Anasayfa » Yazılar » Bayram Tatilinde Gezilecek Yerler

Bayram Tatilinde Gezilecek Yerler

Kekova Tatil Yeri Hakkında Bilgiler

Kurban Bayramı’nın da yaklaşması ile birlikte akıllarda Bayram tatilinde nereye gitsek diye düşünceler başlar. Hem aileden çok uzaklaşmadan hem de bayram tatilini değerlendirmek isteyenler için Bayram tatilinde gezilecek yerleri sizler için listeledik. Gelin bu listedeki tatil yerlerine yakından bakalım.

Bayram Tatilinde Gidilecek 10 Yer

Yaz mevsiminin gelmesi,yoğun iş ve şehir hayatının bunaltıcı havası ile  buluşmasıyla Kurban bayramı ne zaman diye merak edilmeye başlamıştır. Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte aile ziyaretleri, yenilecek baklavalar, öpülecek eller ve tatil bizleri bekliyor. Tabi bu sırada çok uzaklaşmadan güzel bir tatil geçirmek için isteyenler için bayram tatilinde gidilecek 10 yeri sizler için sıraladık. 

Ağva

İstanbul’a yakın olması ile birlikte en güzel manzaralara ve güzel plajlara sahip Ağva tatilcilerin gözde destinasyonlarından biridir. Sadece deniz-kum-güneş değil, ormanı ile birlikte de doğa yürüyüşleri yapıp güzel bir tatil geçirebileceğiniz bir yer. Günübirlik gidebileceğiniz yere bayram tatilinde gezilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz.

Çamlıköy

Çerkezköy ve Saray’ın ilerisinde Tekirdağ’da yer alan Çamlıköy, çok fazla bilinmeyen bir tatil yerlerinden biridir. Sit alanı olarak kabul edilen bölgede ne yazık ki konaklama tesisi bulunmamaktadır. Bu yüzden günübirlik gidip, tertemiz kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. El değmemiş doğası ile bayram tatiliniz bu sene farklı geçirebilirsiniz.

İğneada

Trakya Bölgesinin Karadeniz’e kıyısı olan İğneada, güzel ve geniş plajları ile birlikte bölgenin incisidir. Sakin bir balıkçı kasabası olan bu yerde kamp kurabilir ve güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Kamp yapmak istemeyenler için de pek çok otel ve pansiyon bulunmaktadır. 

Erdek

Konum sayesinde İstanbul’a yakın olması ile birlikte rahatça gidip bir bayram tatili geçirebileceğiniz bir yer. Ekonomik olması ile birlikte hem güzel bir tatil hem de hesaplı olması ile birlikte çok fazla kişi burayı tercih etmektedir. Doğal güzellikleri ve plajları ile sakin ve güzel bir destinasyondur. Limandan kalkan günübirlik tekne turunu katılarak tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Assos

Karadeniz’in sularından sıkılıp Ege denizinde bir tatil bölgesi arıyorsanız. Tarihi antik kentleri ve doğal güzellikleri ile tatilcilerin gözde yerlerinden biridir. Normalde denizi güzel olan yerlerde çok fazla sakin ortam bulmak zordur ama Assos tam tersi bir yerdir. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek ve antik kentleri keşfetmek istiyorsanız ve yakın bir yer arıyorsanız kesinlikle Assos tatil yerini tercih edebilirsiniz. 

Cunda Adası

Ege denizinin bir diğer güzelliklerinden olan Cunda Adası, Ayvalık ilçesine bağlı bir tatil yeridir. Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin favori yerlerinden biridir. Mavi dünyası ile sualtı dalış sporları yapabileceğiniz harika bir yerdir. Cunda Adasında yapılacak çok fazla aktivite olması ile birlikte bayram tatilinizi sıkılmadan geçirebilirsiniz.

Gökçeada

Yoğun şehir ve iş hayatından sıkılıp bayram tatilinde gelmesi ile birlikte sakin bir tatil yapılacak yer arıyorsanız mutlaka Gökçeada’ya gitmelisiniz. Bol bol denize girip, tarihi ve otantik yerlerini gezip keşfedebileceğiniz bir tatil beldesidir. Lezzetli deniz ürünleri ile denize karşı olan balık restoranlarından taze lezzetli balıklar yiyebilirsiniz. Adanın kendine has şarapları ve zeytinleri de oldukça meşhurdur. Ayrıca geniş ve rüzgarlı bir denize sahip olduğu için burada rüzgar sörfü yapıp tatilinizi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 

Edremit 

İstanbul’dan hemen hızlıca ulaşıp gidebileceğiniz bir yer arıyorsanız, Edremit’i tercih edebilirsiniz. Işıl ışıl denizi, doğal güzellikler ve lezzetli balıkları ile harika bir bayram tatili geçirebileceğiniz bir yerdir. Hem doğa ile iç içe geçirebileceğiniz hem de soğuk su kaynaklarından yararlanabileceğiniz  Edremit’te günübirlik bir tatil düzenleyip eğlenebilirsiniz. Sizlerinde tatil amacınız çok uzaklaşmadan güzel ve ekonomik bir tatil geçirmek istiyorsanız bu beldeye gidip huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Kalem Adası

İzmir’İn Bademli Köyün yakınlarında yer alan Kalem Adası, masmavi denizi ve kendine has bitki örtüsü ile tam bir tatil cennetidir. Ayrıca Türkiye’nin ilk ada oteli olma özelliğini taşıyan konaklama tesisi vardır. Ancak gitmek isterseniz önceden rezervasyon yapmanız gerekmektedir. Çünkü adanın tek konaklama tesisi olduğu için çok fazla talep bulunmaktaydı. Bayram tatilinizde farklı bir yer keşfedip doğa ile iç içe olmak istiyorsanız, mutlaka Kalem Adası’na gitmelisiniz.

Seferhisar

İzmir denilmişken Seferhisar’dan bahsedilmeden olmaz. Türkiye’de yaşamış olan medeniyetlerin tarihini yansıtan ve doğal güzellikleri ile tatil cenneti olan Seferhisar yerli ve yabancı turistler tarafından çok beğenilen bir turistik tatil merkezlerinden biridir. Ayrı Türkiye’nin ilk sakin şehri seçilen bu yerde huzurlu dolu bir tatil geçirebilirsiniz. İçerisinde kurulan organik pazardan ailenize ve sevdiklerinize çok güzel eşyalar ve organik yiyecekler alabilirsiniz. Bayram tatilinde gezilecek yerler listesinde önemli bir bölümde yer alır. 

Sizlerde Kurban Bayramın’da ne yapacağız, nereye gideceğiz diye düşünüyorsanız. Yukarıda listelediğimiz yerlerden birini seçerek sizlerde aileniz ve arkadaşlarınız ile güzel bir bayram tatili geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir