Anasayfa » Yazılar » Toskana Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Toskana Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Toskana Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

İtalya’nın gezilecek yerleri bitmiyor.Roma’dan sonra Toskana eyaleti doğanın bin bir güzelliğinin bulunduğu yer olarak listenin başına oturuyor.Bu eyalette İtalyanların asırlardır değişmeyen kültürlerini görebilir, geleneksel hatta yöresel yemeklerini köylüsünden yiyebilirsiniz.Aynı zamanda Toskana’nın muazzam doğal görüntüsüne sahip tarlalarında dolaşıp merkezindeki asırlara boyun eğmiş tarihi eserlerini ziyaret edebilirsiniz.Dediğimiz gibi, Toskana’da yapılacak çok şey ve gezilecek çok yer var ! Hepside birbirinden güzel mükemmellikte.Şarabın resmen çıkış yeri olarak nitelendirilir.Toskana şarabı ve diğer kültürlere göre İtalyan kültürü ile ünlü bir yerdir.

Toskana Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kültürü ile nesilden nesle Toskana’nın geleneklerini bizlere aktaran Monteriggioni’den yaptıkları Şarap meşrubatlarıyla eğlenceli gecelere vesile olan Siena’ya kadar bir çok gezilip görülmesi gereken yer var.

Piazza Della Signoria

Toskana şehrinden başlamak en güzel seçenektir.Diğer yerlerini gezmek için size yol açacaktır ki zaten şehrin merkezi Rönesans’ın tarihine kapılarını açıyor.Dini ve hayatı yaşam özgürlüğünü benimseyen Floransa’da Toskana bulunduğu için listemize eklemesek olmazdı.

Elba Adası

Ülkemizde bulunan Salda Gölü ile benzer renge sahip Elba gölüne uğramakta tatil için mantıklı bir yer.Eski püskü boyalarla desenlenmiş binalarından, açık ve şeffaf maviye çalan Elba gölü rengiyle inanılmaz bir tatil yeridir.Adanın içinde Medici kalesini’de görün derim.Medici ırkının yemeklerinin tatsız tuzsuz olmasını gideren Tuz Kalesi olarak’da adlandırılır.Bu kale yemeklere katılan tuzun sembolüdür.O zamanlarda tabi ki sadece yemekler için değil bir çok sanayide kullanılıyordu.Piyasa değeri altın gibi yüksekti ve Tuz sayesinde Toskana zenginleşmiştir.

Montepulciano

Rönesansın şehir olmuş hali.Montepulciano Toskana içinde kesinlikle gezmeniz lazım olan bir şehirdir. Antik kent ünvanını dahi hiç sorgulanmadan alabilir. 1500 yıllarında kurulmuş olan bu kent, Rönesans’a gönül vermiş halkıyla bilinirdi. Rönesans ve Reforma çok bağlı oldukları için Katolik Kiliseleri, sokaklarındaki gizemli yerleri ve keşfedilmeyi bekleyen evleri ile gizem saçıyor. Biliyorsunuz ki o dönemlerde Kiliselerin içinde ve insanların yaptığı sanat eserlerinde, gündelik hayatlarında kullandıkları şifreli aletler yaygındı. Bu kültür serüveni baskın olduğu için içerisinde çok esrarengiz şeyler barındırıyor bu kent.

Medici Villaları ve Medici Bahçeleri

Buranın aydınlanmanın ve özgürlüğün beşiği olduğundan bahsetmiştik ve devam ediyoruz. Dünyaca ünlü meşhur Medici Villaları ve villalara bağlı olan muazzam güzellikteki bahçelerini görmelisiniz. Rönesans zamanında popüler bir bahçe yapma etkinliği vardı.Toskana büyük dükü için Niccolo Tribolo İtalyan mimarı Medici’nin ilk yaptığı villadan ve bahçeden sonra onu biraz daha geliştirerek büyük bir alana yayılmasında öncü oldu.

Arezzo

Toskana’da başka bir yer daha.Arezzo içinde Kiliseler, tarihi manastırlar ve halkının düzenli olarak yaptığı Festivallerle doludur.Arezzo’nun ünlü Arezzo Meydanı görülmeye değer mimarisi ile ön plana çıkıyor. 900 yıllık San Donatus Katedrali tarihi ile Toskana’daki muhafazakar Hristiyanların bir numaralı konağı olmuştur.Arezzo resim festivali, Arezzo koro müzik yarışmaları ve Arap atlı yarışması başlıca festivalleri arasındadır.Özellikle Arap Atlı yarışması dünyaca ünlü bir yarışma olarak biliniyor.Arap atı ırkına sahip atların üzerine krallıkların sembolü yerleştirilerek mızraklarla vurulup kazanana ödül verilen yarışma her yıl düzenlenmekte.

Pisa Kulesi

Yamuk olması ile meşhur olan asırlık Pisa kulesi’de Toskana bölgesinin içindedir.Şuradan Pisa Kulesi Neden Eğridir ? sorusuna cevap bulabilirsiniz.Her yıl milyonlarca turistin önünde sanki kuleyi yıkıyormuş gibi poz verip fotoğraf çektirdiği Pisa Kulesi Toskana’nın en meşhur yapıları arasındadır.

Uffizi Galerisi

Sanat eserlerini Rönesans döneminde çılgınlar gibi yapan Toskana ahalisinin portre koleksiyonları burada bulunuyor.İçinde birbirinden güzel Toskana kültürünü ve olaylarını konu alan resim portreleri var.Özellikle bölgenin Medici ailesine bağlı olması sebebiyle Medici’nin yaptığı resim portreleri oldukça dikkat çekiyor.Sanat ve zariflikle bilimin, güzelliğin ışığını parlatan Mediciler burada son derece sevilmekte.Mimar Vasari aynı zamanda sanatla yakından ilgilenen bir adamdı.Mimarlığını ve sanatkarlığını şimdiki zamanın Uffizi Galerisi olacak binada gösteren Vasari, şuanda galeri olan binasının içinde bir çok koleksiyona sahip.

Piazzale Michelangelo

İstanbul’daki Galata Kulesi ve Kız Kulesi gibi Piazzale Michelangelo ve Ponte Vecchio’da sanki bir aşk yaşamaktadır. Rönesans döneminin en önemli isimlerinden Michelangelo’nun anısına yapılan Piazzale Michelangelo, Toskana gezilecek yerler listesinde yer alma hakkına sahip oluyor. Michelangelo’nun derin anlam içeren zarif heykelleri, o günün olayları ve gündelik yaşamda olan şeyleri çizdiği portreleri ve daha yaptığı bütün sanat eserlerinin müzesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir