Anasayfa » Yazılar » Büyükada Plajları

Büyükada Plajları

Büyükada Plajları

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte İstanbul’da yaşayanların şehirden çok fazla uzaklaşmadan serinleyecekleri yerler arayışına girdiler. Bu yerlerden en güzeli olan Büyükada, İstanbul içerisinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun yaptığı araştırmalara göre denizi A kalitesinde olup, insanların denize rahatça girebileceği bir yerdir. Büyükada plajları Marmara Denizi’nin en temiz plajlarıdır. Gönül rahatlığı ile girip serinleyeceğiniz bir tatil yeridir. Konum itibariyle oldukça ideal ve cenneten bir köşe olan olan Büyükada’nın plajlarına yakından bakalım.

Büyükada Plajları ve Giriş Ücretleri

Temiz havası, masmavi denizi ve ormanı ile birlikte Büyükada’da pek çok plaj bulunmaktadır. İstanbul içinden 1 saate rahatça gidip deniz,kum ve güneşin keyfini burada çıkarabilirsiniz. Tertemiz kumsalları ve denizleri ile Büyükada’da yapabileceğiniz çok fazla etkinlik bulunmaktadır. Denizin keyfini çıkardıktan sonra ormanların içerisinde doğa yürüyüşü yapabilir, dilerseniz bisiklet turu yapabilirsiniz ve ya plajların içerisinde yer alan restoran ve kafelerin tadını çıkarabilirsiniz. Birbirinden güzel ve eğlenceli beach clubları ile Büyükada plajları ve giriş ücretlerini öğrenelim.

Prenses Koyu Plajı

Diğer plajarın aksine oldukça sessiz ve huzurlu olan Prenses Koyu Plajı, kaliteli yerlerden biridir. Temiz kumsalı ve denizi ile tam bir ailecek gidilecek bir plajdır. Ayrıca içerisinde çeşitli etkinlikler ve partiler düzenlenmektedir. Gittiğinizde sıkılmadan harika saatler geçirebilirsiniz.  İskeleden oluşan bu minik plaja bayılacaksınız. Eğer aileniz ile sakin bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız bu plajı tercih edebilirsiniz.

Prenses Koyu Plajı Giriş Ücreti

Hafta İçi Giriş ÜcretiHafta Sonu Giriş Ücreti
120 TL120 TL

Büyükada Aya Nikola Halk Plajı

Büyükada plajları arasından en dalgasız ve en temiz plajı olan Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, temiz ve sakin bir yerdir. Dalgasız olduğu için yüzme bilmeyenler ve aileler tarafından oldukça fazla tercih edilen bir plajdır. Arkasında yer alan Çam ağaçlığı ormanı ile doğa yürüyüşü ve piknik yapabilirsiniz. Genellikle ada halkının yoğun olduğu bu plaj oldukça sessiz bir yerdir. Çevresinde restoran ve kafe olmadığı için buraya gelmeden önce hazırlık yapmanız gerekmektedir. Plajın giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, giyinme kabini ve tuvalet dahildir. 

Büyükada Aya Nikola Halk Plajı Giriş Ücreti

Hafta İçi Giriş ÜcretiHafta Sonu Giriş Ücreti
60 TL75 TL

Viranbağ Plajı

Büyükada’nın güneybatısında merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan Viranbağ Plajı, 150 kişilik özel bir plajdır. Otelin plajı olması nedeniyle temizlik ve servis açısından oldukça kaliteli bir yerdir. Hemen arkasında yer alan restoran ve kafeleri ile denizin yorgunluğunu bu mekanlarda atabilirsiniz. Ailecek gidebileceğiniz bu plajdan deniz,kum ve güneşin keyfini çıkarıp bunaltıcı sıcaklarda serinleyebilirsiniz.

Viranbağ Plajı Giriş Ücreti

Hafta İçi Giriş ÜcretiHafta Sonu Giriş Ücreti
100 TL120 TL

Nizam Plajı

Büyükada’da denize girebilecek en güzel yerlerden olan Nizam Plajı, çok fazla kişinin tercih ettiği bir yerdir. Damsız girilmemesi ile en çok ailelerin tercih ettiği bu yer yaklaşım 30 yıldır hizmet vermektedir. Büyükada’nın iskelesine yakın olması ile birlikte 10 dakikalık bir mesafede yer almaktadır. Çok fazla tercih edildiği için burası sessiz bir yer değildir. Bir de ada iskelesine yakın olması ile birlikte vapurdan inen herkes buraya akın etmektedir. Bir hayli kalabalık olan plajda yer alan tesislerde eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Eğer ada etrafında çok dolaşmadan denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız burayı tercih edip,denize girebilirsiniz.

Nizam Plajı Giriş Ücreti

Hafta İçi Giriş ÜcretleriHafta Sonu Giriş Ücretleri
Yetişkin: 100 TLYetişkin: 120 TL
7-16 yaş çocuklar: 20 TL7-16 yaş çocuklar: 25 TL

Yörükali Plajı

Geçmişte bir hayli popüler ancak günümüzde o kadar popüler olmayan Yörükali Plajı, günübirlik kaçamakların değerlendirildiği bir yerdir. Diğer plajlar kadar çok temiz olmasa da eskiler en çok burayı tercih etmektedir. Fiyatı diğer plajlara göre ucuz olduğu için oldukça kalabalıktır. Eğer sessiz ve huzurlu bir plaja gitmek istiyorsanız, burası size göre olmayabilir. Ancak içerisinde yer alan tesislerde oldukça eğlenceli saatler geçirip kalabalığı unutabilirsiniz. Ayrıca bu plaja damsız girebilirsiniz.

Yörükali Plajı Giriş Ücreti

Hafta İçi Giriş ÜcretiHafta Sonu Giriş Ücreti
100 TL120 TL

Büyükada’ya Nasıl Gidilir ?

Yaz mevsiminin gelmesi ile sefer sayıları artan Büyükada’ya pek çok yerden ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun yolu Kabataş Adalar İskelesi’nden şehir hatları ile  1 saat 35 dakikalık bir yolculuk sonrasında Büyükada’ya ulaşabilirsiniz. Şehir hatlarını tercih etmeyip özel firmaları tercih edecekseniz. Mavi Marmara firmasıyla Bostancı, Avcılar ve Yeşilköy’den yaklaşın 1 – 2 saat içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Turyol firmasını tercih ederseniz  düzenlediği seferlerin güzergahına göre Kadıköy’den 50 dakika, Karaköy’den 1 saat 10, Eminönü’nden ise 1 saat 15 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Kartal üzerinden gelecekseniz sadece Prenstur firmasının sefer düzenlediği yolculuk süresi sadece 25 dakika sürmektedir. Büyükada’ya nasıl gidileceğini öğrendiğinize göre artık harekete geçip bunaltıcı yaz mevsiminde serinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir