerlerin başında geliyor eğer fikrinizi merkezden yana kullanırsanız Alaçatı’nın apart otellerini tercih edebilir ve denize yakın bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz.

Port Alaçatı ise özellikle sörf severlerin uğrak mekanı. Sörf plajına yakınlığıyla meşhur olan bu bölge sörf severlere uygun fiyatlı konaklama sunan otellerle dolu. Alaçatı demişken meşhur koylarından bahsetmeden geçmek olmaz. Özellikle son yıllarda tatilcilerin uğrak mekanı haline dönüşen Delikli Koy hem çadır tatili sevenleri hemde koy keyfi yapmak isteyen tatilcileri bir arada topluyor. Bununla beraber Aya Yorgi Koyu içerisinde barındırdığı birbirinden güzel mekanlar, gece ve gündüz bitmeyen enerjisi ile özellikle genç tatilciler arasında en popüler yerler arasında. Butik otelleriyle ve eşsiz koylarıyla tatilciler için mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alan Alaçatı, her keseye uygun eğlence ve konaklama imkanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir