Anasayfa » Yazılar » Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri

Eskişehir Gezilecek yerlerin başında gelen Odunpazarı Evleri,Odunpazarı bölgesinin tepesinde yer almaktadır.Sokaklarda gezerken kendinizi farklı bir tarihte hissedebileceğiniz yerde bir çok tatlı Osmanlı Döneminden kalan ahşap evler bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde bir çok ziyaretçiyi kendine çekmektedir. 2012 yılında ise UNESCO Dünya Mirası Geçisi Listesi’ne alındı.

Safranbolu evlerinin aklınıza geleceği yerde tek fark olarak buradaki ahşap evler rengarenk.Çevrede bulunan evler iki katlı olup, alt katlarında hol, mutfak depo gibi bölümler bulunurken üst katlarında odalar yer alır. Tabi şuan bir çoğu kafe,restoran, müze veya otel olarak hizmet vermektedir. Belediyenin de restore çalışmaları nedeniyle günümüze kadar bu ahşap evler ayaktadır. Her biri evde farklı bir tarih olan bu bölgede gezerken tarihin tozlu büyüsüne kapılıp gideceksiniz. Peki bu ahşam evler nerede ve nasıl gidilir diye merak ediyorsanız inceleyelim.

Odunpazarı Evleri Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Eskişehir ilimizin Odunpazarı bölgesinde yer alan evlere ulaşım için bir çok alternatif bulunmaktadır.

Bunlardan biri tramvay, eğer Eskişehir merkezinde iseniz Atatürk lisesi durağında indiğinizde rahatlıkla Odunpazarı evlerine ulaşabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise merkez üzerinden 10-15 dakika uzaklıkta bulunan yere şehirde olan taksi ile ile hızlı bir ulaşım sağlayabilirsiniz.Ben geçen sene taksi ile gittiğimde 15-20 TL gibi bir ücret ödeyerek hızlı bir şekilde Odunpazarı evlerine gittim. Bunların hiçbirini tercih etmeyip özel aranız ile gidecekseniz.Öncellikle yollar gayet düzgün ve trafiğin rahat olduğunu belirteyim.Şehir merkezine kadar gelip Kurşunlu Camii ve Külliyesi‘nin olduğu alanda bir park bulunuyor. Aracınızı buraya park ederek 5 dakikalık bir mesafede yürüyerek kolayca gidebilirsiniz.

Odunpazarı Evleri Gezilecek Yerler

Şehrin güney bölgesindeki geniş bir tepeyi kaplayan Odunpazarı, sadece evleri ile değil diğer taraftan da gezilecek yerleri ile dikkat çekmektedir.Sizler için sırayla en önemli turistik bölgelerini listeledim. Buraya geldiniz de mutlaka bu noktalara da uğramalısınız.İçlerinde Odunpazarı bölgesinin tarihini anlatan müzeler bulunmaktadır.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Lületaşı Müzesi

Ahşap Eserler Müzesi

Cam Sanatları Merkezi

Eskişehir Mevlevihanesi

  • Eskişehir Kurtuluş Müzesi

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Balmumu Heykeller Müzesi

  • Şelale Park

Odunpazarı Evlerin’de Ne Yenir ?

Bir çok farklı lezzetlerin bulunduğu Odunpazarı bölgesinde zamanında bir çok Kırım göç ettiği için kendi lezzetlerini buraya da aktarmışlardır.Burayı ziyaret ettiğinizde Kırım halkının harika yemeklerinden Balaban Kebabı ve Çibörek yiyebilirsiniz.Ayrıca turistik bölge olmasına rağmen kebap 15 TL gibi bir fiyata bulmanız mümkün.

Odunpazarı’nda Hediyelik Ne Alınır ?

Bölgede el işçiliği ile süslenen lületaşları çok popülerdir ve buraya gelen ziyaretçilerin çoğu dostlarına ve ailelerine bu hediyelerden almaktadır. Bu hediyeden başka ahşap pipo,güzel biblolar ve harika taşlara sahip kolyeler satın alabilir, sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz.

Odunpazarı’nda Konaklama

Tarihi dokusunu koruyan bu yerde konaklama sizlere çok farklı bir deneyim yaşatacaktır.Bölge içinde sizlere de yukarıda bahsettiğim gibi bir çok otel bulunmaktadır.Bu oteller herkesin bütçesine uygun güzel otellerdir.Sizler için en iyi yorum ve en iyi puan almış otelleri sıraladım.Aralarından birini seçerek istediğiniz otelde konaklayabilirsiniz.

  • La Vie Konak Otel
  • Arasta Konak Boutique Hotel
  • Paşa Konağı Otel
  • Abacı Konak Otel
  • Ada Life Otel
  • Sarar Boutique Hotel
  • Deda Thermal Hotel

Umarım sizlere Odunpazarı Evleri hakkında yeterince bilgi verebilmişimdir. Eskişehir’e uğradığınızda mutlaka bu tarihi yapıları ziyaret edip burada güzel saatler geçirirsiniz. Bu arada mutlaka buraya gittiğinizde gezi anılarınızı ve resimlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir