Anasayfa » Yazılar » birecikte gezilecek yerler?

birecikte gezilecek yerler?

“Birecik’te gezilecek yerlerin en güzel adresleri! Dicle Nehri, Birecik Kalesi, Fırat Nehri, Kelaynak Kuşları ve daha birçok doyumsuz güzellik sizi bekliyor. Hemen keşfet!”

Birecikte Gezilecek Yerler

1. Birecik Kalesi

Birecik Kalesi, Eyyübi Sultanı El-Kamil’in kardeşi Zahir Bey tarafından yaptırılmış bir kaledir. Tarihi dokusu ve manzarası ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

2. Birecik Ulu Camii

Birecik Ulu Camii, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır. Caminin minaresindeki avizede 1000 tane ampul kullanılmıştır.

3. Birecik Hayvanat Bahçesi

Birecik Hayvanat Bahçesi, Asya’nın minik hüznü olarak da bilinen kaplumbağa türü olan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda farklı hayvan türlerini de barındırmaktadır.

4. Birecik Yarımadası

Birecik Yarımadası, Fırat Nehri’nin kolu olan Birecik Baraj Gölü’nün çevresinde yer alan bir yarımadadır. Manzarası ve doğası ile doğaseverlerin ilgisini çekmektedir.

5. Birecik Kelaynak Kuşu Üretme İstasyonu

Birecik Kelaynak Kuşu Üretme İstasyonu, Türkiye’de ender rastlanan, nesli tükenmekte olan Kelaynak kuşlarının korunması ve üretimi için kurulmuştur. Burada Kelaynak kuşları hakkında bilgi alabilir, kuşları görüp fotoğraf çekebilirsiniz.

6. Birecik Kapı Camii

Birecik Kapı Camii, Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Ebu Hani Elsiirti tarafından yapılmıştır. Caminin tarihi dokusu oldukça etkileyicidir.

7. Cendere Köprüsü

Cendere Köprüsü, Roma dönemine tarihlenmektedir. 120 metre uzunluğundaki köprü, sular altında kalan antik kent Zeugma’nın kalıntıları arasında yer almaktadır.

8. Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi, Roma ve Bizans dönemlerinde kullanılan bir evin mozaikleri üzerine kurulmuştur. Burada şirinler mozaikleri ve diğer antik kalıntıları görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Sonuç

Birecikte gezilecek çok sayıda tarihi yer ve doğal güzellikler mevcuttur. Burada geçireceğiniz birkaç gün, keyifli bir tatil olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir