Anasayfa » Yazılar » Sedef Adası Gezi Rehberi

Sedef Adası Gezi Rehberi

Sedef Adası Gezi Rehberi

Günübirlik tatilcilerin noktası olan ve Prens Adaların en küçüğü ve en güzeli olan Sedef Adası, İstanbul’un bunaltıcı hayatından kaçmak isteyenlerin uğrak yeridir. Diğer adalara nazaran ada içerisinde fayton ve bisiklet bulunmamaktadır. Çantalarınızı ayarlayıp hemen yola koyulacağınız Sedef Adasında neler yapılır yakından bakalım.

Sedef Adasında Neler Yapılır ?

Şehir içerisinde hasret kaldığımız temiz havayı burada ciğerlerine çekerek huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz.Sedef Adasının büyük bir bölümü özel mülkiyet olduğu için gezilecek çok fazla yer yoktur.Doğa yürüyüşüne çıkarak adayı 1 saate gezip  bir çok doğal güzellikleri görebilirsiniz.Doğa yürüyüşünden sonra serinlemek için Sedef Adasında bulunan plajlarda güneşlenip denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Club Sedef veya Elio Sedef içerisinde bulunan restoranlarda deniz manzarası eşliğinde Sedef Adasında bulunan lezzetleri tadabilirsiniz.

Sedef Adası Plajlar

Prens Adaları olarak en küçük 5. ada olan Sedef Adası gezilecek çok fazla yer olmadığı için plajlarında eğlenebilirsiniz.Ada içerisinde 3 adet plaj bulunmaktadır.Plajların giriş ücretlerini ve nerede olduklarını sizler için hazırladık.

Club Ada Sedef

Günü birlik tatilin ve eğlencenin en iyi geçtiği yer olan Club Ada Sedef , en nezih plajlardan biridir.Sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız burası tamda sizlere göre ayrıca yeme-içme, deniz ve eğlenceyi bir arada sunmaktadır. Ayrıca burası gece hayatı ile oldukça ünlüdür.Eğer geceleri eğlenmek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Club Ada Sedef Giriş Ücreti

Hafta içi30 TL
Hafta sonu50 TL

Club Ada Sedef Çalışma Saatleri

Plajı sabah 08:00 ile akşam 20:30 arasında hizmet vermektedir.

Sedef Adası Plajı

Adanın büyük bir bölümünü kaplayan plaj, 3000 metrekarelik  kapalı olarak toplamda 5000 metrekarelik alanda ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Adanın en uygun fiyatlı plaj yeri olan Sedef Adası Plajında 800 adet şezlong bulunmaktadır. Yer sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla güneşlenebilirsiniz.Ayrıca içerisinde bulunan su kaydırağı çocukların ve sizlerin eğlencesi olacaktır. Adaya geldiğinizde mutlaka bu plaja uğramayı ihmal etmeyin.

Sedef Adası Plajı Giriş Ücreti

Hafta içi15 TL
Hafta sonu25 TL

Sedef Adası Plajı Çalışma Saatleri

Plaj çalışma saatleri saat 08:00 ile 20:30 arasında sürmektedir.

Elio Sedef Beach

Adanın en özel plaj yerlerinden olan  Elio Sedef Beach, gün içerisinde sadece 300 kişiye hizmet vermektedir.Plaj içerisinde  denize girip güneşlenebilecek, barda bir çok içecek bulabilirsiniz. Ayrıca ormanlık alan içerisinde bulunduğu için büyük restoranlar ve localar bulunmaktadır.Bir çok aktivite yapabileceğiniz bu plajda gün boyunca eğlenebilirsiniz.

Elio Sedef Beach Giriş Ücreti

Hafta içi30 TL
Hafta sonu50 TL

Elio Sedef Beach Çalışma Saatleri

Beach çalışma saatleri sabah 08:00 ile 20:30 arasındadır.Ziyaretçilere bu saat aralıklarında hizmet vermektedirler.

Sedef Adası Nerede ve Nasıl Gidilir ?

İstanbul’un karşısında Büyükadanın sağ tarafında yer alan Sedef Adasına ulaşım oldukça kolaydır. Büyük Adaya 5 dakikalık , Kartal İskelesine 10 dakika, Bostancı İskelesine ise 25 dakikalık bir mesafede bulunmaktadır.

Nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Kartal ile Bostancı üzerinden vapurlara binerek buraya ulaşabilirsiniz.Ancak vapurların belirli bir saati olmadığında vapur dolana kadar beklemek durumunda kalabilirsiniz.Benim tavsiyem  buraya Büyükada üzerinden geçerek çok daha kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

Sedef Adası Konaklama

Ada içerisinde ne yazık ki çok fazla konaklama tesisi bulunmamaktadır.Bir iki otel butik otel bulunmaktadır.Bu otellerde geceliği 350 ile 1500 TL arasında fiyatlar bulundurmaktadır. İstanbul’dan kaçıp tatil yapmak için gelebileceğiniz harika bir rota olan Sedef Adasında konaklayarak tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir