Anasayfa » Yazılar » Ukrayna Gezi Rehberi

Ukrayna Gezi Rehberi

ukrayna-gezi-rehberi

Ukrayna, Türkiye’den yapılacak seyahatler sırasında vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanında seyahatiniz sırasında diğer Avrupa ülkelerinin aksine paranızın değeri bu ülkede değişmiyor ve rahatlıkla alışveriş yapabiliyorsunuz. Güzel insanları ve zengin kültürü ile siz de Ukrayna’yı ziyaret etmek isterseniz, öncelikle sizin için hazırladığımız Ukrayna gezi rehberi içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Ukrayna ile İlgili Bilgiler

Ukrayna Nerede Yer Alıyor?

Avrupa’nın en çok merak edilen ve ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alan bu ülkeyi ziyaret edecek olanların en çok merak ettikleri konulardan birisi de “Ukrayna nerede” sorusudur. Eğer siz de bu soruyu merak edenler arasında yer alıyorsanız, Ukrayna gezi rehberi isimli yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ukrayna, Karadeniz’in kuzey kıyılarında bulunan bir Avrupa ülkesidir. İstanbul’dan bu ülkeye ulaşım sağlamak isterseniz yaklaşık olarak 3 saatlik bir uçak yolculuğu geçirmeniz gerekiyor. Yine bu ülkenin komşuları arasında Rusya, Polonya ve Slovakya yer alıyor.

Ukrayna Para Birimi Nedir?

Ukrayna’yı ziyaret edecek olanların merak ettikleri bir diğer konu ise Ukrayna para birimidir. Ukrayna’nın para birimi Grivna’dır. Kabaca açıklamaya çalışacak olursa 1 Türk lirası yaklaşık olarak 7,5 Grivna’ya denk geliyor. Aslına bakılırsa Ukrayna’ya Türk lirası ile giderseniz oldukça karlı çıkacaksınız demektir.

Ukrayna’nın İklimi Nasıldır?

Yaklaşık 45 milyon nüfusu sahip bu Avrupa ülkesinin iklimine gelecek olursak Türkiye’ye göre daha soğuk olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu ülke, Türkiye’ye göre daha kuzeyde yer alıyor ve yazları en fazla 22 dereceleri görebiliyor. Kışları ise ülkede sıcaklık -30 dereceye kadar düşebiliyor. Eğer Ukrayna’ya seyahat etmek istiyorsanız, bahar ya da yaz aylarını tercih etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Aksi halde hiç de alışık olmadığınız bir soğuk ile karşılaşabilirsiniz. Peki, bu ülkede nerede kalınır? Bu sorunun cevabı da yine Ukrayna gezi rehberi yazımızda…

Ukrayna’da Nerede Kalınır?

Ukrayna’ya seyahat etmek ve bu Avrupa ülkesini keşfetmek istiyorsanız bilmeniz gereken en önemli konular arasında “Ukrayna’da nerede kalınır” sorusunun cevabı gelir. Ukrayna’da konaklama imkânları oldukça çeşitlidir. Bütçenize uygun bir otel bulabilir ve seyahatiniz boyunca burada konaklayabilirsiniz. Ancak dilerseniz konaklamak için ev de kiralayabilirsiniz. Eğer 3 günlük ev kiralamak isterseniz yaklaşık olarak 100 dolar gibi bir para ödemelisiniz. Aslına bakılırsa ev kiralamak otellerden çok daha uygun bir seçenektir. Çünkü bu ülkede yer alan otellerin fiyatları genellikle dünya standartlarındadır. Yani çok ucuz olmalarını beklememelisiniz.

Ukrayna’da Ulaşım Nasıl Sağlanıyor?

Ukrayna gezi rehberi konulu yazımıza Ukrayna’da ulaşım konusu ile devam ediyoruz. Ukrayna, diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında, ulaşım anlamında çok daha avantajlı bir ülkedir. İsterseniz şehir içi ve şehirlerarasında kullanabileceğiniz pek çok otobüs bulunuyor.

Ülkede marşrutka adı verilen ulaşım araçları da yer alıyor. Aslına bakılırsa bu araçların Türkçe karşılığı olarak “dolmuş” kelimesini kullanabiliriz. Eğer bu dolmuşları tercih edecek olursanız ucuzlukları ile sizi kendisine hayran bırakabilirler. Yine Ukrayna’da ulaşım için kullanabileceğiniz bir diğer araç ise trenlerdir. Ülkeyi saran tren yolu ağı sayesinde dilediğiniz yere rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanında Kiev metrosunu da kullanabilirsiniz. Eğer yolunuz Kiev’e düşerse bu metroyu mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz.  Bu arada ülke de benzin Türkiye’ye göre ucuz. Bu nedenle dilerseniz taksileri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ukrayna’da Ne Yenir?

Ukrayna gezi rehberi yazımıza “Ukrayna’da ne yenir” sorusu ile devam ediyoruz. Ukrayna ilgili genel bilgilerden sonra en çok merak edilen Ukrayna’nın yemek kültürüdür. Eğer bu ülkeye gitmeden önce nerede ne yenir bilirseniz, aç kalmazsınız. Peki, Ukrayna’da ne yiyebilirsiniz?

Ukrayna mutfağının en bilinen lezzetlerinin başında “Borscht”tur. Bir çeşit çorba olan bu yiyecek, Ukrayna seyahatiniz sırasında denemeniz gereken ilk yiyecektir. Yine Ukraynalıların meşhur Vareniki adlı, mantıya benzeyen yiyeceklerini de deneyebilirsiniz. Ancak bu yiyecek bizim mantımıza çok benzese de lezzet olarak farklı. Çünkü içerisinde patates olabildiği gibi kıyma ve balık da olabiliyor.

Ukrayna Gece Hayatı

Gece hayatına meraklı biriyseniz Ukrayna gece hayatı ile ilgili merak ettiğiniz konular olabilir. Bu nedenle Ukrayna gezi rehberi yazımızda bu konuyu da açıklamaya çalışacağız. Özellikle meşhur Ukrayna yemeklerini yedikten sonra aldığınız kalorileri yakmak için Ukrayna gece hayatına akabilirsiniz. Peki, hangi mekânlara gidebilirsiniz?

Ukrayna gece hayatı denilince akla gelen ilk mekân Forsage Night Club’tur. Yolunuz Kiev’e düşerse bu 5 katlı, dev gece kulübüne uğramadan geri dönmeyin. Kulüp, çok işlek bir caddede yer almıyor ve fiyatları diğer kulüplere göre çok daha uygun.

Yine Ukrayna gece hayatı için tercih edebileceğiniz bir diğer mekân ise D’lux Night Club’tur. Çok büyük bir yeşil alan üzerine kurulu bu mekânda sabaha kadar kalabilir, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Ukrayna’da Gezilecek Yerler

Ukrayna gezi rehberimize Ukrayna’da gezilecek yerler konusu ile devam ediyoruz.  Ukrayna’da gezilebilecek pek çok yer bulunuyor. Ancak biz sizin için Ukrayna’nın en ucuz şehri Lviv’de nereleri gezebileceğinizi anlatacağız.

Yolunuz Lviv’e düşerse uğramanız gereken ilk nokta şehrin en lüks caddesi olan Shevchenka Bulvarı’dır. Bu cadde yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde gezilebilecek bir yer. Yine bu şehirde yer alan Potocki Sarayı’nı da mutlaka görmelisiniz. Fransız mimarlar tarafından inşa edilen sarayda günümüzde çeşitli sanat eserleri sergileniyor.

Ukrayna’nın Lviv kentinde ayrıca Eczacılık Müzesi’ni, High Castle Park’ı ve Elizabeth Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

“Ukrayna Gezi Rehberi” hakkında 1 yorum

  1. Geri bildirim: Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler | Vize İstemeyen Ülkeler - holitera blog

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir