Anasayfa » Yazılar » Pera Müzesi Hakkında Bilgiler

Pera Müzesi Hakkında Bilgiler

Pera Müzesi Hakkında Bilgiler

İstanbul’da Beyoğlu ilçesinde bulunan Sanat Müzesi olarak adlandırılan Pera Müzesi,  İnan Kıraç ve Suna Vakfı tarafından kültür sanat hizmeti sunmak için açılmıştır. Müzenin hizmet verdiği bina, Osmanlı döneminde 19.yüzyılda 1893 yılında inşa edilmiştir. Otel olarak hizmet veren bina 2005 yılında restore edilerek müze olarak faaliyete geçmiştir. 

Pera Müzesi üç yüzden fazla eser barındırmaktadır.Bu eserlerden biride Oryantalist Resim Koleksiyonudur. Koleksiyon içerisinde Osmanlı döneminden esinlenen bir çok resim bulundurmaktadır.Bu eserler on yedinci yüzyılla on dokuzuncu yüzyıl arasında yapılmıştır. Ayrıca müze içerisinde Pera film ile aylık tematik film etkinlikleri düzenlenmektedir. Çocuklar içinde müzede eğitimler verilmektedir.

Pera Müzesi Sanat Eserleri

Müzede bir çok değerli sanat eserleri bulunmaktadır. Müzenin girişinde bizleri resepsiyon ile Pera Cafe karşılıyor.Burayı geçtikten sonra 1 ve 2. katta resim koleksiyonları , diğer katlarda ise çok amaçlı sergi salonları bulunmaktadır. 

Eski İstanbul Fotoğraflar Sergisi 

Bir çok ünlü fotoğrafçının çektiği 7.000 adet Eski İstanbul fotoğrafları sayesinde İstanbul hakkında detaylı bir şekilde bilgi edinmemizi sağlıyor.  Eğer fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız 19. yüzyılda zor imkanlar ile çekilen bu fotoğraflar sizlerin oldukça hoşuna gidecektir.

Kütahya Seramik ve Çini Sergisi

Müzenin 1. katında yer alan seramik ve çini sergisi içerisinde eşsiz eserler barındırmaktadır. Kütahya’nın seramik ve çinin gelişimi ve tarihi hakkında oldukça güzel bilgi vermektedir. Pera Müzesi sayesinde tarihimizin ve kültürümüzün gölgede kalan eserleri gün yüzene çıkıyor.

Ağırlık ve Ölçü Sergileri

Anadolu’da eskiden kullanılmış ağırlık ve ölçüler, müzenin 1.katında sergilenmektedir. Eskilerden kalan alet ve araçlar ilgini çekiyorsa bu katı mutlaka ziyaret edip gezmelisiniz.

Pera Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Beyoğlu ilçesinin Tepebaşı semtinde yer alan müzeye ulaşmak oldukça kolaydır. TRT binasının arka tarafında kalan müzeye Taksim’e giden otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Tepebaşı durağında indikten sonra kısa bir mesafede olan TRT binasının arka tarafına doğru ilerleyip Meşrutiyet Caddesi’nde doğru yürüyeceksiniz. Buraya ulaştıkran sonra Pera Palace Oteli göreceksiniz ve otelin merdivenlerinden çıkarak müzeye ulaşmış olacaksınız.

Pera Müzesi Ziyaret Saatleri 

Pera Müzesi Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaretçilere açıktır. 

Salı gününden Cumartesiye kadar10:00 – 19:00
Pazar günleri12:00 – 18:00

Pera Müzesi Giriş Ücretleri 2023

Müzeye girişler ücretlidir.Ancak 12 yaş altı çocuklara, engellilere ve Pera Müzesi Dostlarına girişler ücretsizdir.

Tam Bilet25 TL
İndirimli Bilet10 TL
Grup Bileti15 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir