Anasayfa » Yazılar » Akyazı Gezi Rehberi

Akyazı Gezi Rehberi

Akyazı Gezi Rehberi

Sakarya iline bağlı olan Akyazı ilçesi şehir merkezine 32 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yemyeşil doğası,kaplıcaları ve alabalık çiftlikleri ile meşhur olan Akyazı’da gezilecek birçok doğal güzellik bulunmaktadır.Bu doğal güzelliklerin yanı sıra Anadolu Selçukluları ve Osmanlı Devleti döneminde yapılan bir çok tarihi yapıları barındırmaktadır. Milli mücadele döneminde çıkan ayaklanmalar ayaklanmalara da tanık olmuştur. Akyazı’nın doğal güzelliklerine ve tarihi yapılarına yakından bakalım.

Akyazı Gezilecek Yerler

Şehrin içerisinde bir çok doğal güzellik barındırmaktadır.Bunun yanı sıra Osmanlı döneminde yapılan bir çok yapılara da karşılaşmaktayız. Akyazı, şehir yaşamının bunaltıcı karmaşasından uzaklaşmak isteyen tatilcilerin kaçış rotası olmuştur. İstanbul’a yakın olması ile birilikte bir çok günübirlikçi ziyaretçiyi buraya akın etmektedir.

Akyazı Gezi Rehberi

Sülüklü Göl

Tabiatın bu bölgeye sunduğu en güzel armağanlardan biri Sülüklü Göl İlçenin gizli bir cenneti olarak bilinmektedir. Akyazı’dan 40 dakika uzaklıkla bir mesafede bulunan bu gölde çevresinde yürüyüş yapıp temiz havayı soluyabilirsiniz. Ayrıca buraya uğradınız zaman manzara fotoğrafları çekmeden sakın ayrılmayın.

Kuzuluk Kaplıcaları

Akyazı’nın en popüler yerlerinden olan Kuzuluk Kaplıcasına bir çok ilçeden ziyaretçi gelmektedir.merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Kuzuluk Köyü içerisinde yer alır. Ayrıca kaplıcalar Selçuklular Döneminden beri kullanılan şifalı sulara sahiptir. Kaplıca kadın hastalıklarına, nefrit egzama, romatizma, cilt hastalıklarına ve sedef hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.İçme suyu olarak da kullanılan şifalı sular bir çok organa iyi gelmektedir.Sağlık Turizmi için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Asar Tepe

Alaağaç ve Kuzuluk Beldesi ayrımında bulunan Asar Tepe, sert bir kaya üzerinde yer alır. Asar Tepesi içerisinde bir çok tarihi kalıntı barındırmaktadır.Buraya ziyaretinizde sadece tarihi ile değil Akyazı manzarası ile de sizleri büyüleyecektir.

Davlumbaz Yaylası

 Dokurcun Köyüne 10 km uzaklıkta bulunan Davlumbaz Yaylası, Sülüklü Göl’ün hemen yanı başında yer almaktadır. Tabiatı ile  Sülüklü Gölü aratmayan yayla Akyazı’nın kesinlikle görülmesi gereken yerlerinden biridir. Yöre halkı tarafından Davlumbaz olarak isimlendirilen bu eşsiz güzellikteki yaylayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Akyazı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Sakarya’nın bir ilçesi olan Akyazı , Adapazarı’na 43 kilometre uzaklıkta, İstanbul’a ise 180 km mesafede ve araçla yaklaşık 2 saat 4 dakika kadar sürmektedir. İstanbul’a yakın olması ile birlikte özel aracınız karayollarından buraya rahatça ulaşabilirsiniz.Ayrıca otogardan kalkan otobüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir