Anasayfa » Yazılar » erikli gezilecek yerler?

erikli gezilecek yerler?

Erikli’de gezilecek yerler listesiyle keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekânları keşfedin. Erikli’de nerede gezilir, ne yapılır, hangi yerler ziyaret edilmeli; en güncel tur rehberimizde sizlerle.

Erikli Gezilecek Yerler

Kumsallar

Erikli, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı bir tatil beldesi olarak bilinir. Tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasında kumsallar yer almaktadır. Uzun sahiller ve güneşli havası ile Erikli Kumsalı güzel bir yaz tatili için birebirdir.

Erikli Camii

Erikli, tarihi yapılarıyla ünlü bir tatil beldesidir ve Erikli Camii bu yapıların en önemlilerinden biridir. Osmanlı mimarisi ile inşa edilmiş olan camii oldukça büyüleyicidir. İçindeki detaylar ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Troya Antik Kenti

Erikli’nin yakınlarında bulunan Troya Antik Kenti, çok sayıda turistin ilgisini çekmektedir. Antik kentin kalıntıları bölgede bulunmaktadır. Bu eşsiz alanın, tarihin izlerini görebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Babakale Kalesi

Bir başka tarihî yapı olan Babakale Kalesi, Erikli’de gezilecek yerler arasındadır. Ege’nin incisi Çanakkale ilimize bağlı olan Babakale Kalesi, tarihi dokusu ile ziyaretçilerine keyifli anılar sunmaktadır.

Lüleburgaz Bağları

Erikli’nin yakınlarındaki tarihi şehirlerden Lüleburgaz, muhteşem üzüm bağları ile tanınmaktadır. Bağlarda yapılacak turlarla, mis kokulu bağlarda gezebilir ve ziyafet çekebilirsiniz.

Kıyıköy Pehlivan Usta Çilingir Çikolata Atölyesi

Lezzet tutkunlarının ilgisini çekecek bir diğer yer ise Kıyıköy’de bulunan Pehlivan Usta Çilingir Çikolata Atölyesi’dir. Burada yapılan doğal çikolatalar, zanaatkârlığın en güzel örneklerinden biridir.

Sonuç

Erikli’nin gezilecek yerleri arasında tarihi yapıları, sahilleri ve doğal güzellikleriyle Tatilcilerin ilgisini çeken birçok seçenek mevcuttur. Tarihi ve doğal dokusu bu beldede sizi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir