Anasayfa » Yazılar » ankara etimesgut gezilecek yerler?

ankara etimesgut gezilecek yerler?

Etimesgut, Ankara’nın en önemli ilçelerinden biridir. Tarihi dokusu, yeşil alanları ve gezilecek yerleriyle öne çıkan Etimesgut, Ankara’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. İşte size Etimesgut’ta gezilecek en önemli yerleri listeledik.

Ankara Etimesgut’da Gezilecek Yerler

1. Eryaman Göleti

Bölgenin en popüler doğal güzelliklerinden biri olan Eryaman Göleti, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz, gün batımını izleyebileceğiniz ve deniz bisikleti kiralayabileceğiniz bir yerdir.

2. Fatih Camii

Etimesgut’taki en büyük camilerden biri olan Fatih Camii, Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biridir. Ziyaretçilere açıktır ve caminin içi de oldukça güzeldir.

3. Etimesgut Kent Meydanı

Bölgenin kalbindeki Etimesgut Kent Meydanı, aileler ve gençler arasında popüler bir yerdir. Burada yeme içme yerleri, alışveriş yapabileceğiniz yerler ve birçok eğlence seçeneği mevcuttur.

4. İvedik OSB Meslek Yüksekokulu Botanik Bahçesi

Bölgedeki en büyük botanik bahçelerden biri olan İvedik OSB Meslek Yüksekokulu Botanik Bahçesi, yüzlerce bitki türüne ev sahipliği yapar. Burada doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz.

5. Etimesgut Atatürk Evi

Ankara’nın ilk Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Atatürk, 1919-1922 yılları arasında Etimesgut’ta yaşamıştır. Burada Atatürk’ün yaşadığı ev hala ziyaret edilebilir.

6. Devlet Su İşleri Botanik Bahçesi

Bölgedeki en güzel botanik bahçelerden biri olan Devlet Su İşleri Botanik Bahçesi, piknik yapabileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz, keşfedebileceğiniz ve birçok tür bitkiyi görebileceğiniz bir yerdir.

7. Işıklı Göl

Bir doğa harikası olan Işıklı Göl, Eryaman Göleti’nden sadece 20 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Göletin etrafındaki doğal güzellikleri keşfetmek için güzel bir yerdir.

8. İrelandia Outlet Alışveriş Merkezi

Etimesgut’ta alışveriş yapabileceğiniz en iyi yerlerden biri olan İrelandia Outlet Alışveriş Merkezi, birçok mağaza ve restoranı içerir. Burası özellikle alışveriş yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir