Anasayfa » Yazılar » Ramazan Bayramı Tatil Önerileri

Ramazan Bayramı Tatil Önerileri

ramazan bayramı tatil önerileri

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan Bayramı tatil planı yapmaya başladıysanız, tam 9 gün sürecek tatili nasıl değerlendireceğiniz konusunda kararsız kalmış olabilirsiniz. Ancak tatilinizi ülkemizde geçirmeyi düşünüyorsanız  pek çok alternatifin olduğu göz önünde bulundurulursa, seçim yapmak için geriye sadece ne tarz bir tatil hayal ettiğinizi belirlemeniz kalıyor. Bayramda nereye gidilir 2023 ile ilgili sorularınız için yazımızı okuyabilirsiniz.

Ramazan tatiliniz için alternatifleri yazımızın devamında sizinle paylaşacağız. Ancak öncelikle “Ramazan bayramı ne zaman” sorusunu yanıtlayalım. 2023 Ramazan Bayramı arifesi, 21 Nisan, Cuma gününe denk geliyor. 21 Nisan, Cuma başlayacak olan tatil, tam 9 gün sürecek ve bu süre tatilciler için oldukça güzel bir süre. Bu süre içerisinde ister lüks bir otelde konaklayın, isterse doğanın huzurlu bir köşesinde kamp yapın fark etmez. 9 günlük tatil sizin iş stresini ve yorgunluğunu atmanız için iyi bir fırsat olacak. Peki, Bayramda nereye gidilirRamazan Bayramı tatili için alternatifler hangileridir? Hangi tatil mekânlarını tercih edebilirsiniz? Yazımızı okuyarak size en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

Deniz Tatili İçin Tercih Edilebilecek Mekânlar

Malum, bu yıl da Ramazan Bayramı yaz mevsimine denk geliyor ve bayramda nereye gidilir konusu için en iyi alternatif deniz tatili olacak. Ülkemizdeki eşsiz sahiller düşünüldüğünde bu 9 günlük tatili deniz kıyısında bir tatil mekânında geçirmek oldukça doğru bir tercih olacaktır. Peki, bayramda hangi sahil kentlerini tercih edebilirsiniz? İşte Türkiye’nin en popüler sahil kentleri…

Yeryüzünde Bir Cennet: Kaş

Türkiye’de deniz tatili denilince akla ilk gelen mekânlardan birisi Antalya-Kaş’tır.  Kaş’ın tatilciler tarafından çok fazla tercih edilmesinin en önemli nedeni, Kaputaş Plajı’dır. Kaputaş Plajı, bembeyaz kumları ve turkuaz mavisi deniziyle adeta bir cenneti andırır. Denizde yüzdüğünüz dakikalarda dahi büyüleyici manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bu cennet mekân sayesinde, sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda ruhsal olarak da yenilendiğinizi ve dinlendiğinizi fark edeceksiniz.

Kaş’ta gezilebilecek yerler arasında, Xanthos Antik Kenti’de yer alıyor. Bu antik kent aynı zamanda tatilcilerin de ilgisini çekiyor. Tarihi iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bu antik kentten sonra Caretta Caretta’ları görmek için yumurtlama mekânlarını ziyaret edebilirsiniz. Deniz, kum, güneş denilince akla gelen ilk mekânlardan birisi olan Kaş’ı Ramazan Bayramı tatiliniz için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Anlayacağınız “bayramda nereye gidilir” sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan birisi de Kaş’tır.

Doğa ve Tarih Harikası: Datça

Ramazan Bayramı tatiliniz için tercih edebileceğiniz bir başka mekân ise Muğla-Datça’dır. Yaz aylarında tatilcilerin en uğrak mekânlarından biri olan bu doğa harikası sahil kenti, aynı zamanda tarihi güzellikleri ile de sizi kendisine hayran bırakmayı başaracaktır. Eğer bayram tatilinizi bu tatil yöresinde geçirmeyi düşünürseniz Palamutbükü’nü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu eşsiz mekânın berrak denizinin tadını çıkarırken aynı zamanda doğanın güzelliği karşısında büyüleneceksiniz. Amacınız ne kadar tatil yapmak, denizin tadını çıkarmak olsa da bu doğa harikası mekânda görülebilecek diğer mekânları da ziyaret etmelisiniz.

Datça’da gezilebilecek yerler arasında; Dionysos Tapınağı, Apollon Karneios Tapınağı, Knidos Afrodit’i de bulunuyor. Datça’da denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra bu mekânları gezerek tarihi güzellikleri de görmenizi tavsiye ediyoruz.

Akdeniz’in İncisi: Alanya

Türkiye’de deniz turizmi denildiğinde akla gelen cennet köşelerden birisi de Antalya-Alanya’dır. Sadede yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de uğrak mekânı olan bu tatil yöresi, Ramazan Bayramı tatili için tercih edilebilecek en uygun mekânlardan birisidir. Özellikle Damlataş Plajı’nın mavi ve yeşili birleştiren doğası içinde tatil keyfi yapmak, sizin için adeta bir terapi niteliğinde olacaktır.

Alanya, sadece deniz turizmi için değil, aynı zamanda tarihi mekânları da turistlerin ilgisini çekiyor. Siz de tatiliniz için bu mekânı tercih edecek olursanız Dim Mağarası, Kızıl kule, Selinus Antik Kenti ve Alanya Kalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ege’nin Rüzgârlı Bahçesi: Alaçatı

Ramazan Bayramı tatili için sahil kenarında bir mekânı tercih etmek istiyorsanız, İzmir-Alaçatı kesinlikle en doğru tercih olacaktır. Bu şirin, renkli ve rüzgârlı kasabada yaz ayı yaklaşık olarak beş ay sürüyor. Özellikle yüzmeyi ve rüzgâr sörfünü seviyorsanız, kesinlikle Alaçatı’yı tercih etmelisiniz. Tüm bunların yanında sadece yüzmek ve sörf yapmak için değil, aynı zamanda birbirinden güzel ve sağlıklı Ege yemeklerini de tadabilirsiniz. Siz de bayramda nereye gidilir 2023 diye düşünüyorsanız, Alaçatı’da tatil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Ülkemizdeki tatil mekânları saymakla bitmez. Ancak Ramazan Bayramı tatili için tavsiyelerimiz arasından birini tercih ettiğinizde pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir