Anasayfa » Yazılar » akçay gezilecek köyler?

akçay gezilecek köyler?

Akçay’da keşfedilecek birçok köy bulunuyor. Yemyeşil doğası, tarihi yapıları ve sıcak atmosferiyle Akçay’da turistleri bekleyen birçok gezilecek köy var. Siz de bu köyleri keşfederek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte, Akçay gezilecek köyler başlığı altında yer alan en popüler köyler…

Akçay Gezilecek Köyler

Akçay, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile birçok turistin tercih ettiği bir tatil beldesi haline gelmiştir. Akçay çevresinde gezilecek köyler, tatilcilerin ilgisini çekmektedir. İşte, Akçay’da mutlaka gezmeniz gereken köyler.

1. Küçükkuyu Köyü

Küçükkuyu, Akçay’a en yakın köylerden biridir. Ege Denizi’nin mavi suları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Özellikle, Zeytinli ada, Denizkızı Plajı ve Bademli köyü gezilip görülmeye değer yerlerdir.

2. Assos Köyü

Assos, Akçay’a 40 km uzaklıkta yer alan bir köydür. Antik döneme ait kalıntıları ve tarihi dokusu ile ünlüdür. Athena Tapınağı, Assos Kalesi gibi tarihi yapılarını gezmek, muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde unutulmaz bir deneyim olacaktır.

3. Behramkale Köyü

Behramkale, Akçay’a 33 km uzaklıkta yer alan bir köydür. Tarih kokan sokakları, eski Rum evleri ve çarşıları ile ünlüdür. Sokaklarda yürürken adeta zamanda yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz. Ayrıca, burada bulunan Athena Tapınağı da mutlaka ziyaret edilmelidir.

4. Altınoluk Köyü

Altınoluk, Akçay’a 22 km uzaklıkta yer alan bir köydür. Geniş plajları ve eşsiz doğası ile ünlüdür. Kazdağı Milli Parkı ve Edremit Körfezi manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, burada yöresel lezzetleri denemeyi unutmayın.

5. Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt, Akçay’a 15 km uzaklıkta yer alan bir köydür. İlkbaharda açan çiçeklerden oluşan tabiat parkı ve Roma dönemine ait kalıntıları ile ünlüdür. Ayrıca, köydeki tarihi konakları da gezmek, köy hayatını yakından tanımak için güzel bir fırsattır.

Yukarıdaki köyler, Akçay’da mutlaka gezmeniz gereken yerler arasındadır. Tatilinize farklı bir boyut katmak isterseniz, Akçay’da bulunan bu köyleri ziyaret etmek için zaman ayırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir