Anasayfa » Yazılar » paris e yakın gezilecek şehirler?

paris e yakın gezilecek şehirler?

Paris’e yakın gezilecek şehirler, Fransa’nın güzelliklerini keşfetmek ve daha fazla keyif almak için mükemmel bir yoludur. Strazburg, Normandiya, Reims ve Rouen gibi şehirler, harika mimarileri, tarihi yerleri ve lezzetli yemekleri ile unutulmaz bir tatil sunuyor. Bu şehirler, Paris’ten sadece birkaç saat mesafede bulunuyor ve rahat ve harika bir tatil deneyimi sağlıyor. Seyahatinize yön vermek için hemen planlama yapın!

Paris’a Yakın Gezilecek Şehirler

Bir Günden Fazla Zamanı Olanlar İçin

1. Versay

Fransa Kraliyet Ailesi için yapılmış müthiş bir saray. Binayı ziyaret etmek ve saray bahçesinde yürümek harika bir deneyim. Ayrıca müzeleri de oldukça ilginç.

2. Chartres

Bu ortaçağ kentinde oldukça ilginç bir katedral var. Woldorf Astoria Oteli’nden Chartres’e sadece bir saatte ulaşabilirsiniz. Katedralin vitrayların ışığı aksettirme sanatı oldukça özel.

3. Reims

Reims, şampanya üretiminin başkenti olarak biliniyor. Bölgede bulunan Marsilya’dan gelen şampanya yapımının en iyi örneklerini bulabilirsiniz. UNESCO tarafından korunan ünlü Reims Katedrali’ni de mutlaka ziyaret edin.

Bir Gün İçin

1. Giverny

Monet’in evi ve bahçesi, 1 saatten az bir mesafede, aldığı ilhamlarla rekorlar kıran bir yer. Ziyaret etmeden önce mutlaka çiçeklerin en yoğun olduğu zamanları bilin.

2. Fontainebleau

Burası, Avrupa tarihinde çok önemli bir saray. Özellikle Francis I’in malikanesi olarak anılıyor. Sarayın en iyi parçaları Louvre’da sergileniyor.

3. Chantilly

Paris’ten sadece 45 dakika uzakta bir yer olan Chantilly, en iyi Fransız atçılığının kökenlerinin bulunduğu bir yer. Hippiodromu mutlaka ziyaret edin.

Paris yakınlarındaki bu harika yerleri ziyaret edin ve Fransa’nın güzelliklerine doyun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir