Anasayfa » Yazılar » nizipte gezilecek yerler?

nizipte gezilecek yerler?

Nizip’te gezilecek yerler hakkında bilgi veren rehberimizi keşfederek, tarih ve kültürün buluştuğu güzel şehrimizi keşfedin. Nizip Kalesi, Belkıs Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Tarihi Konak ve daha birçok yer ile tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Nizip’te Gezilecek Yerler

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi, Nizip’e sadece 20 dakika mesafede yer alan tarihi bir kale. Kale, tarih boyunca birçok kez istila edilmiş ve restore edilmiştir. Üst kısmındaki manzarası ile ünlüdür.

Nizip Mozaik Müzesi

Nizip Mozaik Müzesi, Antep Mozaik Müzesi’nin bir kolu olarak açılmıştır. Müzede Roma dönemine ait birçok mozaik bulunmaktadır. Mozaiklerin işçiliği oldukça dikkat çekicidir.

Memba Sulama Kanalları

Nizip’in tarımı geliştirmek için yapılmış olan Memba Sulama Kanalları, yemyeşil bir manzaraya sahiptir. Kanalların yanında yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kanallar üzerinde tekne gezintisi yapmak da mümkündür.

Kargamış Antik Kenti

Nizip’e 2 saatlik bir mesafede yer alan Kargamış Antik Kenti, Mitra Tapınağı ile ünlüdür. Kentte ayrıca Roma tiyatrosu, agora ve stadyum da bulunmaktadır. Tarihi seviyorsanız mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Nizip Kapalı Çarşı

Nizip Kapalı Çarşı, yerel ürünleri satın alabileceğiniz popüler bir çarşıdır. Gaziantep mutfağına özgü baharatların yanı sıra, geleneksel el sanatları ürünleri de satılmaktadır. Çarşıda pazarlık yapmadan alışveriş yapmayın.

Karaboğazı Şelalesi

Nizip’e 1 saat mesafedeki Karaboğazı Şelalesi, doğal güzellikleri ile ünlüdür. Şelale, kanyonun ortasından akan Murat Nehri ile birlikte görülmeye değerdir. Şelalenin etrafında yürüyüş yapabilirsiniz.

Nizip Kervansaray

Nizip Kervansaray, Nizip’in tarihi dokusunu yansıtan bir yapıdır. Osmanlı döneminden kalma kervansaray, restore edilerek müze haline getirilmiştir. Kervansarayda yer alan restoran, yöresel yemekleri tadabileceğiniz bir mekandır.

Orduzu Pınarbaşı Mesire Alanı

Nizip’e 30 dakika mesafedeki Orduzu Pınarbaşı Mesire Alanı, piknik yapmak ve doğada vakit geçirmek için ideal bir yerdir. Bu alan, Gölbaşı’ndaki Orduzu Mesire Alanı ile birlikte en popüler mesire alanlarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir