Anasayfa » Yazılar » Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara’da bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi, köyde doğup büyümeseniz bile burayı ziyaret ettiğinizde  köy hayatının nasıl olduğunu burada çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Her zaman uzaklarda olan bir köyünüz vardır.Ancak şehrin bunaltıcı ve yoğun stresinden dolayı bir türlü vakit bulamayıp, güzel köyünüze gidemiyorsanız.Bir hafta sonu tatilinde buraya gelerek aileniz ile birlikte o uzaklarda olan köyünüz gibi olan ve içerisinde her şeyi barından bu harika müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bir müze olan bu bölgede sakinliğin, dinginliğin, doğanın sesinin tadına çıkarabilirsiniz. Altındağ Belediyesi tarafından yapılan bu müzede yeni nesile köy halkını köy yaşamını birazda olsa aşılamak için bu müzeyi kurmuşlardır.

Ne kadar büyümüş olursanız olun, bu müze ziyaretinizde burada bulunan bir çok eşya sizleri geçmişe götürecektir. Evet eskiden böyle oyunlar oynardık dediğiniz oyuncaklar, teknoloji olmadan önceki aletler hepsini burada bulmanız mümkündür.

Bu açık hava müzesinde 100 yıl önce yaşanan köy hayatını bizlere aynı olduğu gibi aktaran yerde 1950 yıllarına ait bir çok etkinlik ve sergiler ile zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamayacaksınız. Bu büyülü ortam daha köye giriş yapmadan bizleri karşılıyor.Osmanlı döneminden esinlenip yapılan köyün kapısı girişte bizleri kendine hayran bırakmaya yetiyor. Köylerinizde bulunan bütün özellikleri taşıyan müzede her şeyi aynı köyde olduğu gibi burada da olmaktadır.Taş fırında pişen ekmeklerin kokusunu alıp güzel bir kahvaltı edebilir, su değirmeninde öğütülen mısırın kokusunu alabilirsiniz. Köy hayvanlarının da bulunduğu bu yerde tarla ve çeşitli ağaçları da görmek mümkündür.

Altınköy Açık Hava Müzesi

Altınköy Açık Hava Müzesinde Neler Var?

Köy yaşamına ait içerisinde bir çok şeyleri barındıran Müzede taş fırınlardan tutun buğday tarlası, meyve ve sebze tarlasına kadar bir çok şeyler vardır.Bir çok hayvan çeşidinden köy muhtarına ,bakkalına ,fırıncısına ve bekçisine kadar da burada herkes mevcuttur.Gelin bu müzenin içerisindekileri yakından inceleyelim.

Köy Müzesi

İlk olarak karşımıza çıkan müzede burası ile hakkında bilgiler ve köylerde kullanılan halk tarafından bağışlanan araç gereçler burada sergilenmektedir ve buradaki tarihi bizlere çok güzel anlatmaktadır.

Köy Okulu

Karşımıza Altınköy İlkokulu olarak çıkan Köy Okulunda iç tasarımı her şey köy okullarında ki gibi düzenlenmiştir.Eski tahta sıraların ve kara tahtalı tebeşirlerin olduğu sınıflar bulunmaktadır.

Köy Konağı 

Üstü kapalı köy konağında mutlaka vakit geçirmelisiniz buranın tarlalarında üretilen köy ekmeklerin tadına bakıp, 5 TL gibi bir fiyat vererek konak üzerinden satın alabilirsiniz.Ahşap sandalyelerde oturup çayınızı yudumlamak için çok güzel bir mekan.

Oyun Konağı

Çocuklar için eğlence dünyası olan bu yerde eski köy oyuncaklarından topaçlar,dama,ahşap atlardan ve daha bir çok eski oyuncaklara çocuklar bu konakta ulaşabilir ve doyasıya oynayabilirler.Çocuklarınız eski tarz oyuncakları görmesini istiyorsanız mutlaka buraya uğramalısınız.

Altınköy Açık Hava Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Başkentimiz Ankara’da bulunan Müze Altındağ ilçesinde merkezin dışında yer alır.Buraya ulaşım Ankara’ya vardıktan sonra Ulus ,Kızılay ve Sıhhi’yeden kalkan 312, 312-1, 321-6 nolu hatlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer kendi aracınız ile gidecekseniz  çevre yolundan ya da Turgut Özal Bulvarından girip yolda ki tabelaları takip ederek rahatça ulaşabilirsiniz.

Altınköy Açık Hava Müzesi Ziyaret Saatleri 

Müzeye pazartesi hariç haftanın her günü giriş sağlanmaktadır.Müze sabah saat 10:00 açılıp akşam saat 19:00 saatlerinde kapanmaktadır.

Altınköy Açık Hava Müzesi Giriş Ücretleri 2023

Müze giriş ücreti oldukça uygundur herkes mutlaka burayı ziyaret etmelidir.Yetişkinler için bilet fiyatı 7 TL olarak belirlenmiştir.Öğrencilere ise 2 TL olarak belirlenmiştir. Köy içerisinde bulunan müze giriş yerleri bu fiyatlara dahildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir