Anasayfa » Yazılar » eğriova yaylası?

eğriova yaylası?

“Eşsiz doğal güzelliğiyle göz kamaştıran Eğriova Yaylası, doğa tutkunlarının kaçırmaması gereken bir yer. Siz de doğanın içinde huzurlu bir kaçamak için Eğriova Yaylası’nı tercih edebilirsiniz.”

Eğriova Yaylası

Eğriova Yaylası, Türkiye’nin Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde yer alan bir yayladır.

Bölgenin Coğrafi Özellikleri

Eğriova Yaylası, 2000 metre yüksekliğiyle Trabzon’un en yüksek yaylalarından biridir. Çaykara ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Yaylanın doğusunda Soğanlı Dağı, batısında Haldizen Dağı ve kuzeyinde Küçük ve Büyük Kavron dağları bulunmaktadır.

Yaylanın Özellikleri

Eğriova Yaylası, zengin bitki örtüsü ve nadir hayvan türleriyle dikkat çekmektedir. Yaylada sığır ve koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ayrıca yayla turizmi de gelişmektedir. Bölgede yürüyüş, doğa yürüyüşü, piknik gibi aktiviteler yapılmaktadır.

Eğriova Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Eğriova Yaylası’na ulaşım, Trabzon il merkezinde bulunan otogardan hareket eden Çaykara minibüsleriyle sağlanmaktadır. Daha sonra minibüslerle yaylaya çıkılabilir.

Eğriova Yaylası, doğal güzellikleriyle ve zengin flora ve fauna çeşitliliğiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Yayla turizmi ile birlikte bölgedeki ekonomik faaliyetler de canlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir