Anasayfa » Yazılar » Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş, İstanbul’un en eski ilçelerinden biridir. İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında Ortaköy ile Tophane arasında bulunmaktadır. Yazılı kaynaklara göre Beşiktaş ismi  Beştaştır. Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemilerini kıyıya sabitlemek için diktirdiği 5 sütundan gelmektedir. Barbaros Hayrettin Paşa’da Beşiktaş’ta oldukça önemli bir isimdir. Barbaros Hayrettin Paşa’nın heykeli ve Deniz Müzesinde gemileri yer almaktadır. 

İstanbul’un en renkli ve eğlenceli semtlerinden biridir. İstanbul’un sıcak kanlı insanları burada yaşamaktadır. Ayrıca Beşiktaş’ta iskele bulunması ile İstanbul’un deniz ulaşımının çoğu burada gerçekleşmektedir. Sahili bulunması ile birlikte İstanbul’un tarihi güzellikleri burada karşımıza çıkıyor. İstanbul’u en güzel şekilde gözlemleyebileceğiniz Beşiktaş’ta gezilecek yerlere yakından inceleyelim.

Beşiktaş’ta Görülmesi Gereken Yerler

Beşiktaş, kültür -sanat ve eğitim merkezinin başkenti olması ile birlikte gece hayatı, alışveriş merkezleri, kafeleri, restoranları ve tarihi binaları ile görülmesi gereken çok fazla yeri vardır. Gençlerin oldukça ilgi gösterdiği Beşiktaş’ta İstanbul’un ünlü burger restoranları, kafeleri ve pubları bulunmaktadır. Beşiktaş’ta görülmesi gereken yerleri listeledik. Bu yerlere bir göz atalım.

Beşiktaş Meydanı

Beşiktaş’ın merkezi diyebileceğimiz Beşiktaş Meydanı aynı zamanda Barbaros Meydanı olarak da bilinmektedir. Semtin en kalabalık ve canlı olduğu yerlerden birisidir. Çevresinde çok fazla eğlence mekanı bulunması ile birlikte Beşiktaş gece hayatı burada olmaktadır. Ayrıca meydanda çok fazla kaykay yapan gençleri görebilirsiniz. Sizlerde kaykay ve paten ile uğraşıyorsanız burada kayıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Arkadaşlar arasında buluşma noktası olarak belirleyebilirsiniz. 

Beşiktaş Çarşısı

Beşiktaş Çarşısı insanların aradığı her şeyi bulabileceği bir yerdir. Beşiktaş’ın kalbini attığı çarşı, ayrıca taraftarlarında merkezidir. İçerisinde yer alan dükkanlar,kafeler ve restoranlar ile mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Beşiktaş Sahili

İstanbul boğazını her daim görüp harika manzara karşısında gezip dinlenebileceğiniz bir yerdir. Beşiktaş Sahili, restoranları ve kafeleri ile boğaz manzarasına karşı oturup yemek yiyebileceğiniz güzel yerlerden biridir. Havanın güzel olduğu zamanlar burada arkadaşlarınız ile oturup hoş sohbetler edebilir ya da kitap okuyup kafanızı dinleyebilirsiniz. Beşiktaş gezilecek yerler arasında en huzur dolu yerlerden biridir. 

Deniz Müzesi

Türkiye’nin denizcilik adına açılmış ilk müzesi olan İstanbul Deniz Müzesi, Türk tarihinde denizcilik adına pek çok şeyi buradan öğrenebilirsiniz. Dünya’nın sayılı müzelerinden olan bu yerde Osmanlı’nın gemi koleksiyonları yer almaktadır. Ayrıca içerisinde Barbaros Hayrettin Paşa ile ilgili pek çok eşya ve bilgi yer almaktadır. DilersenizDeniz Müzesi Gezi Rehberihakkında ayrıntılı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Akaretler

Cadde bulunan yapılar ile geçmişe doğru yolculuk yapabileceğiniz Akaretlerde Osmanlı’nın eşsiz mimarisi yer almaktadır. 2008 yılında yapılan restorasyon çalışmalarından sonra  otantik ışıklandırmaları ile cadde akşamları ışıl ışıl parlamaktadır. Tarihi dokunun bulunduğu cadde de çok fazla restoran ve kafe bulunmaktadır. Arkadaşlarınız ile zaman geçirebileceğiniz güzel yerlerden biridir. 

Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Kahvaltıcılar Sokağı

Uzun kuyrukların yer aldığı kahvaltı mekanların bulunduğu Kahvaltıcılar Sokağında her damak zevkine ve her yöreye uygun kahvaltı çeşidi bulabilirsiniz. Sokak içerisinde yaklaşık 30’a yakın kahvaltı dükkanı bulunmaktadır. 

Dolmabahçe Camii

Dolmabahçe Sarayı hemen yanı başında yer alan Dolmabahçe Camii, Beşiktaş içerisinde bulunan önemli tarihi yapılardan biridir. Cami 1852 yılında Sultan Abdülmecid’in validesi Bezmialem Valide Sultan’ın emri ile inşatına başlamış ve 1855 yılında sonlanarak ibadete açılmıştır.  Beşiktaş kıyısında bulunması ile birlikte boğazın güzel manzaralarını oluşturmaktadır.

Dolmabahçe Sarayı

Hem Türkiye’nin hem de Beşiktaş’ın önemli tarihi yapılarından olan Dolmabahçe Sarayı, gerek dış mimarisi gerek iç mimarisi ile oldukça büyüleyici bir yapıdır. Osmanlı döneminde olduğu kadar Cumhuriyet döneminde de oldukça önemli bir yapı olmuştur. Beşiktaş gezilecek yerler listesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. İstanbul’un simgelerinden biri olan Dolmabahçe Sarayı Nerede adlı yazımızda daha detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Yıldız Sarayı

Osmanlı İmparatorluğun görkemli yapılarından olan Yıldız Sarayı, 500 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmiş İstanbul’un önemli tarihi yapılarından biridir. Sarayın en görkemli yılları ise Sultan Abdülhamit Han’ın başta olduğu zamandır. Çünkü kendisi bu sarayda 28 yıl geçirmiştir. Beşiktaş’ın yıldızı ve kendine has doğal güzellikleri ile kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Yıldız Korusu

Beşiktaş meydanından yürüyerek rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz doğal güzellik Yıldız Korusu, 46 hektarlık alanı ile birlikte kent içerisinde yer alan en büyük korudur. Köklü tarihe de sahip olan koru kendine has bitkileri ile gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Mitolojiye göre Yıldız Parkı içerisinde Pan”ın flütünü çaldığı yer olarakta bilinmektedir. İçerisinde yer alan köşkler ve restoranlarıyla da güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Maçka Demokrasi Parkı

Bunca tarihi yerden sonra rahatça çimlere uzanıp dinlenebileceğiniz yer olan Maçka Demokrasi Parkı, hafta sonu kaçış noktalarından biridir. Oldukça geniş bir yeşil alanı olduğu için çimlerin üzerinde dilerseniz piknik yapabilirsiniz, dilerseniz gitar çalıp eğlenebilirsiniz. Evcil hayvanlarınızı yanınıza alıp buradan bütün gün onunla birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Milli Saraylar Resim Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine1937 yılında yapılan Milli Saraylar Resim Müzesi, Türk sanat eserlerin sergilendiği müzelerden biridir. İçeresinde Milli Sarayların koleksiyonları yer almaktadır. İlk olarak müze 1856 yılında veliaht dairesi olarak inşa edilmiştir. Daha sonradan ise veliaht dairesinden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bağlı Resim Müzesine çevrilmiştir. 2010 yılında restorasyona girerek 2014 yılında tekrardan ziyaretçilerine açılmıştır.  Müze içerisinde Türk ressamların yanı sıra Rus ressamların da bölümü bulunmaktadır. Beşiktaş gezilecek yerler listesinden kültür ve sanatın buluştuğu bir yerdir.

Beşiktaş’a Nasıl Gidilir ?

İstanbul’un merkezlerinden olan Beşiktaş’a ulaşım için çok seçenek bulunmaktadır. Toplu taşıma araçlarından otobüs ve vapurlar ile rahatça gidebilirsiniz. Beşiktaş’a Mecidiyeköy‘den ve Taksim‘den tek otobüs ile gidebilirsiniz. Metrobüs ile gidecekler de ya Mecidiyeköy’e ulaşım oradan otobüslere ya da Cevizlibağ‘da inip Kabataş tramvay hattına binerek gidebilirsiniz. Anadolu yakasından Üsküdar ve Kadıköy‘den  metrobüs ve vapurları kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir