Anasayfa » Yazılar » trabzon akçaabat gezilecek yerler?

trabzon akçaabat gezilecek yerler?

Trabzon’un Akçaabat ilçesi, Karadeniz’in güzelliğini doyasıya yaşayabileceğiniz birbirinden güzel doğal ve tarihi yerleri ile dopdolu bir bölge! Yöresel lezzetleri ile de ünlü olan Akçaabat’ta yapılacak pek çok aktivite ve ziyaret edilecek yer bulabilirsiniz. Harika bir tatil için Tarihi İpek Yolu’nun güzide yerlerinden biri olan Akçaabat’a mutlaka uğrayın!

Trabzon Akçaabat Gezilecek Yerler

Akçaabat ve Tarihi

Akçaabat, Trabzon’un güneydoğusunda yer alan bir ilçedir.

Kiremitli Camii

Kiremitli Camii, Akçaabat’ın simgesel yapılarından biridir. Selçuklu dönemine ait bu camide yoğun bir turist trafiği yaşanmaktadır.

Yalıncak Köyü

Yalıncak Köyü, doğal güzelliği ile ünlü bir durak noktasıdır. Burada bulunan şelaler ve doğal park, piknik yapmak ve doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Sera Gölü ve Çevresi

Akçaabat, Sera Gölü ve çevresi için de bilinir. Gölün suyu berrak ve temizdir, bu da balık tutmayı sevenler için ideal bir yerdir.

Çamlıhemşin Çağırankaya Tabiat Parkı

Çamlıhemşin Hazine Deresi Vadisi’nde yer alan Çağırankaya Tabiat Parkı, Trabzon’da doğal güzelliğin en iyi örneklerinden biridir. Parkta yürüyüş yapabilir, kayak yapabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Uzungöl

Uzungöl, Trabzon’un en ünlü turistik mekanlarından biridir. Doğal güzellikleri, restoranları ve otelleriyle Uzungöl, kendisini mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir durak noktasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir