Anasayfa » Yazılar » harami yaylası?

harami yaylası?

Harami Yaylası, güzelliğiyle dikkat çeken bir doğal yaşam alanıdır. Piknik yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak, çadır kurmak için ideal bir yer olan Harami Yaylası hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Harami Yaylası: Doğal Güzellikler ve Tarihî Bir Yer

İki dağ arasında yer alan güzel bir yayla olan Harami, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve manzarasıyla dikkat çekmektedir. Bu yazıda Harami yaylası hakkında genel bilgiler ve ziyaretçilerin faydalanabileceği bilgiler yer almaktadır.

Harami Yaylası Hakkında Bilgiler

Konumu

Harami yaylası Rize ilinin İkizdere ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Yayla, Huser Yaylası ve Ormanlar Yaylası arasında iki dağ arasında yer almaktadır.

Yüksekliği

Harami yaylasının deniz seviyesinden yüksekliği 1800 metredir.

Doğal Güzelikleri

Harami Yaylası, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Bölgede birçok çiçek türü ve yaban hayatı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra şelaleler ve göletler de yaylanın güzelliklerindendir.

Tarihî ve Kültürel Miras

Kale Kalıntıları

Harami yaylasında kalenin kalıntıları bulunmaktadır. Bu kalenin Osmanlı döneminde yapıldığı düşünülmektedir.

Yayla Evi

Bölgede yer alan yayla evi, tarihî bir yapıdır ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.

Yayla Festivali

Her yıl düzenlenen Harami Yayla Festivali, yöreye özgü müzik ve dans gösterileri, yöresel yemekler ve el işi ürünleri gibi etkinlikleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır.

Harami Yaylasına Nasıl Gidilir?

Harami Yaylasına İkizdere ilçesi üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Yaylaya araçla ulaşım mümkündür. Rize Merkez’den yaklaşık 60 km ve İkizdere ilçesinden ise yaklaşık 18 km uzaklıktadır.

Sonuç

Harami Yaylası, doğal güzellikleri, tarihî kalıntıları ve kültürel mirasıyla gezilebilecek güzel yerlerden biridir. Yaylayı ziyaret edenler, doğanın içinde dinlenerek tarihî ve kültürel mirası keşfedebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir