Anasayfa » Yazılar » Şarm El Şeyh Gezilecek Yerler

Şarm El Şeyh Gezilecek Yerler

Şarm El Şeyh Gezilecek Yerler

Mısır’ın sevilen tatil kentleri arasında yer alan Şarm El Şeyh aynı zamanda bulunmuş olduğu bölgede en başarılı şehir konumunda yer almaktadır. Ayrıca şehir UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü tarafından barış ve güzellik unsuru göz önüne alınarak dünya’nın en iyi şehri kabul edilmiştir. Doğa güzelliklerinin yanı sıra politik konumu ile de oldukça büyük öneme sahip olan Şarm El Şeyh gezilecek yerler listenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Kızıldeniz’de Bir Şehir Şarm El Şeyh

Şarm El Şeyh seyahatinize Kızıldeniz’in çeşitli balıklarını keşfederek başlayabilirsiniz. Dünya’nın en güzel su altı manzarasına sahip olan Şarm El Şeyh mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Develerle tanışmak ya da Bedevilerin hayatlarından kesitler öğrenmek isterseniz de çöl gezisine katılmanız yeterli olacaktır. İşinizi çölde tuzlu fıstık satmaya benzetmeden sağlama alıp listenizi de ona göre planlamanız daha iyi olacaktır.

St. Catherine Manastırı

Manastır Mısırda yer alan Sina Dağı‘nın eteklerinde konumlanmıştır. Manastırın korunmasında rol oynayan manastır çevresinde yaşayan Müslüman Bedevi Araplar olmaktadır. Manastırı korumalarının karşılığında da manastırdan destek görmüşlerdir. Manastır içerisinde Hristiyan el yazma ve ikonlarına rastlamak mümkündür. Ayrıca yapının mimarisinde de Bizans‘ın izleri görülmektedir. Aynı zamanda bölgenin bulunmuş olduğu yer üç büyük dünya dini adına kutsal sayılmaktadır.

Na’ama Bay

Işıltısı ile gözleri kamaştıran Na’ama Bay’da alışveriş keyfi bir başka olmaktadır. Hediyelik eşya için oldukça fazla seçenek olmasının yanı sıra pazarlık ile de uygun fiyata alabileceğiniz birçok seçenek yer alıyor. Birçok yerel kafelerin de bulunması alışveriş molanıza keyif katmak için sizleri bekliyor. Şarm El Şeyh gezilecek yerler listenizde yer vererek bir şeyler almasanız dahi ışıltılar arasındaki bu caddede seyahatinize renk katabilirsiniz.

El Sahaba Mosque

El Sahaba Mosque Camii‘nin gece gün yüzüne çıkan o muhteşem görüntüsü sizleri büyülemeye yetecektir. Eski pazar‘ın olduğu yere inşa edilmiş olan camii abdest alanı da sayılırsa üç katlı bir yapı olarak karşınıza çıkmaktadır. Huzuru ararken bulmanızı sağlayacak bu camii muhakkak görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Ras Muhammed Milli Parkı

Dünya üzerinde de büyük üne sahip olan Ras Muhammed Milli Parkı aynı zamanda dalış noktası olmasından dolayı da oldukça popüler konumda yer almaktadır. Mısırlılar‘ın deyimine göre burası Avrupa’da yer alan Büyük Mercan Refisi‘nden sonra dalınacak en güzel park unvanını taşımaktadır. Parkta yaklaşık olarak binin üzerinde balık türüne rastlamak mümkünken, yumuşak ve sert mercan türleri de burada yer almaktadır.

Sina Dağı

Sina Dağı tüm dinler tarafından kutsal kabul edilen ve aynı zamanda da Şarm El Şeyh‘in yakınlarında yer alması ile ulaşım açısından kolay bir dağ olmaktadır. Şarm El Şeyh gezilecek yerler arasına Sina Dağını da ekleyerek dağın üzerinde yer alan Baba Oğul ve Kutsal Ruh Şapeli‘ni de görmeniz mümkün olacaktır. Buradan sizlere sunulan bir diğer seçenek de Aziz Katerina Manastırını ziyaret etme şansınızın da olduğu yönündedir.

The Heavenly Cathedral

The Heavenly Cathedral girişinde güvenlik önlemlerinin bir hayli sıkı olduğunu sizlere belirtmiş olalım. Burası temiz olmasının yanı sıra mimarisi ile de oldukça büyüleyici bir yapı olmaktadır. Mekanın iki ressam tarafından yapılmış olduğu söylenirken akşam saatlerinde yanan ışıkları ile daha göz alıcı göründüğünü söylemek mümkündür.

Sihirli Göl

Hayatınızda hiç tuz banyosu yapmadıysanız süt banyosunu rutinini kırarak Magic Lake‘de yani Sihirli Göl’de adeta tuz banyosu yapma fırsatınız bulunuyor. Göl’ün en önemli özelliği ise tahmin edeceğiniz üzere suyunda bulunan tuzun deniz suyundakine oranla bir hayli fazla olmasıdır. Sizlerde göl’ün sihrini daha yakından keşfetmeye davetlisiniz.

Sharm Papyrus Museum

Kağıttan yapılmış her türlü şekillerin sergilendiği bu müze oldukça ilginç görünmektedir. Kağıdın eski ve yeni her halini görebileceğini Sharm Papyrus Museum‘ da aynı zamanda oldukça farklı eserlere şahit olacaksınız. Eğlenirken öğrenme imkanı da sunan müze kağıt yapım aşamalarını da sizlere aktarmaktadır. Şarm El Şeyh gezilecek yerler arasında listenizi yazmış olduğunu o kağıdın yapım aşamaları ve binlerce türünü müzede keşfedebilirsiniz.

Tiran Adası

Dalış tutkunu iseniz Tiran Adası sizler için vazgeçilmez olacaktır. Sadece dalış tutkunları için değil, adada düzenlenen tekne turları da ziyaretçilerinin güzel vakit geçirmelerini sağlıyor. Masmavi uzanan deniz koyunda denize girme imkanınız da yer alırken doğa manzarası adına da sizlere sunulan birçok güzellik yer almaktadır. Safari turu sonrası sizi serinletecek olan bu adada sizleri memnun kılacak pek çok şey bulacağınızdan eminiz.

Al Mustafa Mosque

Tasarımı ile oldukça beğeni toplayan Al Mustafa Mosque eski pazarın merkezinde yer almasının yanı sıra oldukça da temiz bir camii’dir. İçerisi de mimarisi‘nin etkili olduğu kadar büyük olması ile de göz kamaştırıcıdır. Kendinizi ziyaret sonrası dinlenmiş hissedeceğiniz bu camii görülmeye değer yerler arasında ilk sıralarda yer almalıdır.

King Tut Museum

Müze’den ziyade iki sütun şeklinde konumlanmış olduğu bilinse de ziyaretiniz esnasında sizi karşılayan büyük heykeller oldukça ilgi uyandırmaktadır. Şarm El Şeyh gezilecek yerler kapsamında sıradan bir müze olmamakta kitapçı ve hediyelik eşya satan dükkanlara da rastlamanız mümkün olmaktadır. Mısır’ın tarihini sizlere sunan King Tut Museum ziyaretçilerini bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir