Anasayfa » Yazılar » Türkiye’de Kamp Yapılacak Yerler

Türkiye’de Kamp Yapılacak Yerler

Türkiye’de Kamp Yapılacak Yerler

Dört bir köşesi cennet vatanımızın gezilecek bir çok yeri olduğu gibi buraları gezerken birde bir süre boyunca motivasyon amaçlı konaklayarak kamp yapabileceğiniz yerleri’de bol bol mevcuttur. Türkiye’nin en güzel kamp yerlerini ve kamp yapılmaya müsait yerlerin sizinde çok beğeneceğini düşündüğümüz en güzellerini listeleyerek bilgilendirmek istedik. Doğu Anadolu’dan Marmara bölgesine kadar Batı ve Doğu olmak üzere Türkiye’nin her yerinde kamp yapılacak yerler vardır.

Türkiye’deki En Güzel Kamp Alanları

Doğanın içinde gerçek anlamda kendinizi özgür ve hür hissedebilmeniz için en önemli aktivitelerden birisi kesinlikle kamp yapmaktır. Bir yandan çok güzel ve şaibeli bir seçim olarak karşımıza çıksa’da kamp her yerde müsait ve rahatça yapabileceğiniz bir etkinlik olmadığı için Türkiye’deki en güzel ve izin verilen uygun kamp alanlarını bilmeniz gerekmektedir.

Salda Gölü / Burdur

Burdur’un inanılmaz doğasının getirisi olan Salda Gölü, hem tertemiz suyu hemde kumsalı ile kamp yapmaya müsait bir yerdir. Yeni başlayan ve doğada ne yapacağını tam olarak bilemeyen kişiler için favori seçim olmasa’da orta ve ileri düzeydeki kamp severler için kesinlikle doğanın tadını alabilecekleri bir alandır. Çevresindeki ormanlık alan sayesinde kamp kültürünü sonuna kadar yaşama imkanınız var. Fakat Salda Gölü’ne girmeden önce gölün içindeki su yılanlarına karşı fobiniz varsa su yılanları ile karşılaşmanız mümkün olduğu için tekrar düşünmelisiniz.

Spil Dağı Milli Parkı / Manisa

Ege bölgesinde önemli bir konumu olan Manisa’nın Spil Dağı yamaçlarında Spil Dağı Milli Parkı içerisinde kamp kurabilirsiniz. İzmir ve Manisa’nın arasında kalan ve İzmir merkezden araçla 48 kilometre kara yolu ile ulaşabileceğiniz mis gibi bir kamp alanıdır. Kokusu, havası ve soğuğu sevenler için biraz daha yabani bir ortam sağlayacak olan Spil Dağı sizleri bekliyor. Bölgenin öne çıkan şeyi ise Spil Dağı yamaçlarında nesli tükenmekte olma tehlikesi yaşayan yabani atları ile karşılaşmanızdır.

Sazlıca Plajı / İzmir

İzmir’in Foça ilçesindeki Sazlıca Plajı kesinlikle kamp kurma deneyimi yaşamak için güzergah olabilir. Plajın içerisinde kamp alanlarının düzenli bir faaliyet içerisinde kurulup yönetildiği 3 adet kamp alanı bulunmaktadır. İsteyenler hangi bölgeyi daha çok isterse bu üç kamp alanından birinde kurulabilirler. Sazlıca plajının içerisinde kamp kuracağınız için dezavantajlarından birisi olarak yalnız değilsiniz. Yalnız değilsiniz sözümüzden kastımız yaz mevsiminde günü birlik plaja akın edenler dolayısıyla kamp keyfinizi ve kamp ruhunu tam olarak yaşayamama ihtimaliniz var. Foça’nın denizinde her istediğiniz saniye sevdiklerinizle yüzme gibi büyük bir alternatifi’de katmadan olmaz. Suyu her ne kadar soğuk olsa’da yazın en sıcak zamanlarında vücudunuza ilaç gibi gelecektir.

Belgrad Ormanı / İstanbul

Küçük Türkiye diye adlandırılan en çok nüfusa sahip şehrimiz İstanbul’da Belgrad Ormanı içerisi kamp kurmak için müsaittir. Kamp yaparken ateş kullanmanız durumunda ormana zarar verecek ve yangın çıkartabilecek hareketlerden kaçınmalısınız.Ormanın içinde tabelalar ile patikaları takip ettiğinizde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir çok alternatifi bulabilirsiniz.

Ömerli Barajı / İstanbul

İstanbul’da kamp yapabileceğiniz bir diğer alan ise Ömerli Barajı yakınındaki kamp alanlarıdır. Yemyeşil doğa manzarasına karşı balık tutma, yürüyüş parkurları ve bu parkurları geçerken aynı zamanda dağ yürüyüşleri’de yapılabilir. Suyun yeşil ile birleşiminden inanılmaz bir görüntü ortaya çıkmış.

Frig Vadisi / Kütahya

Tarihin arasında, Frigyalıların kurduğu ve yüzyıllar boyunca yaşadığı tabiatın içinde kendinizi bir Frig insanı gibi hissetmenize olanak sağlayan kamp alanıdır. Kütahya ile Afyonkarahisar arasında Frig yolunu keşfederken aynı zamanda yorulduğunuzda kamp kurup dinlenebilirsiniz. Neredeyse her yerinde kamp kurabileceğiniz yürüyüş bölgesinde bisiklet turları, faytonlar ile gezme etkinliği, çevresindeki eski mi eski olan köyleri ziyaret ve bir çok keşif yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte rüya gibi bir macera geçirmek istiyorsanız en ideal kamp alanı ve rotası olabilir. Yabancılık çektiğiniz durumlarda bu rotanın mobil uygulamasından faydalanıp tekrardan rotanızı oluşturabilirsiniz. Mobil uygulama’da kamp yapmanız ve yolunuzu bulmanız için yeterli olmuyorsa Frig yolu dergisini ve kitabını okuyarak keşfe çıkabilirsiniz. Yol boyunca bol bol kamp kurup gerilimli geceler geçirecek ve Frigyalıların şifrelerini çözeceksiniz.

Şeker Kanyonu / Karabük

Profesyonel bir kamp hayatınız varsa doğa ile tam anlamıyla iç içe olabileceğiniz fakat aynı zamanda’da güvende olabileceğiniz nadir yerlerden biri Şeker Kanyonu’dur. Kanyonun içindeki mesire alanında güvenle kamp yaparken Türkiye’deki sayılı doğal ve dokunulmamış ormanlarında keşfe çıkabilirsiniz. Çevresindeki yamaçlarda trekking yapmanın keyfine varmak gerçekten bir doğa arkadaşı olanlar için büyük bir keyif. Karabük’ün şehir merkezinden 53 dakika’da 46 kilometre uzaklığı aştığınızda buraya varabilirsiniz. Şeker Kanyonu içerisinde bir çok bitki ve hayvan popülasyonu barındırmaktadır. %95’ine yakın oranla hiç dokunulmamış ekosistemin içinde tamamen “doğal” bir kamp alanıdır.

Kelebek Vadisi / Muğla

Burayı bir çoğunuz biliyorsunuzdur, Muğla’nın cennet gibi tatil yeri Kelebek Vadisi her şeyiyle kusursuz bir tatil yeri. Aynı zamanda el değmemiş ormanları ile kamp alanı olmaya’da müsait bir yer. Hemde kamp kurmaya müsait olduğu için çok yönlü ve kusursuz olmasını daha’da üstüne basa basa bizlere gösteriyor. Yunan mitolojisi temalı filmlerde yukarıdan çekimlerinden sonra teknolojinin’de gelişmesi ile İnstagram için 50 metre yukarıdan manzarasına karşı çok iyi objektifler çıkartabilirsiniz. Kelebek Vadisin’de yapacağınız kampta halat ile tırmanışlar ve heyecanlı trekkingler sizi bekliyor.

Darlık Barajı / İstanbul

50 metre derinliği ile yeşil alanın geceleyin büyüleyici görüntüsünü’de içine almış Darlık Barajı, Şile yolu üzerinde inanılmaz bir kamp alanıdır. Henüz yeni yeni alışanlar için başlangıç seviyesinin bir tık yukarısında olan kamp yeri olarak görülse’de günübirlik kamp için İstanbul’da oturuyorsanız ilk üç seçenek arasına girer. WC ve su ihtiyacınızı karşılamanız için çeşme gibi önemli unsurlar burada bulunmamaktadır. Lakin balık tutmak ve bisikletinizle turlamak için müsaittir. Etrafta gezen çakallardan dolayı endişeli ve zor bir gece geçirebilirsiniz fakat ormanın içinde geceleyin dolaşmadıkça büyük bir tehlike arz etmemektedir.

Olimpos Kamp Alanı / Antalya

Kumluca üzerinde bulunan Antalya’nın meşhur kumluca sahilinde ve Yunanlıların hatta Perslilerin buraya kalıntılarını bıraktığı Olimpos antik kenti yakınlarında yer almaktadır. Çevresindeki tarihi ve turistik bir çok yapı sebebiyle hem yürüyüş yapabileceğiniz hemde aynı zamanda gezmiş sayılacağınız temiz bir kamp yeridir. Sahil kesiminde kurulmak yasak olsa’da ormanlık bölgelerde kendinizi iyi hissettiğiniz bir yerde çadır kurabilme imkanı mevcuttur.

Bozcaada / Çanakkale

Hem ücretli hemde ücretsiz kamp yapabileceğiniz bir çok firmanın güvencesinde olan Bozcaada, ailenizle birlikte gitmek için favori seçenektir. Yaz mevsiminde ülkenin dört bir yanından İstanbul ağırlıklı olmak üzere yüzlerce ailenin buraya kamp için geldiğini görebilirsiniz. Aynı zamanda adaya çok uzak olmayacağınız için İzmir Foça’yı aratmayan Rum mahallelerini, şarap fabrikalarını görebilirsiniz.

Çamlıdere / Ankara

Çamkoru Tabiat Parkı ve Aluçdağı Milli Parkı başta olmak üzere birden fazla seçeneği olan Ankaralıların gölet yerlerin kıyısında kamp yapma imkanı bulunmaktadır. İç Anadolu’nun alışılagelen bitki örtüsünün içinde Ankara doğasını tatmak isteyenler için ideal yer Çamlıdere’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir