Anasayfa » Yazılar » araklı gezilecek yerler?

araklı gezilecek yerler?

Araklı’nın doğal güzellikleri ile harmanlanmış tarihi dokusu gezilecek yerler listenizde olmalı. Araklı Kalesi, Sürmene çayı kıyısında kurulu Tarihi Konak, Doğankaya köyü, Araklı Yaylası ve Altındere Vadisi Milli Parkı gibi yerleri keşfetmeyi unutmayın.

Araklı Gezilecek Yerler

Araklı, Trabzon’un ilçelerindendir ve Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzelliklerle dolu bir bölgesidir. İlçe, doğal peyzajıyla ve tarihi yapılarıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Araklı’da gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Bu yazıda, size Araklı’da gezilecek yerler hakkında bilgi vereceğim.

Kızlar Manastırı

Kızlar Manastırı, Araklı’nın en ünlü tarihi yapılarından biridir. İlçenin tam merkezinde bulunan manastır, 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Manastır, güzel bahçesi ve mimarisiyle ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

Araklı Kalesi

Araklı Kalesi, ilçenin en eski tarihi yapılarından biridir. Kale, Bizans döneminde yapılmıştır. Kale, yüksek bir tepe üzerinde yer almaktadır ve tepeden şehir manzarası enfesdir.

Arılı Köyü

Arılı Köyü, Araklı’da gezilecek doğal güzelliklerden bir tanesidir. Köy, Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ünlüdür. Köyde, şelaleler, dere yatakları ve doğal ormanlar bulunmaktadır.

Akkuş Yaylası

Akkuş Yaylası, Araklı’da gezilecek yerlerden biridir. Yayla, Tamvay Yaylası ile aynı rotada yer almaktadır. Bu iki yayla, yürüyüş yolu ile birbirine bağlanmaktadır. Yaylada, doğal hayatın tadını çıkarabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Dikgöl Yaylası

Dikgöl Yaylası, Araklı’nın doğal güzelliklerinden biridir. Yayla, yeşil doğası ve rengarenk çiçekleriyle ünlüdür. Yaylada kamp yapabilir ve doğal hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Çutkara Yaylası

Çutkara Yaylası, Araklı’nın doğal güzelliklerinden bir diğeridir. Yayla, yemyeşil doğası ve güzel manzarası ile ünlüdür. Çutkara Yaylası’nda doğal hayatın içinde kalmak ve yürüyüş yapmak mümkündür.

Takyaka Yaylası

Takyaka Yaylası, Araklı’da gezilecek yerlerden bir diğeridir. Yayla, doğal güzellikleri ve şirin evleriyle ünlüdür. Yayla, Karadeniz Bölgesi’nin doğal hayatını keşfetmek ve piknik yapmak için ideal bir seçenektir.

Camburnu Yaylası

Camburnu Yaylası, Araklı’nın doğal güzellikleriyle ünlü olan bir başka yaylasıdır. Yayla, doğal hayatın yanı sıra temiz havası ve doğal kaynakları ile ünlüdür. Yaylada, doğanın tadını çıkarabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Araklı’da gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Bu yazıda sadece birkaçını sıraladım. Araklı’nın doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve temiz havası ile keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir