Anasayfa » Yazılar » zeytinburnu da gezilecek yerler?

zeytinburnu da gezilecek yerler?

Zeytinburnu’da gezilecek yerler sayesinde İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu keşfedin. Topkapı Sarayı, Yedikule Zindanları, Marmara Forum Alışveriş Merkezi gibi birbirinden farklı seçeneklerle tatiliniz unutulmaz bir deneyim olacak!

Zeytinburnu Gezi Rehberi: 10 Görülmesi Gereken Yer

Zeytinburnu, İstanbul’un tarihi semtlerinden biridir ve gezilip görülecek birçok yer barındırır. Bu rehberde, Zeytinburnu’nda gezilecek ve keşfedilecek yerlere dair bilgilere yer vereceğiz.

1. Veliefendi Hipodromu

Zeytinburnu’nun sembol yerlerinden biri olan Veliefendi Hipodromu, at yarışlarına ev sahipliği yapar. Ayrıca konserler ve etkinlikler de düzenlenmektedir. Eğer at yarışlarını seven biriyseniz, mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2. Zeytinburnu Sahili

Zeytinburnu sahili, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına sahip bir yerdir. Tarihi binalar ve parklarla çevrili olan sahil, yürüyüş yapmak ve güneş batarken manzara eşliğinde dinlenmek için ideal bir yerdir.

3. Marmaray Zeytinburnu İstasyonu

Marmaray, dünyanın en derin ve en uzun tünellerinden biri olarak bilinir. Zeytinburnu İstasyonu, Marmaray’ın merkezinde yer alır ve tarihi bir yerdir. İstasyonda bulunan müzede, Marmaray’ın yapımına ilişkin bilgilere ve objelere yer verilmiştir.

4. Bir-Sen Sanat Galerisi

Zeytinburnu’nun kültür-sanat merkezlerinden biri olan Bir-Sen Sanat Galerisi, genellikle yerli ya da yabancı sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapar. Şık bir mekan ve ilgi çekici sergiler ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

5. Profilo Alışveriş Merkezi

Zeytinburnu’nun en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo, birçok markanın mağazası ile hizmet verir. Alışveriş yapabilir, yeme içme alanlarında vakit geçirebilirsiniz.

6. Samatya Rum Manastırı

Zeytinburnu’nun tarihi dokusundan biri olan Samatya Rum Manastırı, Bizans döneminden kalma bir yapıdır. İstanbul’daki en eski manastırlardan biri olan Samatya, dini turizm açısından da önemlidir.

7. Merkez Efendi Camii

Zeytinburnu’nun en eski ve en büyük camilerinden biri olan Merkez Efendi Camii, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerindendir. Ziyaret edilmesi gereken tarihi bir yerdir.

8. Kazlıçeşme İskelesi

Kazlıçeşme İskelesi, Marmara Denizi’ne açılan bir limandır ve tarihi bir yerdir. Vapur seyahatlerine ev sahipliği yapar.

9. Millet Bahçesi

Zeytinburnu’nun yeni açılan parklarından biri olan Millet Bahçesi, yeşil alanları ve aktivite alanları ile şehir hayatından sıkılanlar için güzel bir kaçış noktasıdır.

10. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, birçok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapar. Konserler, sergiler, tiyatro oyunları gibi etkinliklerin yanı sıra, çocuklara özel çalışmalar da düzenlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir