Anasayfa » Yazılar » eskipazar gezilecek yerler?

eskipazar gezilecek yerler?

Eskipazar’da gezilecek yerler mi arıyorsunuz? Tarihi dokusuyla dikkat çeken kentte keşfedilecek pek çok turistik mekan bulunuyor. Eskipazar Kalesi, Çamlıca Şelalesi, Anıt Ağaçları, tarihi camiler ve daha pek çok yer keşif için sizi bekliyor. Hemen gezinize başlayın!

Eskipazar Gezilecek Yerler

Eskipazar, Çankırı ilinin ilçelerinden biridir. Tarihi dokusu ile dikkat çeken bu şirin ilçede gezilecek birçok yer bulunmaktadır. İşte size Eskipazar gezilecek yerler hakkında bilmeniz gerekenler:

Kazankaya Kanyonu

Eskipazar’ın en popüler yerlerinden biri olan Kazankaya Kanyonu doğal güzelliğiyle oldukça etkileyici bir yerdir. Kanyonda doğa yürüyüşü yapabilir, fotoğraf çekebilir veya piknik yapabilirsiniz.

Eskipazar Camii

Eskipazar Camii, şehrin en eski camilerinden biridir. Kesme taşlarla yapılmış olan cami, tarihi dokusu ve mimarisi ile dikkat çeker.

Zindan Köprüsü

Zindan Köprüsü, tarihi bir köprü olup, 963 yılında yapılmıştır. Köprü, Hasan Melik tarafından yaptırılmıştır ve ilçenin en önemli tarihi yapılarından biridir.

Demirli Köprü

Demirli Köprü, kemerli taş yapıdaki eski bir köprüdür. Köprü, tarihi dokusu ve doğal güzelliği ile ilgi çeker.

Eskipazar Müzesi

Eskipazar Müzesi, Çankırı ilinin en önemli müzelerinden biridir. Müzede, bölgenin tarihi ve kültürel mirası sergilenmektedir.

Suvatlar Konağı

Suvatlar Konağı, Eskipazar’da bulunan önemli tarihi yapılar arasındadır. Geleneksel Türk evi mimarisine uygun olarak yapılmış olan konak, kültürel ve tarihi değerleri ile ilgi çeker.

Tarlaoluk Tabiat Parkı

Tarlaoluk Tabiat Parkı, doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Parkta doğa yürüyüşü yapabilir, fotoğraf çekebilir veya piknik yapabilirsiniz.

Çankırı Kalesi

Çankırı Kalesi, Eskipazar ilçesine yakın bir konumda bulunmaktadır. Tarihi dokusu ve etkileyici manzarası ile ilgi çeken kale, bölgedeki en önemli tarihi yapılar arasındadır.

Eskipazar’da gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Yukarıdaki yerler, sadece bu ilçenin birkaç örneğidir. Eğer burayı ziyaret edecekseniz, zamanınızı iyi planlayarak tüm bu yerleri gezmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir