Anasayfa » Yazılar » alaplı gezilecek yerler?

alaplı gezilecek yerler?

Alaplı’da gezilecek yerler listemiz size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacak. Yemyeşil doğası, tarihi yapıları ve enfes yemekleri ile Alaplı, Karadeniz’in keşfedilmemiş cennetlerinden biri. Daha fazla bilgi edinmek için hemen tıklayın!

Alaplı Gezilecek Yerler

1. Alaplı Kalesi

Alaplı Kalesi, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi Roma dönemine kadar uzanan kale, Osmanlı döneminde restore edilmiştir. Kale içerisinde Osmanlı hamamı ve çeşmesi yer almaktadır.

2. Yazıköy Mağarası

Yazıköy Mağarası, Alaplı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 5 kilometre uzunluğa sahip mağarada, sarkıt ve dikitlerin yanı sıra yer altı nehirleri de bulunmaktadır. Mağarada düzenli olarak rehberli turlar yapılmaktadır.

3. Gökgöl Kanyonu

Gökgöl Kanyonu, Alaplı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yeşilin ve mavinin bir araya geldiği muhteşem bir doğa harikasıdır. Kanyon içerisinde yürüyüş parkurları ve kamp alanları yer almaktadır.

4. Alaplı Plajı

Alaplı Plajı, Zonguldak ilinin en popüler plajlarından biridir. Sahil boyunca palmiyeler ve çam ağaçları yer alırken, denizde kumsalın yanı sıra kayalıklar da bulunmaktadır. Plajda yüzme, güneşlenme ve su sporları yapabilirsiniz.

5. Kocaman Şelalesi

Kocaman Şelalesi, Alaplı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 40 metre yükseklikten düşen şelale, yeşil doğa ile çevrilidir. Şelaleye yakın mesafede kamp alanları ve piknik alanları da yer almaktadır.

6. Bostandere Tabiat Parkı

Bostandere Tabiat Parkı, Zonguldak ilinin en büyük tabiat parklarından biridir. 250 hektarlık alan içerisinde doğal göletler, bitki örtüsü ve yürüyüş parkurları yer almaktadır. Ayrıca park içerisinde kamp alanları ve çocuk oyun alanları da vardır.

7. Kestaneci Kanyonu

Kestaneci Kanyonu, Alaplı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yürüyüş parkurları ve doğal güzellikleriyle ünlü olan kanyon, dağcılık ve doğa sporları için ideal bir yerdir. Kanyon içerisinde piknik alanları ve kamp alanları da yer almaktadır.

8. Hacı Bey Camii

Hacı Bey Camii, Alaplı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapıdır. Mimari özellikleri ile dikkat çeken cami, Alaplı’da gezilecek yerler arasındadır.

Sonuç

Alaplı ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve turistik mekanları ile ziyaretçilerini cezbeden bir yerdir. Yukarıda bahsedilen yerler, birkaç günlük bir tatil için idealdir. Alaplı’yı keşfetmek istiyorsanız, yukarıda yer alan yerleri ziyaret etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir