Anasayfa » Yazılar » Karayip Denizinde Saklı Cennet: Cancún Gezilecek Yerler

Karayip Denizinde Saklı Cennet: Cancún Gezilecek Yerler

Karayip Denizinde Saklı Cennet: Cancún Gezilecek Yerler

Cancún, Meksika’nın Karayip denizi kıyısında yer alan, ünlü bir turizm merkezidir. Tatilcilerin gözde mekanlarından olan şehir, Meksika’nin Quantana Roo eyaletinde yer almaktadır. Karayip’in incisi Cancún Riviera Maya adı verilen turistik sahilin kuzey kısmında yer almaktadır. Aralık ve Nisan ayları arasında %100 doluluk oranı olan şehir, daha sonra biraz daha durgunlaşır. Resmi dili İspanyolca’dır. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu vardır.

Cancun’ da Konaklama ve Etkinlikler

Cancún’da konaklamak için çok fazla imkan bulunmaktadır. Oteller sezonda doluluk sergileyeceğinden daha önceden rezervasyon yaptırmakta yarar vardır. Otelde kalmak istemiyor daha sakin bir ortamda konaklamak istiyorsanız, kiralık evlerden yararlanabilirsiniz. Kiralık evlerin fiyatları otellere oranla biraz daha yüksektir.

Cancún’da Mart ayında karnaval düzenlenmektedir. Mayıs ayında Inception Müzik Festivali, Kasım ayında ise Sanat ve Zanaat Fuarı ve Film festivali yapılmaktadır. Otellerinin yoğun olduğu bölgede dünyaca ünlü müzisyen ve DJ’lerin çalıştığı bar ve klüpler bulunmaktadır. Cancún’da yemeklerde et, sebze ve bakliyat ürünleri fazlaca kullanılmaktadır.

Cancun Gezilecek Yerler Listesi

Cancún, Maya döneminden kalma çok iyi korunan kalıntıları, eğlence mekanları, tapınakları, güzel plajları, balmumu müzesi ve su altı müzeleriyle turistlerin yoğun ilgisini bir yerleşim merkezidir.

El Meco Ruins ( El Meco Kalıntıları)

Cancún merkezden 10-15 dakika uzaklıkta olan El Meco kalıntıları, Maya’lardan günümüze miras kalıntılardan biri. Mekan oldukça iyi korunmuş ve orjinalliği bozulmamış. Kalıntılar arasında yürüyüş yaparken iguana, sincap ve dev kertenkelelerle karşılaşabilirsiniz.

Yamil Lu’um Kalıntıları

Cancún’un her yerinde özenle korunmuş Maya dönemine ait kalıntılar görebilirsiniz. Bunlardan biri de Yamil Lu’um’dur. Oteller belgesinde yer alan Yamil Lu’um kalıntılarından plaj ve okyanusun eşsiz manzarasını iguanalar eşliğinde izleyebilirsiniz.

Karayip’in İncisi Cancún – Playa linda Plajı

Masmavi turkuaz denizi, uzun bir plajı, güzel bir kumu, restoranları,korsan gemisi ve çevresindeki otelleri ile tatilin tadını çıkartacağınız bir yer. Pelikan kuşları eşliğinde güneşin ve denizin tadını çıkartıp, gün batımının en güzel haline şahitlik edebilirsiniz.

Cancún Wax Museum ( Balmumu Müzesi)

Kraliçe Elizabeth, Beatles, Simpsonlar, sevimli uzaylı E.T, Maske, Freedy Krueger, Gandhi, Lincoln, Amy Vinehause ve süper polis John McLaine. Tarihe yön vermiş ünlü isimler, sinema ve çizgi film karakterleri ve şarkıcılar. Pek çok ünlü ismin neredeyse bire bir kopyası olan balmumu heykelleri müzesi gerçekten görülmeye değer.

Scorpion’s Temple ( Akrep tapınağı )

Oteller bölgesinde yar alan katıntılardan biri de Akrep Tapınağı’dır. Royal Park Cancún ve Westing Lagunamar otellerinin arasında yer alan kalıntılar küçük yapılardan oluşmuş. Ama hala çok sağlam. Kalıntıların çoğu Maya dönemlerindeki bina tasarımları hakkında bilgiler sunuyor.

Cancún Underwater Museum ( Cancún Sualtı Müzesi)

Karayip’in incisi Cancún, su altı müzeleriyle de çok ünlü. Su altında berrak bir su ve içinde bir hazine sizi bekliyor. Su üstündeki yaşamın bir benzerinin deniz altındaki versiyonunu görmek için gerçekten muhteşem bir ortam. Kaplumbağalar ve farklı balık türleriyle zenginleşen su altı dünyası, su üstündeki yaşamdan daha cazibeli gelebilir. Cancún gezi listenizde en üst sıralara bu müzeyi ekleyin.

İnteractivite Aquarium Cancún

Birbirinden farklı ve ilginç balık türlerini görmek ve yunuslarla yüzüp gösterilerini izlemek isterseniz bunun için ikinci tercihiniz bu akvaryum park olmalı. Dev bir cam akvaryum ardından da pek çok balık türünü rahatlıkla izleyebilirsiniz. Yüzmek için daldığınızda yanınızdan bir yunus, bir vatoz, ilginç bir deniz canlısı hatta kayıp balık Nemo bile geçebilir. Akvaryum, su altı dünyasını sevenler için güzel bir deneyim imkanı sunuyor.

Xoxililco Parkı

Upuzun teknelerde gece yenen akşam yemekleri, müzisyenlerin çaldığı eserler ve Cancún’ u denizden görme imkanı veren park, gece eğlencelerini sevenler için ideal. Rengarenk süslü ve ışıklı teknelerde Cancún gecelerinin tadını çıkartmak istiyorsanız, ailenizle ve dostlarınızla eğlenebileceğiniz güzel bir park.

Dolphin Discovery Isla Mujeres

Yunus balıkları ile birlikte yüzüp harika vakit geçirebileceğiniz ve ailece eğlenebileceğiniz bir yer. Köpekbalıkları ve vatozlarla birlikte yüzebilir ve öğle yemeğini de tesis içinde yiyebilirsiniz. Hafta içi her gün sabah 9.00 ile 17.00 arası açık olan parka giriş ücretlidir.

Museo Icanografico de la Carrera Panamaricano

Güzel bir klasik araç gezisine çıkmaya ne dersiniz? Birbirinden güzel klasik araba modellerinin sergilendiği müze Meksika ralli tarihine de ışık tutuyor. Cancún seyahatinizde kesinlikle listeye almanız gereken bir müze. Bu güzel deneyime giriş ücretsiz.

Karayip’in incisi Cancún –Iglesia de Cristo Rey Kilisesi

Cancún’daki 6 büyük ibadethaneden biri. Kent merkezindeki bu kilise ilk katolik kilisesi. Oldukça modern bir tasarıma sahip. Hafta sonu çok kalabalık olduğundan hafta içi gezilmesi daha uygundur.

Karayip Denizinde Saklı Cennet: Cancún Gezilecek Yerler

Avenida Kukulkan (Avenida Kukulcan)

Cancún’da bir cadde. Alışveriş yerleri ve restoran- kafeleriyle ünlü. Caddenin bazı yerlerinde Maya kalıntıları var. Caddenin tamamı 30 Km. Çok bakımlı ve temiz. Polis cadde boyunca koruma sağladığından güvenli bir bölge. Yol boyu palmiye ağaçlarıyla donatılmış. Çok modern binalara ve otellere rastlayabilirsiniz. Caddeyi otobüs ve araçla rahat gezebilirsiniz ancak özel araçla gidecekseniz hız sınırına uymak zorundasınız.

Torre Escenica Kulesi ve Seyir Terası

Cancún’da bulunan kule olan Torre Escenica, Cancún’u panaromik olarak 360 derece görme imkanı sağlıyor. Kule yavaş yavaş dönerken seyir terasından harika bir okyanus manzarası ve göl manzarası izleme imkanı veriyor. Xcaret yada Xplor parklarından doğru gelmiş iseniz kule için ücret ödemiyorsunuz ama belli bir zaman için. Diğer türlü girişte bir ücret ödemek zorundasınız.

El Parque de las Palapas

Özellikle geceleri değerlendirebileceğiniz bir ortam. El sanatlarının sergilendiği ve satıldığı uygun fiyatlı hediyelik eşya dükkanları var. Meksika’ya özgü yemeklerin de yendiği akşam pazarı, canlı konserler ve etkinlikler eşliğinde güzel vakit geçirilmesini de sağlıyor. Gezi listenize almanız gereken bir ortam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir