Anasayfa » Yazılar » başakşehir de gezilecek yerler?

başakşehir de gezilecek yerler?

Başakşehir’de gezilecek yerlerin en güncel listesiyle karşınızdayız! Tarihi ve turistik mekanlar, doğal güzellikler, alışveriş ve yeme içme alternatifleriyle Başakşehir’e yapacağınız gezide keyifli anılar biriktireceksiniz. Hemen keşfedin ve seyahatinizi planlayın!

Başakşehir’de Gezilecek Yerler

1. Başakşehir Kulesi

Başakşehir Kulesi, İstanbul’da bulunan 40 katlı bir gökdelen olup, şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenler için iyi bir alternatif olabilir.

2. Fatih Camii

Fatih Camii, Türkiye’nin en büyük camilerinden biridir ve mimarisi ile dikkat çeker. Burada tarih ve İslamiyet hakkında önemli bilgiler edinebilirsiniz.

3. TEM Park

TEM Park, Başakşehir’de bulunan bir eğlence parkıdır. Burada hem çocuklarınızla eğlenebilir hem de doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

4. Kayabaşı Göleti

Kayabaşı Göleti, sakin bir doğa alanı olup, piknik yapmak ve yürüyüş yapmak için harika bir yerdir.

5. Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, 50 hektarlık bir alana yayılmış bir bahçedir. Burada çeşitli bitki türlerini görebilir ve doğayı yakından inceleyebilirsiniz.

6. Güvercintepe Tabiat Parkı

Güvercintepe Tabiat Parkı, Başakşehir’de bulunan bir tabiat parkıdır. Burada doğaya yakın bir ortamda dinlenebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.

7. Aydos Ormanı

Aydos Ormanı, İstanbul’un en büyük ormanlarından biridir. Burada yeşilin içinde yürüyüş yapabilir ve doğayla iç içe olabilirsiniz.

8. Başakşehir Çağdaş Sanat Merkezi

Başakşehir Çağdaş Sanat Merkezi, Başakşehir’deki en önemli sanat merkezlerinden biridir. Burada sanat eserlerini inceleyebilir ve sergileri ziyaret edebilirsiniz.

9. Başakşehir Living Lab

Başakşehir Living Lab, Başakşehir’de bulunan bir araştırma ve geliştirme merkezidir. Burada geleceğin teknolojilerini yakından takip edebilirsiniz.

10. TEMA Vadi Parkı

TEMA Vadi Parkı, Başakşehir’de bulunan bir parktır. Burada doğal yaşamı yakından inceleyebilir ve yeşil alanların tadını çıkarabilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen yerler, Başakşehir’de gezilip görülmesi gereken en önemli yerlerden bazılarıdır. İstanbul’u daha farklı bir açıdan keşfetmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir