Anasayfa » Yazılar » Sazova Parkı Nerede – Giriş Ücretleri Nedir?

Sazova Parkı Nerede – Giriş Ücretleri Nedir?

Sazova Parkı Nerede - Giriş Ücretleri Nedir?

Eskişehir’in gençler şehri olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.Bu gençler şehrine’de en iyi böyle bir eğlence alanı yakışırdı demek tamamen doğru olacaktır.Disney’in dünyaca ünlü eğlence alanına benzetilen yerli Sazova Parkı, Eskişehir’de hizmete açıldığı gibi şehirde bebek yaştan 70’li yaşlara kadar herkesin ilgisini çekti.Arkadaşlarınızla eğlenmek için gittiğinizde rüya gibi bir gün yaşama ihtimaliniz yüksek olan Sazova Parkın’da neler olduğunu, neler yapılacağı ve giriş ücretleri hakkında detaylı bir bilgi vermek üzere bu yazıyı yayımlıyoruz.

Sazova Parkı Nerede ?

İçerisinde bir çok oyun alanı, aktivite bölümü olan Sazova Parkı Eskişehirdedir.Merkez üzerinden Sazova Parkına mesafe yaklaşık 32 kilometre.Odunpazarı ilçesinden otobüslere bindiğiniz takdirde (Nerdeyse her otobüs gider.) rahatlıkla yarım saat içinde Sazova Parkı’na ulaşabiliyorsunuz.

Nasıl Gidilir ?

Otobüs ile Gidiş

İlçelerin her otobüs terminalindeki otobüslerle Sazova Parkı’na gidiş mevcuttur.Odunpazarın’dan kalkan otobüslere binerseniz yarım saatte varırsınız.

Arabayla Gidiş

Aracınızla bu parka gitmek çok basit olacaktır.Eskişehir’de yollar belediyenin güzel çalışması üzerine engebeli ve zor olmadığı için konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Sazova Parkı Giriş Ücreti

Gemi müzesi, Eskişehir hayvanat bahçesi, Eti Sualtı dünyası, Eskişehir Bilim deney merkezi, Esminyatürk, Sabancı Uzay Evi giriş ücretleri ve fiyatları aşağıda bir tablo halinde yazılmıştır.Kolaylıkla bakıp bütçenizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

YerNormal Bireyler
Masal Şatosu Seans30TL
Masal Şatosu Seans Dışı15 TL
Hayvanat Bahçesi35 TL
Eti Sualtı Dünyası (Hayvanat Bahçesi içinde)35 TL
Esminyatürk10 TL
Bilim Deney Merkezi30 TL
Korsan Gemisi10 TL
Uzay Evi30 TL

Sazova Parkı Gezilecek Yerler

400 kilo metre büyüklüğündeki bu devasa parkta bir çok gezilecek yer bulunmaktadır.Mutlaka yapmanız gereken etkinlikleri, oyun alanlarında neler yapabileceğinizi anlatacağız.Daha çok eğlenmek için sabahtan gidip biletlerinizi alıp akşama kadar orada durmanızı tavsiye ederiz.Zaten çok büyük bir alan olduğu için en kalabalık olduğu zamanlarda bile bu yoğunluğu hissetmiyorsunuz.

Korsan Gemisi

Eskişehir’in bu güzel zaman geçirme alanının neredeyse gezilecek her yerinde farklı bir anlam mevcut.Mesela bu korsan gemisi Atlas Okyanusunu kaşifler ile birlikte ilk defa aşan May Flower adındaki İngiliz gemisine aittir.Neredeyse tasarım olarak da boy olarak’da aynı hacme sahip olan Korsan Gemisi, yukarıda belirttiğimiz fiyatlar ile giriş yapıp eğleneceğiniz bir yer.İçinde sanki gerçek bir korsan olduğunuz hissine kapılıp bir korsan gemisinin hangi bölümlerinden oluştuğunu ve o bölümlerde neler yapıldığını oyun şeklinde öğreniyorsunuz.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Sazova Parkındaki Eskişehir hayvanat bahçesi ise görmenizi önerdiğimiz bir diğer güzel yer.Gerçi burada gezebileceğiniz tüm her şey güzel..İçerisinde tam 30 farklı hayvan türünü barındıran bu Hayvanat bahçesinde vahşi doğayı ve gerçek ekosistem’i yakından göreceksiniz.Sazova parkının neredeyse %20’sini kaplayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, yüz ölçümü sayesinde hayvanlara doğal bir alan hakkı tanıyor.İçerisinde sadece karada yaşayan kara hayvanlarından ziyade su hayvanları’da var ama o farklı bir alan olarak gösterilmiş.Aynı yerde olmasına rağmen Eti Su Altı Dünyası adını verdikleri bu yerde’de suda yaşayan canlılar bulunmaktadır.Yazımızın ilerleyen bölümlerinde ona’da detaylıca yer vereceğiz.

Japon Bahçesi (Eskişehir – Sazova Parkı)

Anime ve Japon çizgi filmi severler tarafından sevilen bir numara Eskişehir mekanı diyebiliriz.Japon kültürüne merak sarıp kendisini oralarda hissetmek isteyen buradaki Japon usulü çardaklarda veya oturaklarda kısa süreli konaklayıp o hissi yaşayabilirler.Sadece mimari açısından kültürünü benimsemekle kalmayıp, aynı zamanda Japonlar ve Türklerin barış simgesi olarak anlam taşıması istenmiştir.

Masal Şatosu – Çocuklar İçin Birebir

Eskişehir’in en çok bilinen ve çocukların bir gittikten sonra rüyalarına giren güzellikteki Masal Şatosu, eğer çocuğunuz veya gezdirebileceğiniz bir bebeğiniz var ise ilk durağınız olabilir.Lakin dikkat etmeniz gereken bir husus var ise oda şu; Masal şatosu çok erken saatte kapanıyor.Sabah 10’da açılan bu şato akşam 5’de kapılarını kapattığı için çocuklarınızı bu saatlere göre götürün.Şatonun içinde çocuklara uygun bir şekilde hazırlanmış tasarımlar,bal mumu heykelleri ve Türkiye’nin aynı zamanda bazı dünya tarihinin önemli olaylarını mimari eserleri anlattıkları bir tur yapılıyor.Tur yaklaşık yarım saat sürüyor ve hem Sazova Parkının gezi rehberi, hemde çocuklar için bilgilendirici bir çok şey heykeller ve ilgilerini çekecek unsurlar eşliğinde öğretiliyor.

Esminyatürk (Türk Dünyası Şaheserleri Minyatürkü)

Es kelimesini Eskişehir’in ilk iki harfinden alan minyatürk yeri, Türk dünyası şaheserleri ile alakalı bir çok minyatürk eseri barındırıyor.Türklerin tarihinde gelmiş geçmiş yapılmış olan en iyi 32 mimari eserin 25’de bir oranında sergilendiği bu alan gezdiğiniz yarım saat içerisinde beyninize inanılmaz bir tarihi kültür depoluyor.

Sabancı Uzay Evi

Çocuklarınızın ve yetişkin olarak sizlerin uzay ve evren hakkında ilginç şeyler öğrenmek isteyeceği bir yer.Son derece teknolojik bir prodüksiyon ile evreni anlatan 3D maketler, projeksiyon ile yapılan sergiler sadece bazıları.Kendinizi evrenin içinde kaybolmuş gibi hissedip yaşadığınız evren hakkında güzel bilgiler edineceksiniz.

Eti Sualtı Dünyası

Eti Sualtı dünyası Sazova’nın hayvanat bahçesi içinde alt bir bölmeyle ayrılan yerde suda yaşayan canlıların büyük akvaryumu olmuştur.Okyanuslar, denizleri bilmek için bir rehber niteliğinde olan bu dev akvaryum 800 metrekareden fazla su kütlesi içermektedir.Bu su kütlesinde ise düzenli olarak beslenip yaşam süren 120’den fazla su canlısı vardır.Klasik dev akvaryumlarda olduğu gibi her tarafınız suyla kaplı bir tünelden geçiyorsunuz.

Gördüğünüz gibi sizlere Eskişehir’in en popüler mekanı ve Türkiye’ninde sayılı eğlence “şehirlerinden” olan Sazova Parkı’nı tanıtmış olduk.Peki sizin favori yeriniz hangisi ? Masal şatosunun büyülü bal mumları mı ? Yoksa bilim merkezinin fizik teorisi maketleri mi ? Yada Japon kültürünün evi gibi gözüken Japon bahçesi mi ? Yorumlarda yazıp bize’de anlatırsanız seviniriz çünkü merak ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir