Anasayfa » Yazılar » eyüp sultanda gezilecek yerler?

eyüp sultanda gezilecek yerler?

Eyüp Sultan’da gezilecek yerler hakkında tüm bilgiler burada! Camii, türbe, çarşı gibi önemli turistik yerleri keşfedebilir, tarihi dokusu ile ünlü semtin havasını soluyabilirsiniz. Detaylı bilgi ve öneriler için tıklayın.

Eyüp Sultan’da Gezilecek Yerler

Eyüp Sultan Camii

Bizans İmparatoru I. Konstantin’in annesi Helena tarafından inşa edilen cami, İstanbul’un en eski camilerinden biridir. Eyüp Sultan’ın meşhur türbesinin yanında yer alır.

Pierre Loti Tepesi

İstanbul’un en özel manzaralarından biri burada görülebilir. Eyüp semtinin üstünde yer alan tepe, ünlü Fransız yazar Pierre Loti’ye de ilham kaynağı olmuştur.

Feshane İstanbul

Osmanlı’dan kalma bir tekstil fabrikası olan Feshane, günümüzde İstanbul’un en popüler etkinlik merkezlerinden biridir. Burada düzenli olarak sergiler, konserler ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.

Eyüp Sabri Tuncer Musk Museum

Türkiye’nin ilk müsk koleksiyonunu bulabileceğiniz müze, Eyüp semtinde yer almaktadır. 250’den fazla müsk çeşidi ve tasarımı ile mükemmel bir deneyim sunar.

Haliç Kongre Merkezi

Eyüp semtinde yer alan Haliç Kongre Merkezi, İstanbul’un en modern toplantı merkezlerinden biridir. Burada birçok ulusal ve uluslararası konferans düzenlenmektedir.

Büyük Selçuklu Tarihi Müzesi

Eyüp semtinde yer alan müze, Adem Dede Mahallesi’nde bulunmaktadır. Türk-İslam tarihinin önemli dönüm noktaları hakkında bilgi edinmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

Meserret Sokak

Eyüp semtinin en renkli sokaklarından biri olan Meserret Sokak, Osmanlı dönemine ait hayatı yansıtan birçok dükkanı barındırır. Burada Osmanlı döneminin tatlarına ve zanaatlarına ait pek çok şey bulabilirsiniz.

Vialand

İstanbul’un en büyük eğlence parklarından biri olan Vialand, Eyüp semtinde yer almaktadır. 200’den fazla oyuncağı ve pek çok eğlence alanı ile ailelerin keyifli zaman geçirebilecekleri bir yerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir